Jump to content
Annons

Kommunicera smidigt inom bandet via tjänst på nätet


InvicTum

Recommended Posts

Hej!

Vi är ett gäng på 4 personer som är i startgroparna på ett samarbete för ett musikprojekt/band där Cubase, Logic och Fruityloops kommer vara våra kompisar (väldigt smidigt). För att kommunikationen ska fungera oss emellan så tänkte vi att det är ju logiskt att skapa förslagsvis en sluten grupp på Facebook eller typ en mejlkonversation bara. MEN, det måste ju finnas flera tjänster på nätet för detta!? Vad är era tips på sidor/tjänster som tillhandahåller ett smidigt verktyg för att kommunicera/planera/dela musik och bandrelaterade samtalsämnen mellan medlemmarna? Jag menar något liknande en tjänst som projectplace.se. Hur gör ni för att kommunicera?

//Tobias

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Fillagring och distribution: Vilken molntjänst som helst borde duga (google drive) alternativt köp ett billigt vebbhotell som one.com och lägg filerna där alternativ sätt upp en egen server med dynamic DNS om du har kunskap om det. Vissa routers (ASUS) har denna funktion, har aldrig provat med en router själv.

Välj en gemensam arbetsmetod för filer och se till att alla kan dela filer på ett enkelt sätt. Se till att folk inte blandar ihop en filhanterare och er hosts filhanterare. Folk har olika datavana och förståelse. Utbilda de som behöver inom gruppen i typ "filezilla" eller motsvarande program. Ju enklare program ju bättre.

Ta backup på era filer! Ha en rutin för detta per dag och vecka. Du ansvarar själv för dina filer, ingen annan. Snåla inte med backup på arbetsfiler och clon (ghost) på systemdisken.

En filstruktur förslagsvis som:

~/Månad/Låt/VersionX.Y.Z/Namn/DinHost(Cubase, Logic, FL)/fil.wav

underlättar för alla. Byt inte månad bara för att låten inte är klar :-)

Deleta gamla icke aktuella filer.

Finns säkert bättre sätt...

Link to comment
Dela på andra sajter

Antingen synkronisering direkt mellan respektives mappar (via internet), eller synkronisera mot gemensam molnlagringstjänst, plus ett hyfsat IM/VoIP program, är nog bästa alternativen. Det senare gör att ni kan ha gemensam kalender (påminnelser) och mail, för planering, deadlines och kommunikation med 'externa' intressenter och samarbetare.

Använd säkra (krypterade) överföringar, och enkel plus gratis IM/VoIP med video som finns för alla plattformar, Android, IOS, Windows Phone m.m. (gratis o enkel, så nån extern intressent kan tillfälligt installera vid behov). Tänk även på att externa medarbetare ibland behöver skicka filer till er, så se till att ha färdig lösning för det (i er lagringsmetodik) så dom slipper installera massa shit och hålla på å strula.

Har sökt med ljus och lykta efter bättre alternativ än såhär, men dom som finns är alla hedervärda försök som alltid har drawbacks jämfört med ovanstående - inte minst ifråga om kompatibilitet. Auddly verkar som en högljudd invention, men att testa den återstår (för mig).

Redigerat av Signia
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...