Jump to content
Annons

Gratis EQ sökes


Paste

Recommended Posts

Annons

Som jag har skrivit så finns inga begränsningar. Deras idé verkar vara att låta folk använda pluggen fritt och hoppas på att en och annan ska känna sig manad att betala. Nästan som Donationware fast ändå inte.

Jag vet inte hur smart det är. Själv drar jag mig inte för att betala för mjukvara men ändå har jag inte köpt vibe-EQ ännu, som jag ändå använder varje dag. Jag kommer säkert att köpa den förr eller senare men motivationen är halvhög, ärligt talat.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag är så konstig, att om jag hittar sådana shareware/donationware/whateverware, så betalar jag alltid om det är en plugg jag gillar och som jag räknar med att använda.

Jag räknar med att om programmerarna får in en slant så är det större sannolikhet att de känner sig uppmuntrade och fortsätter utveckla och kanske rentav lyssnar på eventuella önskemål och idéer som man får till framtida prylar.

Ett par hundringar för en plugg som säkert har tagit väldigt många timmar att tänka ut och programmera ihop - och som man som användare kan ha stor nytta av, är ju tillräckligt nära gratis för att nästan vara löjligt... 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Fast i just detta fallet finns ingen bestämd demoperiod.

The man, Scott Stillwell, himself:

The evaluation period is 30 days.

They are absolutely uncrippled. The only difference [mellan demoversion och full licens] is that after 30 days, you are technically violating the license agreement and starting to build up bad karma. That's it. No tricks, no disabled plugins or features, no nothing. We just require that at the end of 30 days (or before, if you've made up your mind) that you either remove the plugins from your computer, or buy a license. We have no way to force you to do that, and frankly, no desire to go out there and hold a gun to anyone's head via some technological booby-trap, so we just trust you guys to do the right thing, instead. It's easier for us, and better for you, since copy protection that isn't there can't screw up your computer.

Scott

[källa]

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)

Och med tanke på deras löjligt låga priser för pluggar som är riktigt bra kan det inte vara så svårt att betala för dem. Hur tänker man om man inte gör det? Aldrig hört någon som går ut på krogen och känner sig ovillig betala för sitt dricka(jo självklart finns även såna med få undantag).

Link to comment
Dela på andra sajter

Stillwell har två bra vintage-EQ-pluggar. De kostar men man kan köra i fullt fungerande demoläge hur länge som helst.

http://www.stillwellaudio.com/?page_id=34

http://www.stillwellaudio.com/?page_id=17

Tack! Även om Event Horizon, CMX och Spectro var mer intressanta i mina ögon än EQ-pluggarna. 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

BootEQmII är en riktigt bra och vintageEQ som är gratis. Kan hämtas här: http://varietyofsound.wordpress.com De har även nu en vintagekompressor också. Mer lördagsgratisgodis för Valle som kan lägga stålarna på en flarra wiskey istället i morgon. 😳

Tänkte jag skulle testa dessa men då jag skall packa upp BootEQmII får jag upp ett felmeddelande att filen är korrupt. Testade även kompressorn den gick att packa upp men den funkar inte som den ska, ljudet börjar hacka med den ikopplad. Testade att köra pluggarna i Cubase 5.

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)

Aldrig haft det problemet med korrupt fil för det här i alla fall. Kör själv 4:an så vet inte om det har något med det att göra? 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Aldrig haft det problemet med korrupt fil för det här i alla fall. Kör själv 4:an så vet inte om det har något med det att göra? 😛

Nu är jag en bit på vägen med felet, om jag har "editorn" för pluggen öppen (rutan där pluggen visas och man gör inställningarna för pluggen) så hackar Cubase 5, stänger man ner rutan så flyter det på. Verkar ha nåt med grafiken att göra, nån som har några tips på vad som är fel?

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...