Jump to content
Annons

Robis

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Robis

  1. Tycker att du har gjort ett mäkta bra jobb, både med låten, arret och mixningen! Det enda jag kan komma på som ja skulle vilja ändra är att trummorna skulle kunna vara lite mer framträdande. Och kanske lite mindre pannade också, hehe. 🙂 Men skitbra faktiskt!
  2. Jag gillar teori. Men jag använder det bara när jag ska förklara nåt för nån (nån som också kan musikteori då), väldigt sällan när jag komponerar. Kanske typ om jag vill ha en överstämma på sången eller nåt sånt, då kan det hända att jag "räknar ut" hur den ska vara, men det är inte alltid det låter bra för det. Jag använder det iofs ganska mycket när jag ska ta ut en låt, då är det mycket användbart. Det räcker med att hitta tonikan, som går väldigt snabbt, och sen vet jag liksom vilka ackord som låten antagligen innehåller.
  3. Jaha, fan va coolt! Det låter ju som en asgrym idé, måste testas! Tack!
  4. Öhm, skum grej: Inlägget ovan av Giggsy gjordes av mig, vi använder samma dator ibland och han var inloggad, märkte inte det riktigt, hehe. Så det var alltås jag som skrev: "Jag gillar mest den där 90-talsvågen av california punk, typ Bad Religion, NOFX, Lagwagon och sånt (de två förstnämda släppte ju plattor på 80-talet också, men jag gillar inte de tidiga grejerna). Alla de tre har för övrigt lyckats hålla sig grymma ända fram till idag också. Green Day är också asbra förresten. Och Blink har gjort en del klart sköna grejer, men skulle vara rätt sunkiga utan Travis, han bankar som ingen annan. Tidiga Millencolin tycker jag är grymt också. Ett band som på senare dar har släppt bra grejer är ju svenska Venerea. Dia Psalma är inte fy skam heller, riktigt grymma låtar då och då. " INTE GIGGSY!
  5. Ok, tack allesammans. Verkar som om det inte går att lösa mitt problem. Men jag tycker verkligen att man borde kunna göra lika dant som med mp3or, att bara bränna in info på en audio-cd, som sagt låter det inte som raketforskning.
  6. Mmm, jag vet, men det är inte den jag menar heller, för det har jag testat och det funkar inte som jag vill. Hmm, störigt det här.
  7. Nej det var inte det jag tänkte på, utan den infon som står om man högerklickar på en fil och väljer "egenskaper".
  8. Om du ska frya en VST-instrument så gör du det där på F11, men om du ska frysa en VST-effekt så måste du frysa hela kanalen som effekten ligger på. Det gör du genom att markera kanalen och sen så går till inspectorn, högst upp till vänster (du vet där man ställer typ outputs och inputs och lite sånt) och klickar på snöflingan där.
  9. Jag skulle vilja veta hur man gör för att bränna in låtnamn, albumtitel, kompositör o.s.v i låtarna när man bränne en skiva från wavelab? Har försökt i flera veckor nu utan resultat. Skulle vara mycket tacksam om nån som visste förklarade det för mig, för jag vet att det ska gå på nåt sätt! Edit: Stavfel
  10. Det har hänt att jag snor en line eller två ibland, som en kul referens eller som nåt slags interskämt, det är kul.
  11. Håller med om att NOFX "War On Errorism" innehåller att par av världens bästa politiska texter. Fat Mike är inte så dum som han låter.
  12. Robis

    Trummprogramering

    Hur hittar man den där "otajthetsfuktionen" i cubase? Har letat efter den i typ ett år nu, för jag hade för mig att den skulle finnas! Vore evigt tacksam om nån kunde berätta hur man gör!
  13. Antagligen kommer NT1000 låta bättre än SM57an, men man vet aldrig. En del röster låter oväntat bra i SM57an. Det är bara att testa. Det mjukvarureverb jag använder mest överhuvudtaget är Waves IR1 Full. Det räcker att ha det på typ 2-6% Wet/Dry. En grym kompressor är Sonalksis SV-315, en annan skön är Blue Tubes Analog Compressor CP-2S (tillverkad av Nomad Factory). Fast dom är rätt dyra... Waves RComp och RVerb är också sköna, och väldigt enkela att använda.
  14. Nån sorts stormembranig mickrofon är oftast bäst, samma sort som man oftast använder till sång. Om du inte har någon och ska köpa en så rekomenderar jag Studio Projects B1 eller B3. B1an kan du hitta för under tusenlappen och den låter väldigt bra för pengarna. B3an är lika dan, men har ställbar karaktärisktik, så du kan välja om den ska vara en njure, åtta, eller rundupptagande. Båda dessa mickar är bra till mycket, så har man inte så mycket pengar och kanske bara ska köpa en stormembranig mick så är den perfekt tycker jag. Gå in här och ladda ner låten som liggert där, den är inspelad helt med B3an. http://s49.yousendit.com/d.aspx?id=20H5D8Q...9D02BFA3GEV2J10
  15. Finns en plug som heter VintageWarmer av PSP som jag gillar som fan på akustisk gitarr, den lättar upp allting på ett otroligt bra sätt. Är mycket bra på annat också.
  16. En grej jag brukar göra när det blir lite vasst av plektrum-mot-sträng är att jag brukar ta två rätt mjuka plektrum och tejpa dom på var sin sida av en enkrona, vips så har man ett "två-pipigt" plektrum! Det blir en helt annan känsla när plektrumet träffar strängarna. Funkar ju dock inte så bra på plocket, men väl på strummandet!
  17. Robis

    V-ampen!?!

    Ha! Jag tycker precis tvärtom! Har svårt att få fram en bra dist i poden, men rent låter kalasbra, och tvärtom med V-Amp 2!
  18. SM58or kan funka på lite vad som helst faktiskt. Dom överaskar alltid med att låta bra när man minst anar det. Sen hör jag faktiskt rätt stora möjligheter i dom där trummorna. ' Lite eq skulle kunna fixa det mesta. Det finns en grym och inte allt för dyra plug som heter VintageWarmer från PSP som jag nästan alltid lägger på virveln för att klara upp ljudet lite, få lite mer snärt. Kaggen kan du ju drumagoga! Brukar funka skitbra.
  19. Jag har en Studio Projects B3a som låter stört bra på akustisk gitarr. Den får på nåt sätt alla ak-gitarrer att låta så bra dom kan. Som min rätt halvdana 1000 kr gitarr! Låter helt ljuvligt när den är inspelad.
  20. Men det kan ju bli hur ballt som helst med en ak-gura genom en zoom! Man kan ju inte veta förr än man har provat.
  21. Ja du, tyvärr får jag nog lov att quota mig själv: "Ska det låta elgitarr måste man nog tyvärr ha en elgitarr!"
  22. Min egen erfarenhet säger mig att det i princip alltid blir bättre att micka upp än att lajna, om du inte har fantastiska mickar i gitarren. B1an är ju en rätt bra modell för just såna här akustiska grejer. Testa dig fram med olika avstånd och vinklar så blir det nog bra! Kommer bli grymt svårt att få ett vettigt elgitarrljud ur en akustisk gura. Och dessutom är ju zoomen ingen skitbra multieffekt. Ska det låta elgitarr måste man nog tyvärr ha en elgitarr!
  23. Lullaby, av Lagwagon. Mycket bra låt som handlar om en mycket bra bok med samma namn av Chuck Palahniuk.
×
×
  • Skapa ny...