Jump to content
Annons

william.nixon

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om william.nixon

  • Födelsedag 1985-12-05

Om mig

  1. Du skulle kunna prova någon slags nerpitchning, fast det kanske bara låter löjligt..?
  2. Tack! Stämmorna på refrängen ligger ganska tätt och det medvetet, men kan försöka att göra om det lite mer spritt. Så refrängen går inte hem? Hmm... den skiljer ju sig rent essensmässigt (?) från versen. Får kolla. Tack för tiden!
  3. Hmpf... någon borde iaf ha lyssnat och haft nåt att säga? 😆
  4. LÅTNAMN: How does it feel to be dead? ARTIST/GRUPP: Nixon GENRE: Grunge/rock LÅTLÄNGD: 3:05 KOMPOSITÖR: Christian Nilsson (jag, alltså) PRODUCENT: Nilsson (igen) INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: Mp3 STORLEK: 2,82 MB STATUS: Skiss Hoj hoj! Experimenterade med min röst och mitt "sound", så jag försökte mig på en Pearl Jam/Soundgarden/Alice in chains-inspirerad låt. Posta gärna kommentarer till mig, då jag är lite osäker på om jag borde fortsätta och klura på en sån här sorts musik eller om jag borde lägga ner och fortsätta spela retardorock. 😛 Taxåmycke. How_does_it_feel.mp3
  5. Näe, gitarrerna ska träda fram. Låter mycket bättre!
  6. Du har nog rätt... nu när det gått några dagar sen jag lyssnade mig trött på låtfan, så känner jag att det inte känns homogent. Kanske för att gitarrerna är "tunna", eller att trummorna är för höga. "slangbellor"? är det slang för gitarrer?? rolig liknelse isf, den har jag aldrig hört förut... 😛 Nån mer som har synpunkter på låten/mixningen/mastringen? Slangbella är gitarr, visst är det. Har aldrig själv förstått varför, men det fastnar.. 🙂
  7. Njae, är väldigt ny i socknen, så känner folk gör jag inte än. 😛 Bonnpop är ju aldrig fel! Tack så mycket för de varma välkomnandena!
  8. Hur kommer det sig? Jag har försökt att plita ihop ett par stycken enminuts-hitar nu, men de blir så förbannat löjliga!? Hmpf. Råd, någon?
  9. Sprucken så tillvida att de olika instrumenten inte spelar "tillsammans" utan mer "bara på samma gång". Men lägger du på fler slangbellor så ordnar det sig säkert. 😆
  10. Tack för alla välkomnanden! Känns ju fint! Ehm.. Nixon är... tja.. eh... Nilsson i en mer spejsad form. Lite fjantigt, men.. tja.. sån är jag. 😆
  11. Tycker att sången ligger bra i förhållande till allt annat. Och den där "replokalskänslan" är bara bra, förutom att det blir torrt efter ett tag. Men grymt jobb!
  12. Ljudbilden är lite sprucken, men basen och trummorna funkar riktigt bra ihop. Gitarrerna lämnar en del till övers; de är lite... torra och tråkiga? Lägg på en eller två gitarrer till och experimentera med extrema eq-inställningar. Tror att den rena gitarren (som plockar) har för mycket reverb, och den låter liksom så långt bak och borta. Men jäkligt sjysst låt!
  13. En sån här melodi får mig genast att tro att jag har hört den tidigare. Men jag har ju inte det. 😉 Bara beröm! Skulle funka utmärkt i en Disney-spelfilm om några katter och hundar som kommer bort från sin familj och måste ta sig igenom en hel drös med natur för att komma tillbaka till dem.
  14. Tonar du ner stråkar och grejer (styrka, plats och tonmängd), och behåller basen och trummorna (som funkar riktigt bra), så försvinner nog det tråkiga och smöriga, vilket det tyvärr är. Kanske skulle köra ett knotry-arr?
×
×
  • Skapa ny...