Jump to content
Annons

Redaktionsbloggen

  • inlägg
    17
  • kommentarer
    34
  • visningar
    61 539

Bidrar till bloggen

Cubase behåller greppet


Mats Stålbröst

940 visningar

Bland Studios läsare är det egentligen bara två inspelningsprogram som gäller, åtminstone om man tittar på resultatet av den webbfråga som just nu ligger ute på www.studio.se.

blogentry-1-000708700 1283585062.jpg

I dagsläget har knappt 400 besökare svarat på frågan om vilket musikprogram de främst använder, och hela 33 procent anger att det är Cubase.

Logic kommer på en stark andraplats med 26 procent, medan trean Pro Tools inte har mer än 9 procent.

Det här bekräftar den bild av Cubase styrka som vi på redaktionen hade sedan tidigare. Än mer intressant är kanske frågan om hur styrkeförhållandena har förändrats under de senaste åren. Mycket tyder nämligen på att Logic har vuxit till sig på sistone, förmodligen till viss del på Cubase bekostnad.

Vad är då förklaringen till Cubase starka position? Cubase har funnits med länge och har alltid ansetts vara ett av de bästa inspelningsprogrammen, även om det inte alltid har utvecklats i samma takt som vissa av konkurrenterna.

Men vanans makt är stor och det tar emot att helt byta plattform. Man vill ogärna lämna en miljö man känner sig hemmastadd och trygg i, och uppenbarligen har många av oss som skapar musik på datorn tagit våra första stapplande steg i sällskap med Cubase eller dess föregångare. För jag tror knappast att alla användare av Cubase fortfarande anser att det är det bästa programmet på alla områden.

/Mats på Studiored

cubase.jpg

0 Kommentarer


Recommended Comments

Det finns inga kommentarer att visa

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...