Jump to content
Annons

jobro

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Kan ju knappast kalla detta snyggt. Men det funkar säkert på karaoke kvällen ombord på Siljaline en halvtråkig vardag. 😕 De kunde tveklöst gjort denna rösten bättre. Det vore helt klart bättre om ni lade upp denna duel på youtube så man kan se den lite lättare. Tittade på den videon på myspace, och den var ljudlös.
  2. jobro

    Döv Eller Blind ?

    Jag är själv synskadad. Det gör att jag värdesätter min hörsel mycket mer.
  3. jobro

    JoBro Media BlindVU

    JoBro Media släppte här i veckan sitt senaste VST plugin. Och denna gång är inriktningen handikapp anpassningar. BlindVU läser av ljudet och skapar en tonhöjdskurva för att illustrera hur volymen varierar. Ju högre volym desto högre tonhöjd. Den läser av både vänster och höger kanal som matas till varsin oscilator vilket ger full kontroll över ljudet. Detta plugin är med i tävlingen som KVR Audio anordnar just nu. Exempel på hur den låter: Akustiska trummor Utan BlindVU Med BlindVU Arpeggio synth Utan BlindVU Med BlindVU Mer information: http://www.kvraudio.com/developer_challenge_2007.php http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=191375
  4. Tack för lyssningen! Det är en okortad version, det är en extended version. Ska kapa den till 4 minuter ca.
  5. Och jag vägrar ladda upp musiken på fler ställen än nödvändigt.
  6. Tjena! Skulle vara kul om ni kunde lyss till en melodi jag skrev förra året. Det är en melodiös trance låt med ett ganska bra flås i. Titel: Straight ahead extended version. Artist: Dominote Inspelad: 2005 Genre: Trance / acid Längd: 8:25 (bygger alltid extended remixen först Outgiven, registrerad på STIM. Ni hittar den här
  7. 2:an helt klart. Det är ju en svagt melankolisk melodi det här. så varför ge gärnet från början? Dämpa gitarren, slå av disten och på med en phaser, låt gitarren vandra emot lyssaren fram nån stans långt bortifrån och gradvis komma närmre / få starkare ljud.
  8. jobro

    Trance Dance

    Ljud exempel kommer i form av shoutcast streams för winamp. Låt oss först skippa detta vidriga dance epitetet. Detta är dance: http://216.9.65.115:8000 Så här låter dagens trance i 2 kategorier: http://64.236.34.97:80/stream/1003 (epic trance) http://64.236.34.97:80/stream/1065 (vocal trance) Det är 2 stationer från Digitaly Imported. Här har du det 90tals relaterade struttiga musiken: http://64.236.34.97:80/stream/1024 (90tals trance) Jag skriver hellre hardstyle / jumpstyle och hardcore än trance i och med att jag tycker trance är lite för mjäkigt. Så här har du hardstyle: http://radio.hard.fm:9500 Jumpstyle: http://81.171.99.25:8080 Vill du dra det ett steg till? Let's go hardcore: http://84.244.180.23:7548 http://stream1.hardcoreradio.nl:8000 Hoppas du får ut nåt av strömmarna?
  9. Som jag sade så är jag ingen jazz musiker och det var över 15 år sen jag höll på med sån experimentell musik. Och jag förklarar som jag fick det förklarat för mig. Dessutom så är jazz nåt som jag är förskräckligt dålig på. Vad jag försökte säga var att man måste vända på akorden och även lyssna till bastonen. Du kan även bli tvungen att hitta helt andra akord där basen stämmer med tonen du spelar i men där akordet innehåller dim / aug element t.ex. G11 för att få det hela låta bra. Risken är att det bara kommer låta konstlat och krystat. Ska försöka ge en visuell illustration i mån av tid.
  10. Det finns en hel del färdiga pluggar som det är bara att tanka hem och köra hårt med. Jag vet att det kan verka svårt att ha koll på alla pluggar, men jag ska försöka lägga upp lite flera. Börja t.ex. med att testa JBM Subfood2. Enkel bas synth med rätt så varmt ljud.
  11. Jag har inte hittat boken, men jag har tänkt så det knakar 🙁 Att bara använda dim akord får musiken låta som en solkig skräckfilm och att bara använda aug akord låter som om man väntar på utomjordingar 😠 Men hur som helst tricket är att använda sig av en bärande not i det inverterade akorden. Ok ok högnivå instruktioner: Akord1 är det akord du vill från, Akord2 är det akord som du vill till. Nuffran inom parentesen är basen kromatiskt från C. Så Akord1(0) är ett akord med C i basen. Den lättaste övergången sker: akord1(3) > akord2(7) Dock låter det inte som jag sagt bra att använda enbart det ena eller det andra. Så föredra hellre att skapa en mer varierad sträng av akord: D=DIM A=AUG S=STD (standard) SDSASDSAS... osv. Nåt sånt för att få ökad verkan. Om basen ligger på tersen (L eller S) så strävar basen altid emot dominanten. Och det är före där du ska sätta in stöten. Där har du nämligen en av musikens vilda strävningar, Att alltid följa kvintcirkeln. Innuti den cirkeln så finns de mer fria DIM och AUG akorden. Genom att greppa tag i en not ur ett av dessa DIM eller AUG akord och mata in den i ditt akord så kan du följa dem och musikaliskt hamna helt åt helsicke, men med övning och erfarenhet kan du även tämja den här strömmen. Kom ihåg att DIM och AUG strävar ifrån varandra, men både de har toner som kan användas individuellt för att spränga vidare. Jag kan inte ge så värst mycket närmre information eller tips här eftersom det var mer än 15 år sen jag sysslade med så komplexa musikaliska rörelser. Men lycka till och hoppas ni fick ut nåt av dessa galenskaper 😄
  12. Ah ett tillfälligt problem med deras server. Sånt händer.
  13. Mjaså? Förklara dig så kanske jag kan hjälpa dig. Om inte annat så är det bra om det förs upp i dokumentationen i mitt projekt.
  14. Hmmm....... hmmm........ Jag undrar om inte jag kanske har en lösning men den behöver mer teoretisk kunskap: Det ni måste känna till är akordinversioner. Kort beskrivning: Akord inversioner innebär att du vänder akorden om. Från C E G till E G C Från E G C till G C E Från G C E till C E G Tricket är att du använder inversioner för att nå dim / aug akorden. Fan måste jag in till sthlm och köpa modus vetus bara för att kunna förklara enkelt? Uppenbart. to be continued...
  15. Namn: Johan Brodd Ålder: 34 Bor: Bandhagen, Sthlm. Musikstil: Techno / hardstyle / house / gabber / hiphop Handikap: Synskaded, ser 1/10 av vad en normalt seende person ser. Diagnosticerad med Aspberger Syndrom. Detta var lite kort om mig.
×
×
  • Skapa ny...