Jump to content

Dividend

Medlem
 • Content Count

  603
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Dividend

 1. Tonalt och bra ljud av piano och fonetiskt närliggande synthinstrument. En del noter spelas väldigt nära, vilket ger trevlig intressanta nyanser, Lite för mycket repetition. Men det är väl (?) tänkt som filmmusik? Varför det itne alls kanske behövs.. Annars hade jag valt att införa ett bas till lowend-spelet (istället för instrumentets vänsterhand) och nog förändrat harmonier och möjligtvis infört 1-2 tonartsändringar, Mysig låt!
 2. Jag får också be om ursäkt, jag bör nog nämna att jag inte artikulerar perfekt i trådhuvudet i fortsättningen (Men det är inte jobbigt att göra med lite träning.) Och det låter ju bättre då, såklart.... Så jag bör väl börja artikulera mer framöver i vilket fall No problemo... Ha det Fierze!
 3. JAg bumpar denna efter en månad utan några comments Jag skall börja hänga här lite mer framöver! (Dvs mer comments på prylarna här.) Hoppas ni har överseende pga detta, för min bump.
 4. Du verkar inte läsa vad jag skriver. De har alltså manipulerat stråket efteråt för "maffighet" och annat... Och restan av vad du skriver, det fattar väl för sjutton jag med???? JAg är inte jätteintresserad av att artikulera perfekt (på mina egna kompositioner), däremot när jag gör det åt andra. Mina kompositioner är avsedda för riktig orkester Förstår du?
 5. Dolly Parton i hennes bästa stunder, håller jag med om (Ingen kritik efter en hel del lyssningar.) Gillar båda versionerna, hennes sångröst är "bättre", men saknar lite ditt personliga sångsätt... Grymt bra låt!
 6. Stråket är orealistiskt (men kan ändå låta bra), oavsett hur mycket du artikulerar osv, bara att jämföra med en hur cd låter ellerh ur det låteri konsertsal? Kan fixa länk vid tillfälle..
 7. Låten frammanar bilder. Massa leksaker på julafton som krigar eller så... Bra kraft i trummorna, och snygg programmering av dessa, är jätteimponerad av flytet som finns i låten, trots de (i mitt tycke alltför) kotrta ostinatona/melodierna (med vissa undantag) Det är väldigt bra sammansatt, för melodierna går i varandra och fortsätter, tyder på att det är genomarbetat. Man flyter liksom vidare. Rytmiken funkar genom hela. Kan kanske tycka mer variation på nån repetition på slutet, eller så får jag lyssna igen Grymt snyggt! Denna tankas ner!
 8. Lägger över filen på filmmusik, och tar bort filen i denna tråd. Det sägs att den är mer filmmusik än elektroniskt ("dans" ?).... Eller så låter jag låten ha två trådar
 9. Fortsätter på den här under kvällen. Tack för lyssning... 3:50 skall kolla Temata är lite kaotiskt, utan upprepning (förutom en melodi, den i crescendot på slutet)... Skall fortsätta på den här ikväll, artikulationer lär väl tillkomma allt eftersom. Fierze: Det är känt (lätt att hitta info om på nätet, kan kolla om du vill) och inte så populärt att ewql mixtrat med stråket. Det låter stråk men inte riktigt som viennas, t ex Det är gamla utgåvan jag har.. Haft länge, tänker köpa in viennapatchar under hösten!
 10. Snyggt! Kanske skall tempo ändras mer märkbart över tid? (Fast jag är inte säker på att det är nödvändigt) Annars är det dynamiskt, bra pianoljud vad jag tycker och snygg komposition.
 11. Jo, jag borde ju ha skrivit att den långt ifrån var färdig, och mest ville ha kommentarer på kompositionsmässiga brister. Klickade i "låtskiss" när jag postade men det syns kanske inte ... Sant, att stråket (framförallt eftersom ev. leadmelodi här bärs fram oftast av hög violin) måste jobbas en hel del på. Fast å andra sidan är inte ewql-stråket (som jag kör här) realistiskt ens när man lyckas. (Kan låta bra ändå, men hörbart artificiellt.) Snabba partier skall kollas dock, tack för tiden du tog på dig att skriva ned och påpeka detta!
 12. Jo, snyggt det här. Vill nästan höra en elgitarr. Hehe, galna partiet går hem även här. grötigt kanske men inte så tråkigt som helhet
 13. Det är sant, kompositionen är inte helt färdig. KAnske är det litet rörigt i speciellt vissa av de 2-3-delade kontrapunktpartierna (jag håller med). Det kommer en update! Kör med patchar utan artikulationer i detta skede. Ville väl mest ha kommentarer om kompositionen så långt. Kul att du tycker jag fångat känslan! Fierze: Ja den är inte färdig den här. Strukturen anpassar jag vanligtvis en plan gradvis tills det hela klaffar till slut. Kul att du uppfattade en del av den! Tack! Godhead: Jag använder inte klaviatur, och det du talar om är inte orkestrering. Vill du lära dig om orkestrering så kan jag rekommendera ett par bra böcker i PM... LEgatospel är ett sätt för musikern att skifta not.. Tack för din lyssning.
 14. 19 downloads

  laddar upp färdig vårvisa 2009 som komponerades ett utkast på den våren (kallad koltrasten). Skall försöka få färdigt vårvisa 2010 också snart.. Du Är Min Vår med sång av Maria (Texten är en tonårings dikt jag hittade och sen ändrade i , får maila henne) och nu färdig, klar, förutom fiolen kanske . (Skall be en fiolspelare testa melodin i slutet av maj) Klaga och feeda på allt, /Per Texten: Vårvisa 2009 Du är mitt leende efter min ensamhet Du är min glädje efter tårars fall Du är det fjäderlätta dun när sorgen har tyngt ned Du är mitt hopp efter hopplösheten Du är mitt solsken efter regnet har fallit ned Du är mitt sanna hopp Du är mitt gryende Du är min vår refr: Ge mig din hand Ge mig ditt hopp ge mig din tro

  Free

 15. Filnamn: P-E Rosqvist och Marre Av: Dividend Skickad: 23 Apr 2010 Kategori: Folkmusik/World Music laddar upp färdig vårvisa 2009 som komponerades ett utkast på den våren (kallad koltrasten). Skall försöka få färdigt vårvisa 2010 också snart.. Du Är Min Vår med sång av Maria (Texten är en tonårings dikt jag hittade och sen ändrade i , får maila henne) och nu färdig, klar, förutom fiolen kanske . (Skall be en fiolspelare testa melodin i slutet av maj) Klaga och feeda på allt, /Per Texten: Vårvisa 2009 Du är mitt leende efter min ensamhet Du är min glädje efter tårars fall Du är det fjäderlätta dun när sorgen har tyngt ned Du är mitt hopp efter hopplösheten Du är mitt solsken efter regnet har fallit ned Du är mitt sanna hopp Du är mitt gryende Du är min vår refr: Ge mig din hand Ge mig ditt hopp ge mig din tro Klicka här för att ladda ner filen
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.