Jump to content
 • Apple släpper Logic Pro 10.7 med rumsligt ljud

  Rumsligt ljud (spatial audio) är nya stora grejen på Apple Music. Och bakom ligger Dolby Atmos. Nu har Logic Pro 10.7 släppts med integrerade verktyg för att skapa rumsligt ljud i dina produktioner.

  Björn Olsberg

  logic_pro_artikel.jpg.99c2d323c32658d9c02959e1601ace50.jpg

  På presentationen nyss så nämnde Apple inget om att även Logic Pro får stöd för rumsligt ljud, men när vi tittade in på Logics produktsida så var den uppdaterad. Och det är spännande nyheter för den som är nyfiken på surround eller Dolby Atmos.

  Nu blir det alltså enklare att släppa musik i Dolby Atmos tack vare nya integrerade verktyg i Apples proffsapp Logic Pro. Dolby Atmos gör att musikmixar kan bli helt tredimensionella och stöd för formatet finns så klart i Apple Music.

  Några av verktygen är den nya surroundmixern och den nya 3D Object Panner, och där den sista ska ge producenten eller mixteknikern en mycket precis kontroll över var i rummet ljudet placeras. Men även många av de medföljande pluggarna ska ha anpassats för Dolby Atmos.

  Förutom stöd för rumsligt ljud har Logic Pro fått nya ljudbibliotek. 

  • Ultimate 808s
  • Backlight Bounce

  Därtill royaltyfria ljud i så kallade Producer Packs med instrument, loopar och samplingar av inga mindre än

  • Take a Daytrip
  • Soulection
  • Oak Felder
  • TRAKGIRL
  • Mark Lettieri
  • Tom Misch
  • Watch the Sound With Mark Ronson
  • Boys Noize

  Den här versionen av Logic Pro fungerar med macOS 11 eller senare och finns att köpa på Mac App Store.

  Läs mer på Apples produktsida

  Mer från eventet:

   


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Studio nb_2_2.jpg

 •  

  Eva Hillered_14_16small_1000.jpg
  Onlinekurs i låtskrivande

  Vill du ta ditt låtskrivande till en ny nivå, färdigställa gamla låtidéer eller komma igång rejält som låtskrivare? Missa inte Eva Hillereds onlinekurs i låtskrivande. Du som medlem på Studio.se får 500 kr i rabatt.

  Läs mer >

 • Similar Content

  • By Studio.se
   Spatial Audio (rumsligt ljud) växer snabbt och vid senast tillgängliga räkningen i september fanns 40 av de topp 100 låtarna globalt på Apple Music tillgängliga i formatet.
  • By D200
   Finns en del metoder att få 32 bitars pluggar att fungera i Logic X men inte alla fungerar så bra eller kostar en del.
   32 Lives wrapper verkar enligt listan funka bra med de flesta, bara några som inte funkar.
   Sylenth1 funkade iallafall utan problem för mig.
   69$ är priset.
  • By hefu
   EDIT: Slog ihop trådarna och flyttade min text till detta inlägg. Hoppas detta är okej med hefu, eftersom inlägget tidigare bara bestod av en länk. /Linus
   Logic Pro X finns nu i App Store. Programmet är numera 100% 64-bitarsprogram (ett flertal funktioner saknades i 64-bitarsversionen av Logic 9) och 32-bitarsbryggan har plockats bort. Därmed slopas stödet för äldre 32-bitarspluggar.
   Det nya gränssnittet liknar Final Cut Pro X. Mörka paneler och färgstarka klipp på spåren. Projektet du jobbar i sparas konstant medan du arbetar.
   Flex Time kompletteras nu av Flex Pitch. Det visar hur pass välstämd varje ton är mot skalan. Det gör det visuellt enklare att hitta var de "suraste" tonerna finns. Drummer är en virtuell trumspelare i stil med Steinbergs Groove Agent, och Drum Kit Designer är en trumplugg för akustiska trummor.
   Programmet kräver OS X 10.8.4, den senaste versionen i dagsläget. Programmet kostar 1399 kr i App Store, samma pris som tidigare men det. Logic Pro 9 har samtidigt plockats bort från App Store.
   Tillsammans med Pro X släpps också kontrollappen Logic Remote för iPad.

   https://itunes.apple.com/se/app/logic-pro-x/id634148309?mt=12
   http://www.macrumors.com/2013/07/16/apple-launches-logic-pro-x-with-virtual-drummer-and-flex-pitch/
  • By Linus
   AppleInsider har fått en bild som visar startskärmen till en förhandsversion av Logic Pro X, och stilen visar tydligt släktskap med startskärmen till videoredigeraren Final Cut Pro X.
   Det här sätter ny fart på rykteskarusellen, som tidigare ältat att Logicteamet ansträngt sig för att inte anamma Garageband-stilen utan utveckla Logics gränssnitt. (Final Cut har beskyllts för att, i den senaste generationen, ha blivit ett iMovie Pro)

  • By Mats Stålbröst
   Efter månader av rykten har Apple till slut tillkännagivit att Logic kommer att få expansions-kit som signerats av kända artister. På så sätt kan du få stjärnornas sound utan ansträngning.
    
   Först ut ur det som döpts till Logic Artist Series är tre ljud-och inställningspaket: Lady Gaga, Beatles och Kraftwerk. Lady Gaga-biblioteket innehåller loopar, midi-mönster och synthljud som levererats av den svenske demonproducenten Red One, med vars hjälp du kan mixa dina egna Gaga-hits som låter slående lika originalen.
    
   Beatles-paketet är ett samarbete mellan Apple och tyska Native Instruments och innehåller emulerade och samplade klenoder från den klassiska Abbey Road-studion. Röstmix-verktygen ska enligt förhandsinformationen vara något alldeles extra. Sångpluggen The Cavern innehåller ett emulerat bandeko men även en formantförskjutare som gör att din röst får en tydlig Liverpool-accent.
    
   Slutligen har Kling Klang-studion lättat på hemlighetsmakeriet och du kan skapa futuristiska electrobeats med ljud ur Kraftwerks maskinpark. Givetvis ingår en rustik vocoder-plugg kallad Man-Maschine II, även den ett samarbete mellan Logic-teamet och utvecklarna på Native Instruments.
    
   Senare i vår lanseras Logic Artist Series Ultimate Dance Pack med ljudvolymer från Skrillex, David Guetta och Wu-Tang Clan. Logic Artist Series kräver Logic Pro X och Mainstage 3 och köps inuti Logic för 199 kronor styck.
    
   Tillverkare/kontakt: www.apple.se
   Klicka här för att visa nyhetsartikel
 • Senaste artiklarna

 • Sponsrade artiklar

 • Utvalda pressmeddelanden

 • lathund_jul.jpg
  Julpris på Lathund för låtskrivare
  Ett erbjudande från oss till dig som inloggad medlem är att du nu har 50 % rabatt på Eva Hillereds uppskattade låtskrivarbibel. Finns som pdf och e-bok.

  Läs mer >

 • live_puff_basta_pa-ljudet.jpg

  Jakten på det perfekta PA-ljudet
  En av de viktigaste böckerna om PA-ljud, av Studios medarbetare Hans Nicklasson (pdf).

  Läs mer >

 • lathund_jul.jpg
  Julpris på Lathund för låtskrivare
  Ett erbjudande från oss till dig som inloggad medlem är att du nu har 50 % rabatt på Eva Hillereds uppskattade låtskrivarbibel. Finns som pdf och e-bok.

  Läs mer >

 • gup82_red.jpg

  Studios butik
  Här kan du köpa några av Studios bästa temanummer (pdf).

  Till butiken >

×
×
 • Create New...