Jump to content
Annons

TCIM

Medlem
  • Antal inlägg

    78
  • Gick med

Allt postat av TCIM

  1. TCIM

    Felsökning Laptop

    Oj, det där lät ju hoppfullt! Dessvärre är toshibas BIOS ett jävla skämt. Inställningarna du kan göra rör sig ungefär mellan att aktivera webbkameran eller hur länge det ska lysa på tangentbordet.. Om det är USB 3.0-relaterat, kan jag komma åt detta från enhetshanteraren? fibbla med nya/gamla drivrutiner?
  2. TCIM

    Felsökning Laptop

    Ja, något drivrutinsrelaterat verkar det som. Har använt mig av "advanced system care 10" och toshibas supportsida för att uppdatera allt väsentligt. Kanske var dumt. Lutar väl åt en återställning till win 8 då. Dystert.
  3. TCIM

    Felsökning Laptop

    Datorn är optimerad enligt native instruments, focusrites och steinbergs optimeringsguider. Enligt Latency Monitor bråkar systemfilen Wdf01000.sys Finns det någon som vet vad man kan göra åt det? Allt lulllull är nästan bortrensat..
  4. TCIM

    Felsökning Laptop

    Jag lastar på massvis med mjukvaruinstrument utan förändring i ramanvändningen. 115 spår, tunga wavespluggar, 9 VSTi. Det borde vara kämpigare tycker jag spontant. Just nu sitter jag med focusrite scarlett, maxad buffert på 10 ms, prövade asio4all med olika buffertinställningar med samma resultat, samma sak med RME UC. edit: Latency monitor säger att i8042prt strular. Mus och tangentbord, har jag förstått. Kan det vara grejen?
  5. TCIM

    Felsökning Laptop

    Hej, Upplever stora prestandaproblem i cubase 9. Dropouts är en underdrift. Det hackar väldgt... CPU'n peakar, medan användningen av ram sällan går över 4 gb utan ligger totalt runt 30% oavsett hur mycket jag maxar ett projekt. Multicore processing-grejen ikryssad, audio guard och alla optimeringstips a la steinberg, focusrite osv fixade. Burken (toshiba satellite s 50 B 15F) har 16gb ram, i7 5500u processor och Windows 10 Home. Allt går på x64 och är inte relaterat till ljudkort. Grafikkort (amd r7 260) och alla drivrutiner uppdaterade. Att det inte går åt mer ram är väl det som känns mest konstigt. Minnena är kontrollerade via windows minnesdiagnostik, utan anmärkningar. Latency monitor tycker att mitt nätverkskort är lite knas, men problemet kvarstår även med det avslaget. Några idéer?
  6. TCIM

    Cubase låser sig

    Samma inställningar i samplingsfrekvens och bit. Inga problem på audiofilerna, dessa kan jag ladda in i ett tomt nytt projekt. Det är när mixern laddar in kanalerna i mina befintliga mixar, med automatiserade pluggar etc, som laddningen stannar och står och tuggar tills windows avbryter. Testade tipset från gearslutz. Detta funkar nog om man har mer tydliga problem i programuppstarts-skeendet. Det har inte jag. Cubase är kicking och i högform när jag startar det tunga projektet. Full access, som sagt. Har petat runt i administrationsmappen och plockat bort alla säkerhetsrestriktioner. Prövade att rycka ut ram-kort till jag bara hade 4gb kvar, prövade att byta ut dessa 4gb osv, men det förändrade inget. Körde dessa 4gb från olika slots också. Alla pluggar borta och grundligt rensat i registermapp, caches etc. Cubase är uppdaterat till 5.5. Nä, detta är konstigt. Ingen krashmapp! Projekten verkar ej vara korrupta då de går att ladda in på annan dator, med samma pluggar. Tack för er hjälp.
  7. TCIM

    Cubase låser sig

    Ursäktar att jag inte fått rätt på citeringsmojängen här i forumet. Trots mina många år som medlem. Desvaenger Prövade och lägga audiofilerna på en helt annan disk. Helt utan resultat. Cubase gjorde som vanligt, började ladda kanalerna med låste sig efter 15-20 st. ONSatan Windows meddelar att cubase slutat svara innan cubase hinner skapa några .log-filer, antar jag, för att jag hittar inga krashfiler alls, förutom windows egna i Loggboken. Inga problem i övrigt. Datorn i fråga är ju arbetsdatorn, så gör inget mer än att mixa och spela in på den, så vet inte när och i vilket sammanhang jag skulle kunna stöta på eller provocera fram några problem. Inga prob med itunes, spotify, office, antivirus. Lundin Minnesallokering. Detta kan vara något. Var ska jag ändra allokeringsminnet? Och vilka värden? Restriktion på kataloger borde jag inte ha någon. Jag är enda användaren, admin, och flyttade ned "säkerhetsstapeln" för ändringar som kan utföras till botten, utan resultat. Bara en SSD till system/program-disken. En intel 120gb. Audio-disken är en 700gb sata 3, seagate. Utöver dessa har jag en disk till ljudbibliotek. Seagate, 320gb, sata3.
  8. TCIM

    Cubase låser sig

    Tack för svaren. Datorn är optimerad, win 7 är registrerat och alla uppdateringar gjora.DPC visar inga tecken på problem. Firewire-kortet uppdaterat och inga problem. Stationär dator. JJRockford: Det är inte pluggar som spökar. Projektet låser sig när det laddar audiofiler. De första 15-20 går bra, sedan låser det sig vid något (helt random vilket det blir) av dom. Har också prövat att koppla ur ljudkortet och köra via Asio4All utan skillnad. Så ljudkort och firewire kan vi utesluta. Kör cubase 5.
  9. TCIM

    Cubase låser sig

    Efter en formatering, win 7 64 och ljudkortsuppdatering ,fireface 800, kan min nya fräscha installation av cubase inte ladda upp mina tunga projekt (80+ spår). Det hänger sig när mixern laddar. Lätta projekt är inga problem. Felsökt pluggar, det är inte det. RAM har jag 16gb, och disken jag kör Cubase på är en hurtig SSD. Har testat att öppna projektmappen från annan hårddisk utan resultat. Sitter verkligen i skiten här. Förslag någon?
  10. Var någonstans hittar man sådana här UPS-er? Har clas olsson något som fungerar. eller rent av thomann? Vänligast V Har en sådan här, http://www.elgigantenbusiness.se/m4n?seid=etailer-product&cat1id=980&prodid=1447259&famid=0&cat2id=978&viewMode=1&manid=55&catgr=0 , som inte hjälper på något sätt. Men det är något annat jag behöver?
  11. Hur har det gått? Har haft samma problematik sedan 10års åldern (enligt min mor), men tycker det blivit värre på senare tillsammans med min tinnitus. De petade in rör för några år sedan men det hjälpte inte. Istället har jag nu två hål i trumhinnorna vilket gör att jag kan vissla med öronen samt blåsa bubblor ur dom i badkaret, men inte tryckutjämna utan att samtidigt stoppa fingrarna i öronen (sambon får hålla för min näsa). Har också fått käken röntgad, men de har inte hittat något. Berätta gärna.
  12. Vad händer?? Sitter rmed extremt brum i studion själv. I skrivande stund kan jag höra i hur jag scrollar med musen i gitarrförstärkarna!
  13. Jag har plats för båda i datorn, men vad är att föredra i detta läget?
  14. Sedär! Då kan man spara hundralapparna med andra ord och köra på sitt fw 400 tills den dag då man ska utöka sin setup.. Vet som sagt inte vad det är för fw-chipset i mitt asrock-kort (någon som vet?), totalmix-grafiken fladdrar till emellanåt utan speciell anledning. Trodde det var fw 400 - 800-relaterat. Tack för hjälpen.
  15. Hej! Varför, förutom det ovanligt höga priset och TI-chipset?
  16. Ja, som rubriken lyder. Jag har ett fireface 800, men bara firewire 400 i mitt moderkort (asrock p67 extreme 6, vet inte från vilken tillverkare). Har förstått att Texas Instrument-chipset är mest tillförlitligt. Men hur är det med pci och pci-e kontrollerna? Vilka är att föredra när man ska köra firewire 800? Så, rekommenderas exempelvis ett sådant här http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=618244#extra ? Eller ska man leta upp ett firewire 800 via pci-e? Här är rekommendationerna från RME: http://www.rme-audio.de/en_support_techinfo.php?page=content/support/en_support_techinfo_firewire_compat Listan är dock ganska gammal, 2004, och det verkar omöjligt att hitta firewirekort från Lacie etc. Är nyare kontroller stabilare generellt än de var då? Svårt att hitta nytillverkade firewire pci/pci-e -kort.. Varför? Tips?
  17. Ja, exakt! Precis vad jag letade efter. Var tusan är den regeln? Hittar inget i mixerfönstren eller i vst connections.
  18. Hej I många av mina mixar slutar klicket att fungera ibland när jag startar upp ett gammalt projekt. Även preview-läget är knäpptyst när jag ska processa något. I metronome setup under Transport-fliken finns ingen hjälp. Verkligen skitjobbigt. Verkar vara något enkelt jag måste kryssa i, eller av, men manualen hjälper inte. Tips?
  19. Har prövat med de senaste drivrutinerna nu utan resultat. Kan det vara att grafikkortet helt enkelt är för gammalt? Det är ett ATI Radeon x1550 som sitter på mitt ASRock P67 med intel core i7 och 8gb i ram. Vad för typ av inställningar är rekommenderade egentligen?
  20. TCIM

    Svarar ej tillfälligt..

    Cubase slutar alltså att svara när man under längre tid (2-3sek) håller ned musknappen över, exempelvis, reglar eller vid eq-justeringar. Ljudet fortsätter, trots att bilden står still, och så fort man släpper knappen är allt som vanligt. Detta är såklart extra jobbigt vid volymautomatiseringar osv. Kör Cubase 5.5 32bit på Win 7 64Bit. Tips på felande länk?
  21. Kan man förresten, eftersom det är en åtta, inte bara vända på kapseln om den nu kanske ser lite hälsosammare ut på den sidan?
  22. Jaså? Det verkar ju festligt. Topsincidenten här hemma kanske gjorde en sådan renovering helt onödig.. Det verkar ju som det inte går att ta reda på hur som helst. Hoppades att någon visste huruvida kruxet på membranet var en dödförklaring eller skit samma för gamla u89an. Vad står i:et för i u89i? En sådan visste jag inte att jag hade. "P 48" står det däremot på chassit, vilket jag alltid trott vara kapselmodell och en gliring till dummies om att den behöver fantommatas. Hur som helst låter den ok på cello och andra, redan varma, instrument. Edit: såhär ser det INTE ut: Vad har guldbeläggningen för inverkan på ljudet?
  23. Elof, exakt! Det ser nött ut. Hade ju verkligen blivit skitglad om du kunnat kolla och jämföra! Jag saknar googleskills. Men kollar runt lite. Tack!
  24. Så ni menar att om det inte är hål i membranet är det Ok? Fläckar och smuts är alltså inget som automatiskt påverkar funktionaliteten? Verkar ju jävligt dumt att man inte ska kunna kolla membranet och direkt se att det är något knas. Micken låter ju som en gammal u89 brukar göra, typ skittrist och ospexigt. Med andra ord är det bara ett hederligt gammalt A/B-test som kan avgöra om membranet är knas och/eller fläckarna ofarliga. Georg svarar dåligt på frågor via neumann.com tyvärr. Eller, han svarar inte alls faktiskt. Kan, som ni ovan konstaterade, också intyga att tops de facto är skitdåligt att damma av mickmembran med. De luddar och är otympliga.
×
×
  • Skapa ny...