Jump to content
Annons

goddang

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Grejjen är att jag inte använder en dator för inspelning, jag sequenc:ar allt i en vintage sampler/sequencer, sedan kör jag in alla spår(separat) till en digitalporta och kör inserts/sends med kompressor(tc-electronics), reverb, delay, mm(lexicon). Det lilla jag försökt med eq har jag kört på mixern i digitalportan. Den har ju tre low, mid, high-rattar. Frågan är om jag skulle tjäna på ett extern eq för att få mer kontroll. Verkar ju gå att få eq typ dbx och liknande för en ~1000-2000 beg. Stjälper det mer än det hjälper? Måste man gå upp på mycket dyrare eq:n?
  2. Har precis börjat eq:a sång?(rap), mest kört med kompressor innan. Har nu börjat inse att det är idé att kolla på eq/reverb för att få ett mer proffsigt sound. I vilket fall, ni som eq:ar sång, kör ni med rattarna på mixerbordet eller kör ni extern eq-enhet, typ 2-kanals 15band? Har funderat på att investera i en extern eq-enhet då jag inbillar mig att man får mer kontroll, stämmer det? Vad är lågpassfiler/högpassfilter?
  3. Klistra gärna in felmeddelanden du får. Sen så kommer ju inte jack att fungera innan du löst alsa-delen. Det verkar dock som att folk på din dist fått igång det hela: http://lists.agnula.org/pipermail/users/20...ary/004682.html
  4. Har spelat in lite rap jag gjort med en sunkig 350:- dynamisk mic från Kjell & Co(Där alla studiomusiker köper sina micar). Tänkte unna mig själv en kondensatormic och har tittat på Studio Projects B1 som verkar vara lovordad här på forumet. Är inte sugen på att lägga för mycket just nu. Har en ART Tube preamp och en digitalporta. Kör även TC compressor. Här är en pryl jag gjort med ovan nämnda dynamiska mic. Vore intressant att få feedback på om det kommer göra någon skillnad för mig att gå upp på en kondensatormic och isåfall om en B1 är ett bra val. Tack på förhand. låtlänk /dang
  5. Det jag absolut/minst behöver kunna göra är att komprimera dels sång dels instrument. Sedan även kunna lägga reverb på sång. Efter att ha kollat lite i lågbudget-segmentet(Behringer, Alto) så verkar det som man kan komma undan med att lägga 1000-1500:- per enhet. Men om de produkterna är riktigt tråkiga(växer ur dom fort) så kan jag tänka mig att lägga mer direkt. T.ex. Räcker det att gå upp på nått i stil med dbx 266XL för dryga 2000:- eller behöver man ta ett större kliv? Om jag skall spara in på någon av enheterna, vilken? (klarar man sig t.ex. med ett billigare reverb?) Tacksam för svar.
  6. Hej, har gjort lite beats och spelat in lite vocal. Allt ligger på enskilda spår i min Akai DPS12(Digitalporta). Jag har inget effektkort i DPS12:an eller någon dator så min fråga är vad för hårdvara för överkomliga pengar bör jag kolla på för att t.ex. kunna köra en kompressor på ett spår. Eller lite reverb+kompressor på vocal-spåret. Finns det några schyssta multieffekt enheter som kan lösa detta för mig? Tacksam för svar.
×
×
  • Skapa ny...