Jump to content
Annons

Kvantisera trummor - enskilda slag faller bort


NutCase

Recommended Posts

Sitter här och försöker få lite liv i trummorna. Använder logical editorn i Cubase 5 för att sätta random quantize values mellan -8 och 8. Funkar fint och slagen flyttar sig som de ska. Men vilken metod jag än använder till att kvantisera så hamnar ju flera slag utanför sitt "fält" och spelas inte upp. Varför blir det så? De slagen som hamnar utanför sitt fält blir vitt istället för rött och spelas inte upp av Cubase. Måste ju gå att åtgärda på ett enklare sätt än att manuellt flytta tillbaka varenda slag gissar jag?

Tacksam för hjälp.

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

De fält som blir vita istället röda beror på att dom hamnat "utanför varje takt-block" så att säga. Har du prövat att vänsterklicka på varje takt-block för att markera och sedan klicka-och "dra ut" varje block så du ser slag som fattas?

En annan viktig sak är att du har rätt bpm samt valt att lägga Bars and Beats upp i det vågrätta fönstret istället för minutes+seconds t.ex ?

Just att dra ut eller tänja takterna i midispåret är för att det skall passa in med takten samt att varje "bar" hamnar i tid.

PS: Vad använder du för trumprog.i Cubase ?

Redigerat av vayzeria
Link to comment
Dela på andra sajter

Annars kan det vara att Quantize har ställts in för hårt också.... smaken är som baken där. brukar lägga 80-85% på Interetive quantize. Man vill inte hårdkvantisera det hela, utan få det lite "slött" för att det skall "förmänskligas" har för mig att Superior drummer har en "Humanize" knapp oxå... den kan vara viktig att ha intryckt. Hoppas det löser sig = )

Link to comment
Dela på andra sajter

Hm, vet inte om jag hänger med riktigt. Rätt bmp? Har ställt in bmp i Cubase. Var mer behöver jag ställa in det? Bars & beats är inställt. Finns det inget automatiskt sätt än att behöva dra ut fälten manuellt (vilket inte verkar funka för mig)? Rent spontant känns det som om det skulle kunna ha med en enkel inställning att göra 🙂

Redigerat av NutCase
Link to comment
Dela på andra sajter

Om du redan ställt in bmp så e det lugnt.. MEN! överst där du ser markören röra sig.. ser ut som en linjal... om du högerklickar på den så borde du kunna göra val om du vill ha time /bars+beats/timecode eller liknande på ditt projekt. Jag brukar glömma det, men det är rätt bra om man vill ha sina takter lite tajtare och inte få det att bli ojämnt längre fram. blir smidigt att lägga varje "tak-block" för sig. Men man kan använda sig av snap funktionen sä lägger sig allt precis i rätt takt.... hoppas jag inte rör till det mer för dig nu ?

Link to comment
Dela på andra sajter

hmm... borde spelas upp ändå när jag tänker efter ! =/

Enda jag kan komma på är att dubbelklicka på spåret och "öppna upp" fliken/-arna precis ovanför spåret. Står INSTRUMENT TRACK. klicka å dra de åt sidan så syns slagen.. hur funkar det ?

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag vet tyvärr inte riktigt vad du menar. Jag ser slagen, inget konstigt med det. Men de är vita/gråmarkerade. Klickar jag på dom så hör jag dom, men när jag klickar på play så spelas de inte upp för att de ligger utanför fältet. Konstigt. Det är färdiga beats jag dragit och släppt från SD och sedan kvantiserat i Cubase.

Link to comment
Dela på andra sajter

Antar att ditt problem ser ut så här när du dubbelklickat på det droppade MIDIspåret ?

Om du tittar sedan på nästa bild jag laddat upp så ser du en flik som sitter precis där spåret börjar och där det slutar när du dubbelklickar och förstorar MIDIspåret ?

Om du högerklickar OCH håller ner kanppen så kan du bredda spåret så de vita slagen blir röda och hörs !

post-25954-0-55823200-1383167647_thumb.jpg

post-25954-0-12030800-1383167656_thumb.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Tack för hjälpen. Jag testade detta, men det funkar inte. Mina blir inte i färg så där som dina blir när jag drar ut. De är fortfarande gråmarkerade. Det är märkligt. Precis som att Cubase vägrar spela upp ljudet när det kvantiseras utanför taktrutan 1-2-3-4.

Link to comment
Dela på andra sajter

har du möjlighet att skicka över MIDIfilerna/template till min mejl ...kör nu inte SD på datorn då jag avinst. det,men kör med EzDrummer.. om det e samma fel där så kan man kanske komma på vad felet är annars så kan det vara allt mellan himmel å jord. Svårt att hjälpa utan att se eller vara närvarande =/

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...