Jump to content
Annons

stoffie

Medlem
  • Antal inlägg

    53
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack då vet jag det. men kan ni nämna några exempel på bra shotgun eller småmembranare?hoppas de inte är allt för dyra bara...
  2. stoffie

    B1:an till film?

    Tja, en snabb fråga här: Jag har tänkt att börja lite med film och har inget egentligen bra inspelningsalternativ för dialoger. Micken i kameran funkar inte på lågt håll om 2 pratar t.ex eller i stadsmiljö. Lösningen skulle vara en mick på en bom. Nu undrar jag om jag kan använda min SP B1:a till detta. På ett annat forum liknande studios men för film, sa en kille att den nog inte är lämpad för det, stämmer det?
  3. Tja, jag o en polare tänkte sätta in ett par feta högtalare i hans båtgarage och koppla en dator vi mixer till dem och köra dansmusik högt som fan. Men jag vet inte vad vi behöver och vi vill inte lägga så mycket pengar på det så om det är nån som har begagnat är det väl det vi får gå på. 😉
  4. tja, tog upp dom gamla mixologidelarna o börja läsa nu när jag behöver. har aldrig egentligen på riktigt mixat en låt. Har funderat på något som inte stog i nån av delarna, att hur lägger man på kompressor, eq osv. som jag har fattat lägger man det på en send, eller ett fx-spår om man vill ha samma kompression till många kanaler. har jag fattat rätt eller?
  5. stoffie

    Varför micka?

    tja, nybörjare på detta och undrar varför måste man micka upp instrumentförstärkare. Jag har en ganska billig laneyförstärkare och en B1mikrofon. e det i nuläget värt att micka upp gitarren eller ska jag bara fortsätta som jag gör nu och lina in genom en korg pandora px4 genom mixer och till ljudkortet. Va jag ha fattat är dynamiska mickar som sm57 bra till förstärkare. Måste man ha förstärkare till ett keyboard?, det måste väl gå bra att lina in va.
  6. ditt sista tips om att styra trummorna sen med midi och spela in spår för spår va bra. synd, för jag tror bara att dom har midi out.... det är yamahatrummorna som var med i studio nr 9 dom ligger på 7000 tror jag så dom är väl inte super. men nu har jag spelat in trummor från ljudmodulen på låten, kan jag då, eller måste jag lägga på kompressor o eq. trummorna borde bväl passa i en låt som dom är va? t.ex bastrumman låter ju redan prima.... tack för svaret!
  7. förresten kan man lägga sama kompressor och eq på inspelningen så att jag bara behöver spela in ett stereospår med trummorna?
  8. ok, tack för svaret. Jag har kört med ezdrummer på låten för att det är lättare att spela in efter än bara clicket. Blir bra, men man känner sig inte så orginell med den. Jag tror att det är fler som har ezdrummer i sin dator än vad det är som har precis samma trummor som jag.
  9. tja , har en snabb fråga. sitter och spelar in lite hemma och har ett par digitala trummor som jag tänker spela in. Men har kommit att undra hur man bäst spelar in dem. Ett akustiskt mickar man upp varje trumma så att dom får separat kanal. Men mina digitrummor lägger sig på ett stereospår så att alla trummor hamnar i samma kanal. Det jag egentligen undrar är behövs det komprimering och dylik efterbearbetning vid mixning av såna här trumljud som ligger i en ljudmodul till digitala trummor. annars kan jag ju bara spela in i ett stereospår lika gärna. tacksam för svar
  10. Jag tror inte det, så då fuknar det inte.
  11. Tja, undrar bara vilket sätt som är bäst att koppla micken (B1) på. Genom min mixer med fantom-matning eller genom mitt ljudkort (M-audio delta 1010lt). Just nu sitter den i mixern men hörde genom en annan tråd att en snubbe fick problem med dist i DFeltats inbyggda pre-amps. Jag har 2 xlr-ingångar men visste inte att dom hade preamps. Från mixern just nu går det en rca-kabel från insert jacket till en rcaingång på deltat. hur e bäst att koppla?
  12. Hur ändrar jag det? Gör jag det i mitt ljudkorts mjukvara eller i cubase?
  13. stoffie

    Cubase knastrar..

    Tja, jag har problem med mitt cubase sx3, det knastrar titt som tätt under uppspelning av projektet. Jävligt störande när man försöker höra små detaljer 🙂 . Jag undrar om nån här har nåt bra tips på hur jag får det att försvinna?
  14. Tack, men också, en ratt är lös vad gör jag med den. Jag är inte basist och har inte stora lödkunskaper. Kan man köpa telejack i musikaffärer eller?
  15. stoffie

    Nya B1?

    Gör det nån skillnad om jag kör med fantom-matningen i mixer eller kör micken genom en extern preamp och sen in i mixern. kan säga att jag tänker verkligen inte lägga mer än 1000 spänn på en preamp för tillfället, och om jag skall köpa en preamp för det priset så skall det vara stor skillnad på ljudet och inte bara lite bättre än mixer-alternativet. Va tycker ni?
×
×
  • Skapa ny...