Jump to content
Annons

Matrix

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Stockholm city
  • Intressen
    Musik, både att lyssna å spela å spela in...<br>Instrument
  1. Cubasis medföljde keyboarden vill jag minnas. Skaffade sen Cubase för att det skulle vara lämpligare. Har nu testat samma sak via Cool Edit Pro, och då funkar det fin fint att spela in, men det är ju inte många som kan det programmet här antar jag?? Annars har det allt jag behöver. Svårt att få tips och hjälp bara. Men då verkar ju all utrustning funka!?
  2. Jag ger snart upp!! Jag kan höra ljud från micken och line-in via mixern till hörlurar och monitorer, jag har valt rätt drivisar och ljudkälla (kortet) i sequensern (cubase) klickar igång REC på nytt projekt, nytt spår, och markören (linjen) rullar på, men inget ljud tas upp??!! Kan Cubaseinstallationen vara felaktig? Knappast troligt, då "allt verkar funka" annars, inga felmedd, etc Har ju fått flera liknande tips om ljudkälla etc som jag följt, också läst instruktioner. Jag hör ju andra ljud genom kortet så det lär ju inte vara trasigt heller... Kan man bara öppna/spela wavfiler i cubase, eller funkar det med mp3? Tänkte testa om cubase överhuvudtaget kan spela upp ljud ut via kortet. 😏
  3. Ok, har ju iofs Cubasis oxå, är det nåt att börja med då?
  4. Tack Linus! Har gjort som du skrev, men jag får inte "listen"(markören) att rulla igång... inget ljud tas in liksom.... i inspectorn står ASIO multimedia driver på både In & Out Nytt ljudspår skapas men som sagt, det "rullar" inte igång... nån gång gjorde det så, men inget lud togs upp? Hmmmm.
  5. Jag tror knappast det är fel på Cubase. Hallå! Någon borde väl enkelt kunna förklara var/hur jag väljer ljudkälla i cubase. Är det för krångligt att förklara eller?
  6. Tack! Inga svar är dumma. Jodå grejorna är korrekt ihopkopplade, mitt problem är nog att jag inte hittar var/hur jag ställer in rätt ljudkälla... Jag hör ljud från micken in via mixern ut i hörlurarna, men får inga indikationer på ljud i cubase... mitt problem är alltså koncentrerat till Cubases funktion.
  7. Ja, nu har jag inte köpt allt just nu, utan efterhand då jag hållt på med musik ett tag (alltså syntar och spelat gitarr etc). Och visst erkänner att jag gillar prylar inom detta område. Men det nyaste tillskottet, just för inspelningsmöjligheten är Cubase SX, det ska ju vara bra för ändamålet, men jag tycker bara det verkar knepigt att komma igång. Jag har inte förstått på vilket sätt Cubase jobbar liksom... det var det jag hoppades på att få hjälp med här.. Om jag börjat med att ställa frågor här om hur man spelar in Innan jag köpt grejor, hade svaren haglat: Se först till att skaffa det du behöver! Hur skulle jag annars kunna testa och se efter?
  8. Tack för pcrecording, ska kolla den genast. Har läst allt Majken har på sin websida, men som sagt inga grundliga inspelningsstarts-instruktioner utan mer om lösa moduler, effekter och annat... 😏
  9. Hej, Jag är själv nybörjare, men har ialla fall lyckats koppla ihop mina prylar rätt:) Hittade en sida du måste se, med bilder och bra enkla förklaringar (dock på eng) Hoppas den hjälper dig! http://www.tweakheadz.com/laboratory/index.html
  10. Jag börjar att berätta vad jag använder/har för utrustning: Hårdvara: En riktigt kraftfull dator med Audiophile 24/96-ljudkort, 6kanalsmixer, StudioProjects B1 mic, 2st midiklaviaturer (1usb), och en massa instrument 😏 Mjukvara: Reason2.5, Cubase SX3, Cubasis, CoolEdit pro 2.0, Live Delta, WaveLab. Plus massa soundfonter, plugins etc. Mitt problem 😆 : Jag vill spela in via mixern till Cubase, har läst massa manualer och på nätet men hittar bara info om effekter, plugins, å alla möjligheter, men INGET om det allra simplaste (antar jag) att komma igång, bara spela in ett projekt. Vore tacksam för lite info om hur jag "startar", får ljud att fastna i programmet och skapa en fil av det 😛 Gärna rena tips, även länkar å annat... Tack på förhand!
  11. Grattis grabbar! Låter ju riktigt bra! Snyggt jobbat.. Jag (amatör) tycker att inspelningen låter mycket bra, kan möjlige´n hålla med om balanseringen, men...
  12. Som tack för dina jussta tips, så erkänner jag väl då... Jag hade bara satt i usb-kabeln i mastern, inte midikabeln 😉 Jobbar själv med datorer så jag vet hur illa det var 😉 Ska testa justeringarna! Vi lär höras.
  13. Matrix

    Fula instrument

    Hammondorgel e nog mitt favvoljud, såå äkta och analogt på nåt sätt, mycket variationer. Nu lyssnar jag ju inte bara på tysk hissmysik bara för det. Oboe och gitarr gillar jag skarpt oxå! Sounds goood!
  14. Hmmm... fast det ligger massa effekter på som standard, som eko, taskig attack, och att anslagen liksom inte hänger med...kommer efter (e de den omtalade latencyn??. Justerar jag dessa med NNXT, var isåfall? Undre delen hade inget med detta att göra va? Och jag hittar inga effekter.
  15. Linus: Japp, jag har laddat ett instrument i "samplern" övre NN-XT. Nej, ej skapat subtractor (jag e färsk på detta) Ljudkort: M Audiophile 2496 Valde: DX M-audio delta AP multi Vilken bör jag välja, hur vet man? Kollade helpen, men blev inte mycket klokare, verkade som att alla borde funka att få ljud med. Alla dessa finns ju att välja på.. ASIO directX full duplex ASIO multimedia driver ASIO M-audio delta ASIO DX primär ljuddrivrutin DX M-audio delta AP multi DX M-audio delta AP 1/2 DX M-audio delta AP S/PDIF MME M-audio delta APMulti MME M-audio delta AP 1/2 MME M-audio delta AP S/PDIF Jiisuki: Nej jag har inget sånt val på denna masterkeyboard (usb). (har 2 olika masterkeyboards, midi/usb och en midi/spelport) JAAA, nu funkar det!!! vågar inte säga vad felet var...
×
×
  • Skapa ny...