Jump to content
Annons

tommy

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om tommy

  • Födelsedag 1971-05-16

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sollefteå
  1. tommy

    Problem med Motu 828mk3

    Tjo, Jag kopplade in min nya Motu 828mk3 i min Intel Macbook igår. Detta är mitt första Firewire kort och den mest avancerade jag ägt (så det kan vara något nybörjar fel) Problemet är att när jag spelar upp ljud i OSX eller om jag spelar upp i Logic Express, så får jag inget ljud i Hörlurarna. Mina lurar är inkopplade i Phones (main) och har inga studio monitorer för tillfället, så jag kan inte testa om det kommer något ljud den vägen. Använder jag logic så har jag sett till att mk3:an används som device. Har också sett till att ändra så att mk3:an används i OSX:s ljudinställningar Det verkar nästan som det inte kommer något ljud till main out alls. Det går dock bra att spela in ljud. Firmware:en är uppdaterad. Drog ner den senaste från hemsidan. Någon som har en idé vad "felet" kan ligga i. Har läst i manualen, men blir inte klokare för det.
  2. Jag har dammsugit massvis med forum nu och valt att strunta i Firestudion. Det lutar åt en 8Pre, men tänkte kolla med er först om ni har tips på andra kort med 8 xlr (gärna mic/gitarr combo) med preamp:ar. Det vore trevligt att slippa koppla in mikrofon förstärkare. Pris upp till 6000 kanske 7000.
  3. Ni som kör PreSonus utan problem, kör ni Mac eller Windows?
  4. Jag är ute efter ett "allround" kort som jag kan spela in lite allt möjligt med och vill ha möjlighet att spela in 8 kanaler samtidigt. Firestudio Projects och Moto 8Pre tycker jag är rätt lika och kostar ungefär det samma. Men jag har svårt att välja mellan dessa två (som ligger innom min budget). Jag förstår att det alltid är en massa "men" när man ska rekommendera något. Men om man tittar på stabilitet och minst krångel med. Vilket kort tycker ni jag ska välja. Jag kommer att spela in i Logic och har för avsikt att köpa en ny MacBook Pro, så jag undrar också hur det är med hela Agere historen.. Någon som har någon uppdatering där?! Tacksam för svar 😕
  5. Jag tror att jag skrev "billiga" ljudkort 😏 Jag tackar iaf för alla tips.. Lite synd att det var dåligt med ljudkort med 4 XLR ingångar, men det du Claes skrev om hemma inspelningar och "storbands" inspelningar är logiskt när man tänker efter. Omkring 5000 - 6000 kr är max vad jag kan tänka mig spendera på ett ljudkort (gärna billigare) och då undrar jag om det är en Firepod man skall satsa på? Jag kör mac och det är mest kondensator mikrofoner som skall kopplas in.
  6. Det verkar som det inte finns så många ljudkort med bara 4 stycken XLR ingångar, utan det är mest 2 eller 8+.
  7. Tack för ditt svar. 🙂 Jag vill givetvis komma undan så billigt som bara möjligt. RME Fireface800 är på tok för dyr MOTU 8Pre är lite overkill MOTU Traveller är dock intressant. Finns det fler av den här sorten, gärna billigare... 🙂
  8. Hej, Finns det externa ljudkort med 4 stycken XLR anslutningar för mikrofoner (med fantom matning). Alla ljudkort som jag tittat på, har alltid antingen 2 XLR eller fler än 8. Om det är USB eller Firewire spelar mindre roll.
  9. tommy

    Vattenskadad tidning.

    Den vanliga tidningen kommer alltid inplastad, men av någon anledning så kommer alla specialnummer som man beställer i vanligt kuvert. Senaste specialnumret hade landat i min brevlåda och brevbäraren hade då lyckats lämna locket öppet i ett riktigt regnväder. All vår post var helt blött, lika så Studio tidningen. Går det att få ett nytt ex, eller vad gör man?
  10. tommy

    EZ drummer

    Jag tecknade också upp mig till ett "förhandsköp", men har inte herhållit något mail än 🙂 Någon annan som inte fått mail än? Förresten, en liten undran. Då trumsamplingarna är i 16-bit, hur blir det när man väljer att mixa i 24bit, vilket är rätt normalt?
  11. Jag har också varit inne på Mac Mini spåret men är lite osäker på om datorn har tillräcklig prestanda. Finns det någon här som verkligen använder en Mac Mini till musikprodutin i mindre skala? Det jag hade tänkt köra är Pro Tools M-Powered och nåt av M-Audios firewire kort.
  12. tommy

    Plugin?

    Hej, Finns det någon plugin till Pro Tools M-Powered där man kan analysera vågformen så att man enklare ser vad man skär bort med filter och eq?
  13. I still Remember med Blackmore's Night 😄
  14. tommy

    Hyper Threading

    Är det fortfarande fy fy med Hyper Threding nu när Pro Tools 7 är kommen?
  15. tommy

    mer om sjuan

    Klart man har iLok 🙁 Tackar för hjälpen.
×
×
  • Skapa ny...