Jump to content
Annons

Airwolf

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Valley of the Gods
  1. Nejnejnej...nu får du kika på hur ordet används. Det räcker att gå in på blocket.se. Där finns människor som på fullaste allvar skulle beskriva sin Yamaha PSR-350 som en synth/synt (och även synthesizer ibland). Dessutom har det blivit komplicerat att säga keyboard sedan midi och USB-klaviaturerna gjorde intåg. Dessa har också beskrivits som keyboards. I engelsktalande länder är det vanligt att snubbar som lirar flera typer av klaviaturinstrument benämns som "keyboardplayer". Det vore djupt orättvist att degradera t.ex. John Paul Jones eller Rick van der Linden till enmansorkestrar med en liten synt framför sig.
  2. Ok, fair enough. Men... Synt: Keyboard med färdiga ljud och inbyggda högtalare Synth: Förkortning för synthesizer alt. namn på musikstil. ...eller iaf tolkar jag det så. Ska vi snacka svenska så blir synthesizer syntetisator, ett ord som, hör och häpna..faktiskt användes i Svea Rike då synthar var ett nytt påfund här. 😄
  3. Absolut. Men jag ser ingen status i att jag mestadels kör på analogt. Det är bara det jag föredrar att använda. Prylmani är inte ett unikt problem för synthanvändare.
  4. Aha...så 90% av min studio är baserad på ren nostalgi då? Attans...och jag som inte ens var född när syntharna byggdes eller har varit någon stor synthfantast tidigare. Kan även tillägga att jag inte är rik eller tekniskt bevandrad. Det har dock gått finemang ändå. 🙂😉 Men vet du vad det roliga är...går din EX-5 sönder är risken stor att ingen kan laga den. Men går min CS15 sönder är det en bra mycket större chans att den går att fixa. Det brukar inte vara speciellt dyrt heller...bara man undviker musikaffärernas tekniker. EX-5 och Microkorg kan låta mycket men de låter tamejtusan inte analogt. Särskilt microkorgen är ju kallare och stelare än jag vet inte vad. Därmed inte sagt att de inte låter bra..bara att de inte låter analogt. Vill man ha en synth som emulerar analogt bra så rekommenderar jag Arturias Minimoog (om man vill köra mjukt) eller Alesis Micron (om man vill köra hårt). Annars låter ju t.o.m JD-800 och D50 (som är superdigtala) varmare och goare än många VA och vst därute. Vill man ha analogt på riktigt så finns det alternativ... MFB Synth II, som det redan tipsats om, kostar inte skjortan och låter svinbra. Evolver ligger i samma prisklass (runt 4000:-). Sedan ser ju givetvis marknaden väldigt olika ut om man vill ha midi på synthen eller inte. Fattar inte att folk tar på sig det meningslösa uppdraget att basha analogt eller softsynthar eller digitalt. De tre världarna kompletterar ju varandra perfekt.
  5. Sök jobb som barnflicka hos Reinfeldt istället. Han betalar bra. Vill han inte ha dig så finns det säkert en chans hemma hos paret Persson. De lär odla jordgubbar eller så fixar de en fin trädgård till nästa sommar. Polacker kan de ju inte kommunicera med så då kan kanske du påta bland det gröna istället. Har du tur bjussar godsherren på mat också. Rösta blankt istället. Maktkåtare idioter än de i denna omgångs valrörelse har sällan skådats. De vill ha makt, de vill att du ska ge dem den och sedan skiter de i dig. De har så de klarar sig och det är vad som betyder något i västvärlden idag.
  6. Itzhak: Pax för att bli kulturminister i din regering då. 😉😄
  7. Pöbeln upphör aldrig att förvåna. Kul för dig mannen.
  8. Detta har jag också erfarenhet av! Fetvarning på USB-ljudkort och HP-datorer! Testade hur många som helst (USB) innan jag prickade rätt av en slump med ett FW-kort. Nu funkar det klockrent.
  9. Mmm...till Dark Side plattan 72. 🙂 Minns att Gilmour under intervjun säger att syntharna inte kan göra musik av sig själva. 🙂
  10. Airwolf

    Sångerska

    Snyggt. Du har en bra röst för elektronisk musik. Kul att höra. 😛
  11. Ingen fara på färde. Jag kunde varit tydligare med vad jag menade och tog för givet att du var med. Sånt som händer. Ett enkelt missförstånd bara. Hans text dröp av ironi och jag fortsatte i samma bana. Såhär i efterhand ville jag inte ha fram något mer än att det var smått komiskt och löjeväckande att vissa individer ser bedömmandet av musik som ett privligeium för en "elit". joe labero: Med ditt nick skulle jag ta det jäkligt lugnt med vem jag kallar tönt. 😛
  12. Jag var rätt ironisk när jag besvarade Hans inlägg längre upp i tråden... Citerar mig själv...
  13. Har pluggat en jäkla massa religion på universitetet av rent personligt intresse och jobbat extra som lärare (religion & musik) och elevassistent. Hade helst av allt velat vara och jobba som elektriker...hoppas på att det blir intensivutbildningar på Komvux snarast! 🙁
  14. Jo, men visst är det sanningen. Kvalitén på musik kan bara mätas efter hur mycket pengar som skaparen tjänar på den. Ju mer pengar en låt dragit in desto bättre är den. Ju mindre pengar desto sämre. Drar du inte in några pengar alls på dina musik så är den skit. (Nej, det är inte vad jag tycker. Försöker bara förstå tankarna hos några av de som svarat dig.)
  15. Det är ju sant! Ska jag gå efter vad vissa skrivit i tråden kommer jag fram till det här: Skriver du musik, har kontakter i branschen och framför allt drar in en massa pengar på det så har du en röst. Sitter du i din lilla hemstudio, skriver musik som inte platsar på MTV top 20 och lever på ett vanligt kneg kan du hålla käften stängd. Din åsikt är inte värd ett skit och musiken du gör är automatiskt dålig.
×
×
  • Skapa ny...