Jump to content
Annons

drifter7508

Medlem
  • Antal inlägg

    126
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Testat att köra med strömadaptern till kortet?
  2. Fick mitt kort i fredags. Funkar fint med min nya Imac alu i OSX trots Agere chippet. Funkar dock inte alls lika bra med Bootcamp! Audio drop outs. Ljudet tystnar ca 1 sekund lite då och då! Update: http://forum.tcelectronic.com/viewtopic.php?id=1178 Detta verkar lösa problemet i Bootcamp. Men lite synd att keyboard manager försvinner i Bootcamp. =( Update 2: nejdå... problemet med drop outs finns kvar ändå! Suck!
  3. Väntat i månader på mitt ljudkort nu. Någon som lyckats fått sitt och vill komma med lite intryck om det?
  4. Blev en Juno-D till slut. Funkar väl bra som Midi-keyboard om inte annat =)
  5. Hmm, jo kanske en Juno 106. Lirar ju mest indie- och popmusik. Micro Korgen är ju smidig på sitt sätt i en hemma studio men vet inte ifall den har det lilla extra för mig. Juno-D är ju en ny prisvärd synth vad jag förstått som dessutom idolerna The Editors använt live. 🙁 Men jag är nog mest ute efter stråkar pianon och sånt. Juno 106 verkar kanske lite svårrattad? Men den verkar ju ha en del coola ljud.
  6. Funderar på en av följande men kan inte bestämma mig för vilken av dem. Roland Juno-D, Microkorg, Roland Juno 106? Kom med era förslag & synpunkter! 😉
  7. Måste skriva här också. Mitt 410 tappar kontakten med datorn ibland när vi slår på en strömbrytare till lyset i rummet intill! Helknas! Har senaste FW och drivisar.
  8. Jag har precis samma problem med mitt 410! Datorn bara tappar mitt ljudkort slumpartat. Har det kopplat till min stationära PC via firewire. Sedan vidare till en Yamaha-färstärkare. Känns som det är nått elfel el. dyl. Måste starta om datorn helt osv. för att få det att funka igen. Ibland funkar det genom att bara tryck in on/off knappen på ljudkortet. Skumt. 🙂
  9. Här kunde man förut köpa guror. http://www.music123.com/ För cirka 6 månader sedan gick det alldeles utmärkt att handla där från Sverige. En Melodymaker gick då på cirka 3.400:- inkl. moms, frakt, tull etc. Det var ett riktigt bra pris för en äkta Gibson. Melodymaker finns ju inte i europa så vitt jag vet??
  10. Dem är ju lika sjukt dyra som i Sverige ju. Hela poängen är ju att köpa direkt från USA. Där får man ju en äkta USA Gibson för 2.400:- !!
  11. Nån som känner till en bra onlineaffär där man kan köpa Gibson-gitarrer direkt från USA?? Verkar som alla ställen stoppat sin export av Gibson-guror till europa? 😱
  12. Detta gäller alltså endast vid inspelning av audio (sång, elgura etc.) Tycker att signalerna blir på tok för låga & klena på den nivån då den inte distar eller "slår i rött". Blir inget bra. Är ju inte så lätt att höja allt med limiter senare. Dåligt in - dåligt ut. Längtar nästan tillbaka till analogt. Bara fläska på. Inget tjafs & peak som blir till dist! Lyssnar jag i hörlurarna kopplade till voxen så låter guran skitbra och fint. Hörlurar till FW 410 kortet och monitorer ut = skit.
  13. Nu är jag less på detta. Har ett M-Audio FW 410. Så fort man ska spela in nått i Cubase/Logic så är det så svårt att få en bra signal. Allting är toklågt från början. Höjer man så pekar allt rött eller distar ifall man river på lite med elgitarren! Och på den nivån då det inte peakar/distar så låter ljudet alldeles för tunt och klent. Hade en POD XT innan och körde med. Kör numera med en VOX Tonelab till mitt ljudkort och så vidare. Hur gör man för att få en schysst insignal??!!
  14. Båda mina hörlursutgångar glappar! 😳
  15. Shit alltså! 🙂 Andra problemet på 2 dgr som blir löst inom 5 minuter på detta forum! Tack så mycket! 😄 Nu funkar det! Detta hade jag aldrig löst själv ifall inte keyboardet av en slump stått på före datorn! 🙂
×
×
  • Skapa ny...