Jump to content
Annons

Superankan

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Superankan

  • Födelsedag 1983-02-26

Om mig

  1. Problemet löste sig när jag i Live tog bort min master vst folder, för att sedan lägga till den igen. Det funkade inte bara med rescan, men jag antar att man tvingar Live till en "ordentligare" scan när det måste scanna om allt helt från scratch.
  2. Hej! Ja dom ligger i samma mapp som resten av mina vst pluggar, dvs dll filerna ligger i rooten (eller ja, mappen som jag angett som vst root i både cubase och live) och där ligger även dll filerna till andra pluggar som funkar i Live. Mycket märkligt. 🙂
  3. Hej. Som relativt nya Live användare så har jag stött på ett problem som jag inte förstår mig på. Det är så att jag har installerat Addictive Drums men jag kan inte använda pluggen i Live. Den kommer inte upp i instrument listan bland övriga VST pluggar. I cubase funkar det, så jag vet att det inte är fel på det. Jag har samma problem med FM8. Jag har testat att installera om pluggarna utan nån framgång, även rescannat vst mappen i live, och alla andra pluggar funkar bra och syns men just FM8 och AD vägrar dyka upp på listan. Nån som vet om en lösning?
  4. Det du gör är att du skickar signalen från en triggmick (eller kontaktmick) som du placerat på den trumma du vill "dubba" till tex en triggmodul, den gör i sin tur om "slagen" till midi-information, och du kopplar då ihop triggmodulen med ditt ljudkort via midikabel och sen är det bara att mappa i triggmodulen vilken "ton/värde" som midi signalen ska ha, och välja ett värde som motsvarar det som DFH har som kagge (c2?) Sen skapar du bara ett midispår i ditt ljudprogram, väljer ljudkortets midi-ingång som input och trycker på rec.
  5. fast burst är ju ett av iaf sveriges bästa band, tillsammans med Cult of luna w00t?
  6. hehe japp visst är det så... men så länge du känner dig ok med det så är det ju lungt 😆 bra jobbat annars
  7. Superankan

    Sången..

    hehe se där, man kommer långt med den klassiska "eller...törs du inte" 😆 jag tyckte absolut inte det lät så illa som du vill få det att låta som, det enda jag riktigt hajjade till på va det "typiska" svenska uttalet, men det lär nog gå träna bort rätt fort med lite vilja 😄 visst sen va det väl lite stelt, men jag antar att om du sjunger lite mer och får lite självförtroende så kommer det inte vara några probbs. sen som dom sa innan, sång utan musik är ju lite fånigt hur som helst 🙂 men jag tror att det bara hänger i att du är ovan att höra din röst, lite som när man bandade sig själv när man va yngre och höll på att gå i bitar pga det va så pinsamt. lycka till! (om du har nån musik till det du sjöng så posta gärna med mixen, hade varit kul att höra...)
  8. hmm, du råkar inte ha hört "kiss me" med "sixpence non the richer" lyssna på introt på den...i rest my case annars så var det helt ok, gillade pianot som la sig lagomt annonymt i bakgrunden
  9. Superankan

    Sången..

    kan det inte bara ligga lite psykologi i bakgrunden på det hela, dels för att jag tror att du automatisk tror att det kommer låta kasst när du sjunger, så tror jag att du aldrig egenligen ger dig nån ärlig chans att gilla det du hör. sen så är det mycket sanning i det Lethal säger, prova göra det med känsla, och känns det dumt så testa, låter det fortfarande "dåligt" så är det ju inte nån skada skedd...(förutom att grannarna undrar varför du står och skriker ut ditt hjärta ) sen då om du har the balls för det, så ladda upp nån låt här, så får andra avgöra, för det kan väl aldrig vara så att du (som alla andra) är grymt självkritisk? 😉
  10. kan nog backa herr lundin lite här, trummorna går omotiverat fort. hade nog kunnat blivit rätt häftigt ifall du satt piano "sticket" på gitarr istället (ja jag kanske är lite bakåtsträvare ), och samtidigt kanske gjort nån intressantare takt med rythm gitarr/bas/trummor undertiden... samt då justera nivåerna lite, men tror definitivt det kan bli intressant, hade du tänkt nån sång på det hela?
  11. diskonto - handla innan pengarna tar slut
  12. Jag brukar ju dock (dock otroligt hemma-nivå) sepla in gitarr 1st med hjälp av metronom i cb, för att sedan se ifall det verkligen blev som jag tänkt (kör då metronomen efter det takt jag tänkt att trummorna ska gå i) och sen programmerar trummor osv. Men dock är ju det ju lite annat med "riktiga" musiker, då trummor och bas är att föredra att spela in som grund.
×
×
  • Skapa ny...