Jump to content
Annons

cain

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hur bra är SM57 till att spela in acustic? Måste man vara nära micen? Eller kan man va 10-15 cm ifrån?
  2. Jag testade att koppla gitarren direkt till ljudkortet men eftersom det bara har en ingång så kan jag inte använda mig utav typ ReValver eller Guitar3 för att använda inbyggda amps right?
  3. Då glider jag ner till musikbörsen i eftermiddag och lämnar tillbaks skiten
  4. Skulle behöva hjälp med att få svar på några grunläggande frågor ang inspelning. Har hållit på ett par dagar nu utan att lyckas få ett "OK" ljud. Försöker spela in distade gitarrer med en SM 57 mic genom en VOX AD50 låda samt ett Yamaha Audiogram 3 ljudkort (externt,usb). Är ute ett ljud likt exempelena i slutet på denna guide http://www.imperialmastering.com/guitartonevid/ . Bifogar med ljudet jag får, tycker det är lågt och klent. Kopplar jag in headphones direkt till ljudkortet får jag kanon ljud. Verkar som ljudet tappar sin styrka någonstans i datorn. Kör med analog kabel och har Cubase SX3. Följde installations beskrivningarna för ljudkortet i SX3 men jag får lika bra ljud om jag spelar in i Vegas Movie studio Platinum. Har stärkaren på rätt hög volym vid inspelning men blir ändå inte bra. Nu till lite frågor. Är det så att ljudkortet (1400kr) Inte räcker till och jag ska nöja mig med ljudet jag har? Kan det va något filter/plugg in som fattas för att få ett bättre sound? Är det mixxing som behövs för att få slutgiltiga ljudet? Som sagt, får jag ljudet jag "får" i headphones utgången blir jag kanon nöjd! Någon som har tips vad det kan va som spökar? Inte kul att man lägger ut nästan 3000kr på grejer o så når man ändå inte fram 🙂 Om ni behöver veta något mer så fråga på, ska oxå vara en preamp i ljudkortet enligt killen på musikbörsen! Tack på förhand! Yamaha Audigram - 3 http://www.thomann.de/se/yamaha_audiogram_3.htm exempel.mp3
  5. Tack, blir att åka ner till MB i morn o köpa externt ljudkort!
  6. Fråga, om jag köper ett externt ljudkort, behöver jag en preamp eller mixer som förstärker ljudet? Eller klarar jag mig? Har en SM 57 mic som jag ska spela in distade gitarrer med!
  7. Upp Har samma problem!!! Får inget ljud när jag trycker på Rec. Får dock ljud när jag kopplar in gitarren i datan. Men jag vet inte hur jag spelar in själva ljudet! Håller på med amplitube nu. Har sökt men verkar inte finnas någon guide. Om det är till någon hjälp så hör man i Amplitube dom olika effekterna (brusar när man har mycket dist) osv. Dock är ändras inte ljudet utan är cleant. 😠 EDIT: Microphone var selected, valde nu Line in. FUnkar i Cubase!!!
×
×
  • Skapa ny...