Jump to content
Annons

Arkanos

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. För att förtydliga så är jag alltså nöjd med hur gitarrerna ligger för övrigt, det går bara åt helvete då det är dags för pm-partier. Jag har nu rattat om kompressorn lite så den tar mer av höjningen som uppstår vid pm, det låter alltså acceptabelt nu. Ska prova tipset med multibandskompressor också, tack för det!
  2. Tjena! Jo det är såhär va att jag har spelat in distade gitarrer, och allt är frid och fröjd förrutom vissa riff då gitarrerna kör sk. palm-muting, detta resulterar i kraftiga basiga utslag (ganska mycket botten i gitarren). Det blir alltså för stora utslag och jag vill dämpa dessa partier. Vad göra? Ska jag automatisera nån kompressor som trycker ner pm-partierna eller ska jag helt enkelt bara automatisera volymen? Eller ska jag hitta en generell kompressor-setting som funkar över hela låten? Hur gör ni när ni handskas med palm-mutade gitarr-riff?
  3. Men då får man inte med inserts och sends verkar det som...
  4. När jag har spelat in gitarr t.ex. för en låt så lägger jag crossfades emellan klippen, men de försvinner av sig själv när man hållt på och exportera efter ett tag, varför!? Det blir bara en lucka kvar. Sen undrar jag också ifall man kan smälta ihop markerade klipp på ett smidigt sätt utan att exportera och importera?
  5. kopierar jag ett midi-klipp så kopieras endast noterna och inte alla velocity/pitch-värden jag ritat/spelat in...
  6. Som rubriken lyder... Det går inte att markera utan endast att rita i control-fönstret på ett midi-spår vad jag kan se. kopierar man midi-klippet så får man inte med velocityförändringar och andra egenskaper, hur göra?
  7. Sökte länge och väl men hitta ingen tråd som svarade på mina frågor.. Säg att jag har 5 låtar som jag ska mastra i Wavelab, skall jag då inserta dem i ett audio montage och sen analysera varje ljudfil för sig (för det går inte att analysera ett audiomontage verkar det som?) där jag kollar RMS-värdet? Alltså låt oss säga att track01 ligger på -16,36, track02 ligger på -16,78, track03 ligger på -17.02 etc. ska jag då mastra varje låt för sig så jag stoppar in olika limiter-värden så det i slutändan blir att varje låt har exakt (nästan) samma RMS? Eller ska man bara ta ett medelvärde av alla låtarnas RMS och utgå från detta när man matar limitern och sen mastra som ett audio montage med utsatta cd-markörer? Fan svårt att förklara, hoppas nån förstod vad jag menade.
  8. Jag tänkte göra en panorering på ett spår som går mellan L och R som en sinuskurva, lämpligt att använda sinus-ritverktyget då tänkte jag, men upptäcker att våglängden är konstant? Det måste väl gå att ändra nånstans?
  9. Hur ser era effektkedjor ut när det gäller sång? Intresserad av både ren- och growl/skrik-sång. Är inte särskilt erfaren av detta; för tillfället har jag följande: insert: * kompressor * EQ (skär bort rätt mycket bas 0-400hz, höjer lite vid mellanregistret runt 2k, lågpassfilter runt 16k) * delay (ibland) sends: * reverb (pluggen på 100% wet, send mätaren på ca -5,6) Kommentarer, tips?
  10. I Pro Tools kan man enkelt göra snygga cross-fades mellan 2 ljudspår på samma kanal, är detta möjligt i Cubase SX? Har försökt hitta liknande funktion men hittar inget, det blir bara att den filen som ligger "överst" tar över helt och den som ligger bakom inte hörs alls. Hade varit praktiskt att ha omtagningar/klipp av samma instrument på samma spår så man kan spara lite processorkraft som det är ont om vid det här laget...
  11. Tack för era svar, jag har en följdfråga: Vilket program lämpar sig bäst för bränning, har märkt att man kan bränna direkt i Wavelab, vilket är fiffigt för då kan man sätta ut markers var cd-tracksen ska börja och sluta, men är det bättre att bränna i nått program typ nero? och hur funkar det med markers isåfall?
  12. Arkanos

    Tips för bränning

    Tjenare folket Jag skulle vilja bränna ner min musik som jag gjort de senaste åren på cd så man kan pilla fram det om X år och lyssna på det, lätt hänt att det går förlorat med hårddisk-lagring har jag märkt. Så vad jag undrar är vilken sorts CD-r skiva bör jag satsa på för detta ändamål? och i vilken hastighet bör jag bränna? Har en standard DVD-brännare... Har hört att CD-r skivor man köper i "vanliga" elektronikaffärer inte har särskilt lång hållbarhet, eller har jag fel? Jag lägger gärna ner en extra slant för att få bra grejer som håller länge, nu har visserligen inte CD-skivan funnits särskilt länge så det är väl kanske ingen som vet, men visst finns det skillnad i hållbarhetskvalitet mellan olika märken och modeller?
  13. Äntligen lyckades jag lösa det! Det var visst nån EAX-effekt som var på, den stod på "no effect" men mätaren stod på 100%, drog ner den på 0% så försvann skiten, yeah.
×
×
  • Skapa ny...