Jump to content
Annons

Distpedal samt Förstärkare


Gogg

Recommended Posts

Eller?

Vad säger ni om en Marshall då???  🙂

En Valvestate S80??? 🙂

Såg ju att du Addic59 har en sån (fast 100w),, du har så jövla gött ljud ju  😉

Har en på G på blocket för 3500kr!

Som sagt, ska du använda vad du nu köper till att spela in med, så är en POD (eller motsvarande från t ex Vox, Behringer, Digitech, Boss o s v) överlägsen (om man ser till "ljud/krona"). Tycker själv att Valvestaten har ett jädrigt bra kompljud för hårdrock/metal, men att den känns lite tunn när man spelar solo. Fast det sitter självklart mycket i fingrarna också, tyvärr är det så... Övaövaöva!!

Tänk på att om du köper en förstärkare så får du även skaffa en hyfsad mick och någon form av mickförstärkare för att kunna spela in. Addic59 har väl ingen jätteavancerad rigg om jag inte kommer ihåg helt tokigt, en SM57 i a f? Fast han skriver ju säkert här själv snart...

Edit: 3500 är förresten inget fantastiskt pris för en S80 (som är föregångare till 100W-modellen, heter den S100?). Har för mig att det är ganska många år sen den slutade tillverkas, bör ha varit innan millenieskiftet i a f. Och dom kostade nog runt 5000 nya.

Redigerat av JJRockford
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
  • Svar 75
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

Det verkar som om du inte riktigt vet vad du vill. Ska du spela in i studio så är POD eller motsvarande i särklass det billigaste alternativet. Där kan du greja med effekter och byta ljud lite som du vill. Du slipper även uppmickningar, konstiga rumsklanger, tjejen som nyser och andra ljud som kan störa. Å andra sidan blir det aldrig lika bra som att micka en stärkare... men då krävs mer rattande, och grejjande för att få till ljudet (vilket ju i o f s är tjusningen enligt många).

Bestämmer du dig för en stärkare är det bara att ta bussen till Växjö och testa olika. Det är ju du som vet vilket ljud du vill ha.

Kolla sen annonser på blocket, eller det förstörda Vendolin. Det blir lättare att leta om man vet vad man vill ha. Eller hur? 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Har en Shure sm57:a...

Vilket pris ska dom begangnade vara i då??? 😄

Det borde väl vara högst halva priset i a f, d v s minst en tusenlapp mindre. Tycker jag. Men det är väl tillgång och efterfråga som styr antar jag... Skulle jag sälja någon av mina prylar så skulle jag självklart börja annonsera ut det till lite överpris, och nappar någon ändå så har man ju gjort en bra affär. Och man lurar väl inte någon direkt heller, är nog sällan som folk tycker att dom gör dåliga begagnatköp. Hur ofta hör du t ex folk som är missnöjda med ett bilköp?

Men som jag påpekat flera gånger, ska du använda vad du nu köper till inspelning hemma, så är PODen (oavsett version) betydligt smidigare (och populärare bland grannarna) än att micka upp en förstärkare. Behöver du däremot något som du också kan repa med, så är ju en POD direkt olämplig.

Har förresten för mig att det finns en högtalarsimulerad utgång på Valvestate-stärkarna? Någon som kan verifiera?

Link to comment
Dela på andra sajter

Vänta lite nu va...

Är Marshal Valvestate 8080

Samma som S80??? 😏

Jag har ett svagt minne av att 8080 har samma förstärkar-del som S80, men att den är i stereo och dessutom har inbyggt chorus. Men det är möjligt att jag rör ihop det.

Link to comment
Dela på andra sajter

Nu väcker jag liv på denna tråden igen! 😆

Vad säger ni om en Marshall Valvestate 100V Modell 8100. 😆

Annons:

http://www.blocket.se/view/4979904.htm?cal...&l=0&c=1&city=0

Perfekt!

Blir ju inte så långt att åke mé ju... 😆

Det är precis samma förstärkardel som i Valvestate-combon, men ompaketerad till topp då... Använder faktiskt en sådan själv i replokalen just nu, fast då som slutsteg åt en Yamaha-preamp. Men den funkar bra på egen hand med, gillar man Valvestate-ljudet så är den givetvis klockren.

Link to comment
Dela på andra sajter

Sådär ja!

Nu har jag köpt den 😳

😆

Vet inte om jag gillar ljudet? :rolleyes:

Nu är det så, att jag är pank! 😏

Jag fyller år den 20:onde. :rolleyes:

Jag kan önska mig en dist-pedal då ju 😆

Vilken är bäst till lilla mig?

Tycker att ni ska gratta mig! 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Gillar du Kenny's (Addic59) ljud så borde du ju vara hemma på den här... Självklart sitter mycket i fingrarna, men det är ju bara att öva! :rolleyes:

Däremot så tycker jag att det är en inte så bra idé rent generellt att köpa en extra distpedal, fast det handlar kanske mer om mina egna principer. Men det är nog tyvärr så att gillar du inte grundljudet i din förstärkare, så kommer förmodligen ingen distpedal i hela världen få den att låta bra heller. Ingenting är starkare än sin svagaste länk...

Det som jag i sådana fall rekommenderar att skaffa istället är någon form av preamp, så kan du i a f använda din topp som ett slutsteg till den. Tänk på att en POD inte kostar mycket mer än även ganska billiga distpedaler.

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej Gogg!

Musik här. Hoppas det går vägen med ditt letande efter det perfekta ljudet! :rolleyes:

Jag får passa på att gratta så mycket då, den 20:e... Hurra Hurra Hurra!!! 😏

Själv vill jag ha ett fett fläskigt sound á la Gibson tror jag. Skall testa gitarrer en dag eller två... Har annars en Fender rörförstärkare 70W plus en Yamaha FX500 multieffektprocessorsimulator (vilket ord...)... Kör också med en AutoFilter-pedal från Ibanez, en gammal en, men kultig...

Bra tips framkom i Addics artikel bl.a. Detta med att försiktigt höja miken och skruva fast den närmare strängare ger en del för ljudets sustain, jag gillar att tonerna klingar länge nämligen...

:rolleyes:

inget på teve/:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

Ett mixerbord underlättar studioarbetet väldigt mycket! Blir inte så mycket trixande med sladdar. Man kopplar in allting från alla håll i mixerbordet, och vrider på rattarna istället.

Fast ett midiklaviatur är ju inte heller så dumt om man inte är så vass på noter... Behöver dock inte vara så dyrt. Både mixerbord och midiklaviatur finns från 5-600 kronor, nya.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...