Jump to content
Annons

Fredrika

Medlem
  • Antal inlägg

    595
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

Om Fredrika

  • Födelsedag 1987-08-01

Om mig

  • Kön
    Kvinna
  1. Jag ville bara tacka dig för denna självklara lösning på problemet. Jag höll på att slänga ut min klaviatur i vanmakt över att i månader ha testat andras hemmasnickrade drivrutiner, men med gammaldags midiDIN går det ju hur enkelt som helst. Ibland tänker jag tydligen alldeles för kort. Synd att jag inte hittat ditt inlägg tidigare. Synd att CME är så nonchalanta med dessa saker, också. 🥰
  2. Jag gör olika mixar. En originallängdsmix med precis de intron och antiklimaxer jag vill ha, och en kortad mix utan snygga intron som ska funka i otåliga sammanhang. Förresten är Steve Millers intro mer en instrumentalvariant av det som sedan kommer med sång. Det är det enklaste sättet att göra ett långt intro. Som John Landis' videoversion av Michael Jacksons Black or White. Bara att köra samma riff tillräckligt många gånger för att fylla ut videons speltid. Empire of the sun: detta långa hellåtsintro gillar jag. Snyggt gjort.
  3. Fredrika

    Talk Talks Kurzweil

    Hej! Jag håller på att göra en svensk version av en gammal Talk Talk-låt som hette Happiness is Easy (kommer att heta Lycka är enkelt). Syntbandet Talk Talk kom att hata syntar och slutade använda dem mot slutet av sin karriär. Sista synten använde de på plattan med Happiness... De använde då bara en enda, en Kurzweil som de tog en del stråk- och blåsljud från (och säkert pianoljuden också, men pianoljuden behöver jag inte). Jag vill bara ha ett tips på en patch eller ett ljud (ljudets namn) från någon av de större eller vanligaste pluggarna, eller tips på en lämplig gratis/lågprisplugg som har så lika ljud som möjligt. I övrigt kommer låten att vara lite annorlunda, framför allt rösten så klart, förutom den svenska texten; men jag har inte fantasi nog att välja syntljud som kan ersätta originalets, och att leta bland ljud tar ju hemskt lång tid. Kanske någon av er kan ha som företagsidé att konsulta kring ljud; någon som redan jobbar som additional programmer, t ex...? Tips, någon? EDIT 2: Jag har redan fixat med barn från en lågstadieskola som ska sjunga texten! EDIT: EDIT 2: Jag har redan fixat med barn från en lågstadieskola som ska sjunga texten! Barnen är med och lägger till text som passar dem. Blir säkert jättebra!
  4. Både min gamla Daisy Rock och min Ibanez lever i alla fall! Du kommer nog att märka att allt som funnits kommer tillbaka. Om gitarren är död nu (vilket den inte är) kommer den snart tillbaka med förnyad styrka. (Sagt av en pianofreak!)
  5. Oj, det var ett ganska aggressivt inlägg, men tydligen ett väldigt viktigt sådant eftersom det bara är ditt elfte. Varför så arg? 1) Du har delvis rätt i sak...men... 2) Sökfunktionen är inte riktigt bra; det kan vara svårt att hitta ett ämne som man vill fråga om om ämnet är snarlikt men annorlunda formulerat än vad man själv hade gjort. 3) En del människor postar nya inlägg inte enbart för att få svar på frågan, utan av en sorts sociala skäl. Ett forum är inte bara till för att få exakta svar på exakta frågor, utan även som ett sätt att umgås kring vissa frågor. En del frågor är alltså lika mycket ett sätt att få chansen att diskutera med lik- och oliksinnade som att få svar på en specifik fråga. Visst kan man göra sådant på Facebook, men kanske har detta forum också en social funkton att fylla, som är viktig för en del medlemmar.
  6. Jo, den ska definitivt vara iklickad annars kommer det aldrig att höras från utgång 7/8.
  7. Jo, det är rätt, sålänge sladden från luren är rätt fastsatt i kontakten eller inte är sönder någon annanstans. Förresten kan du höra ett klick i lurarna även om du kopplar till en annan utgång. Har du av misstag kopplat till 3/4 kan du alltså höra klickljud när du kopplar om men det kan ändå vara tyst på musik.
  8. Du behöver inte experimentera med DirectWire, för du ska inte Wira till något externt program eller någonting sådant. Och så testar du väl med den vanliga MON HP-knappen, inte den vid DIGITAL I/O, för säkerhets skull? Har du kollat att du inte har någon konflikt med moderkortsljudkortet?
  9. Vill du ha mycket bas är Koss Porta Pro häftiga. Men de låter inte naturligt så du lurar lätt dig själv om du vill mixa i dem. Tänk dig att du har en förstärkare med rejäla tonkontroller och så drad du upp både bas och diskantkontrollerna rejält. Maffigt! Koss! Men många älskar Koss Porta Pro och de har blivit billiga. Jag har själv ett par. Inte till att mixa med men till min lilla Creativespelare. Och Dots gillar ju inte 212:orna. Men det är svårt att råda eftersom smak är olika. Kan du provlyssna, testa gärna 212 innan du väljer bort dem. De är billiga och har många fans. Men ingen kan lova dig ett par lurar som du kommer att gilla.
  10. Du måste trycka på den röda "knappen" MON HP så att den "Lampan" lyser grön.
  11. http://www.masterwriter.com/ ...är bra för mig men det är bara för engelska texter. Ska du skriva på mandarin, får du göra på annat sätt. Pensel, kanske?
  12. SENNHEISER HD-212 PRO Att jag väljer dem åt dig är att du säger det där med kristallklart. Egentligen finns det inga billiga lurar som har kristallklart ljud men just dessa är mycket omtycka av väldigt många. Sennheiser brukar också göra lurar med klart, "öppet" ljud. Fast ska du ha riktigt kristallklart ljud ska du ha HD-600 eller 650. Men de kostar runt 4500.- eller nåt...
  13. Du behöver inget annat ljudkort till det du beskriver. Blir gitarrljudet för svagt genom ditt ljudkort, kan du om du vill köpa en "hi-jack" eller motsvarande. Det är en liten förstärkare som gör gitarrljudet starkare i datorn. Finns säkert på www.jam.se och på många andra ställen. Linus' tips om Bandstand är perfekt för att spela upp midifilerna. Du behöver inte ändra något i filerna. Bara koppla rätt fil till rätt mjukvaruinstrument som finns i Bandstand.
  14. Min föreställer kärlek, såklart!
  15. Jag skulle satsa på SonikSynt2 som bakke föreslår. Känner du någon som har Steinberg Supersonic version 2, som Claes nämner är det också ett bra val, om den går att köpa billigt. Sedan finns det EWQL Colossus som är en hyfsad allroundplug. Den är inte lika bra som specialiserade pluggar men som sagt en allroundsynt för syntetisk, elektriska, akustiska, o t om en del etniska instrument. http://www.kvraudio.com/get/1523.html Priset har sjunkit till ca 100 dollar. Den kostade väl 3 gånger så mycket när den kom i Sverige, tror jag. 3000 är lite för häftigt men 100 dollar är definitivt prisvärt. Jag har använt den i ett par produktioner. Någon testlyssnare var övertygad om att jag hade äkta viola med tillsa jag avslöjade vad det var. Jag såg bara till att tänka som en stråkspelare som har begränsade stråk och spela liiite falskt genom att dra lite i pitchhjulet. Lät mycket äkta i en popmix.
×
×
  • Skapa ny...