Jump to content
Annons

jimbob10

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. jimbob10

    Ljudkort

    Jag rekommenderar M-audio Audiophile. Denna finns som PCI-kort (intern) eller firewire (extern) modell. Mycket bra och prisvärt ljudkort.
  2. jimbob10

    Elgitarr

    Jag är ute efter rockgittar och framför allt hur ställer jag eq? Jag har nog inte riktigt fattar sökfunktionen än... - Ok, tack!
  3. jimbob10

    Elgitarr

    Absolut! det var en väldigt ingående och bra förklaring. Jag skall absolut prova en del av dina ideérna. TACK!
  4. jimbob10

    Elgitarr

    Hur får jag till det "rätta" soundet på el-gitarren förutsatt att jag är nöjd med grundljudet. Jag vet att mickning samt lokal mm påverkar detta, men: Vilka frekvenser bör man boosta resp. reducera? Vilka effekter bör/kan användas? Finns det några knep för hur de kan triggas? Hur läggar jag effekterna och ljudet i stereo bilden? Många frågor är det... och jag vet att det finns 100-tals olika svar och varianter. Kom gärna med era standard-, special- lösningar. Det vore kul att få lite nya infallsviknlar samt ideér att testa.
  5. Tack, en kanon länk, precis vad jag sökte just nu!
  6. jimbob10

    EQ filtrering

    På vilka frekvenser bör bas, gitarr, sång, kick och virvel ligga i en standard ljudbild i rock? Vad skall jag använda för plug för att analysera detta? Vad finns det för tummregler att följa? Bifoga gärna en lista eller länk.
  7. Intressant tråd... Jag söker också liknande svar, men kanske på en enklare nivå. På vilken frekvenser bör instrument ligga? Finns det några tummregler att följa? Mina mixar låter okej, men jag vill veta hur jag gör dem bättre.
×
×
  • Skapa ny...