Jump to content
Annons

ekke

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jo du har nog rätt, 30w är nog inte nödvändigt. Tyckte bara det var sån liten prisskillnad mellan 15w och 30w modellen. Fender Vibro Champ verkar riktigt schysst, och ja egentligen behövs ju inte mer till ett sovrum. Men den va lite smådyr för sån liten effekt. Tack!
  2. Hej! Behöver en liten övningsstärkare till sovrummet. Vill gärna att det ska vara en rörstärkare, och priset ska helst ligga kring 2000 kr. Har tittat på VOX AD30VT, och det är väl i princip där mitt pristak ligger. Tänkte höra om någon har erfarenhet av denna stärkare. Annars får ni gärna tipsa om andra modeller i den här prisklassen. Tack på förhand.
  3. Det skulle inte förvåna mig om det är den som spökar. Kollade precis, och lödningarna verkar ok i alla fall. Frågan är om man ändå inte ska lämna in den, men det känns lite onödigt när det egentligen borde va ett så enkelt fel.
  4. Hej! Jag har en epiphone les paul standard som jag har lite problem med. Även fast jag skruvar upp volymen till max på stallmicken så låter det knappt någonting. Om jag switchar över till den främre micken så låter det som det ska göra. Frågan är vad som är felet. Tror ni det kan vara glapp i några kablar, fel på volymratten eller kanske micken? Det kontiga är att den inte är helt död, det hörs lite ifrån micken, men väldigt lite. Tacksam för hjälp, mvh Daniel.
  5. Tja! Jag är på jakt efter en preamp. Vill kunna spela in både sång och elgitarr med den, så att den har ingång för både mick och gitarr är ett måste. Micken jag ska använda är en shure sm58, så jag behöver även phantommatning. Har kikat runt lite snabbt och jag har fastnat för Line6 ux2. Tror ni det är ett bra val, eller finns det nåt nyare och bättre på ingång? Eller finns det till och med nåt billigare som fungerar minst lika bra? Ljudkortet jag har i burken är ett creative soundblaster xtrememusic, så det lär inte va nå vidare att använda sig av det vid inspelning. Slipper ju krångla med det kortet om jag kör med nåt externt, så som ux2:an. Tacksam för svar! 😎 Edit: Glömde säga en sak! Hade tänkt strunta i att köpa nån gitarrförstärkare, och att istället spela via preampen och datorn i realtid, om man nu kan få det att funka bra. Kommer ux2:an att fungera till det? Toneport kb37 verkar också intressant. 🙁
  6. Hej på er! Jag är ute efter en ny akustiskt gitarr nu, den ska vara stålsträngad och mickad, helst med cutaway-kropp. Kan tänka mig att max lägga ut runt 4000, helst ska gitarren ligga i prisklassen 3000. Även under om man kan få nåt vettigt där. Jag är inne på en Tanglewood TW28STUSACE, en så kallad fattigmans Martin. Med cutaway design, mickad o klar. Men jag är osäker på om det verkligen är ett bra köp. Har även kollat runt lite bland fendergitarrer, och många verkar prisvärda. Ge gärna exempel på andra prisvärda guror! 🙁 Är helt lost vad gäller själva mikningen, vad är det som gäller i den här prisklassen? Tack på förhand, mvh Daniel.
  7. ekke

    Gitarrköp

    Tack för svaren! 😮 Anledningen till att jag fick upp ögonen för denna gura var för att jag har haft en gitarr med dubbla humbuckers ett bra tag, och hittils har jag i princip bara använt mig av humbuckern vid stallet. Tone-reglaget har jag i princip aldrig rört. Bara när jag vart lite dum o fått för mig att spela basgång med gitarren. En stratocaster är ju inte helt fel, så jag tänkte att man kanske kunde få tag på en sån fast utan allt man inte behöver, till ett bra pris. Men det med priset sprack ju ganska snabbt. Så jag är nästan mer inne på en fat strat just nu. chilone: Precis, det är mest det jag plinkar. 😛 Så finns det någon annan strata du tror skulle passa mig? Fat straten har ju humbucker i stalläge, och singlecoils om man vill sola lite. 🙂 AXL THE ROCKER: Vilken modell tänkte du på? Herr Q: Finns "den vanliga" stratan med HSS konfiguration, eller kallas den fat strat då? Har inte riktigt uppfattat det. 🙂 Runt 5000 pengar är väl det jag kan hosta upp just nu. Mvh Daniel.
  8. ekke

    Gitarrköp

    Hej! Jag är inne på att köpa en ny gura. Har av någon anledning fastnat för en tom delonge stratocaster. Oturligt nog tillverkas dom inte längre. Finns som fender och budgetvariant squier. Har haft svårt att hitta prisuppgifter om dom här gitarrerna, vad dom kostade nya och så. Men vad jag har kommit fram till är att Fendern kostade runt 5500 kr ny, och squiern 2000. Vad tycker ni är ett rimligt pris för fender- respektive squier-modellen? Dom jag har hittat har varit lite vääl dyra. I princip nypris för en begagnad gura. Känns fel på nåt sätt, att dom inte tillverkas längre motiverar inte tillräckligt. Säg gärna också vad ni tycker om gitarren, om ni har någon erfarenhet av den. Fendern - Squiern Mvh Daniel.
  9. Jag sitter med amplitube i acid pro 5 och förstår inte hur jag ska lyckas kunna spela i realtid. Min stärkare är hos en polare, så det är kris! 😉 Hur ska jag göra?
  10. Oj, glömde den "lilla" detaljen. Ljudkort ja, nä kör onboard på moderkortet som det ser ut nu. Finns tre uttag, speaker, microphone, och line in/out (vet inte om det är in eller out). Har kopplat in i micuttaget när jag testat. Jag ska inhandla ett riktigt ljudkort sen, så ni behöver inte oroa er. Mvh Daniel.
  11. Hejsan! Skulle behöva lite nybörjarhjälp. Ni får gärna skratta men jag kan inte ett skit, så i så fall är det befogat. Hoppas jag kan lära mig ett och ett annat här. 😳 En dag blev jag riktigt sugen på att spela in några gitarriff, så jag köpte mig en sån här konverter så jag skulle kunna koppla in gitarrkabeln till datorn. Kopplade in den, surfade in hit och började läsa runt lite. Tankade hem asioforall, öppnade cubase sx 3 och aktiverade det, stereo input och output (fel redan här?). Men jag får inget ljud över huvud taget. När jag trycker på rec-knappen händer ingenting. Kan ingenting om hur man spelar in i cubase i och försig, men tryckte på första bästa rec-knapp och som sagt det hände ingenting. Vad ska jag göra nu? Är medveten om att detta inte är någon bra lösning, men jag ska inhandla lite bättre prylar så fort plånboken tillåter. Tack på förhand, mvh Daniel.
  12. ekke

    Gitarrfråga

    Hej, Jag har en fråga... Köpte en elgura för ett par dagar sedan, så jag är rätt ny när det gäller just elgitarrer. Så fort jag petar på strängarna eller stallet så sprakar det.. men om jag tar på kabeln med ena handen, samtidigt som jag t.ex. tar på strängarna med den andra så sprakar det inte. Hur kommer det sig? Är inte så på mina kompisars gitarrer. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...