Jump to content
Annons

emedees

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av emedees

  1. Jooooo, passa på, det står att det är limited edition (och 3000 är förmodligen en slutår för produkten, om det är inte så förfarligt som det står i recensionen). Spelar ej roll om det är rap eller rap, jag gillar både rap med lite blandning av metall, det låter som en perfekt mixtur för att lyssna till Linkin Park typ. Men tack för denna websidan, ska prova på olika varianter, kanske även hittar cherry coke zero, min bästa!
  2. För lite täckning ännu. Har ni provat det här? Det står som nyhet i Coop, men när jag tittade på burkan så det startade från Ett Nytt År. Och man behöver typ 20 såna för att ha KPD (gäller ej Gen Y) :)))))))) Varit sedan i Donkey, och blandade fanta exotic med coke zero, smakade typ liknande.
  3. Ja, så Gustav Vasa grundade första inlägget? Spännande! Ja, vilken täckning som ni gör mig, ska inte skriva mer för en stund då ja måste nå Comviq i ett syfte för ett samarbete. Alldrig haft en burka på huvudet ändå. Räcker med kepsen.
  4. @bjorcks nej Du är säkert ingen fan av Nocco / Probrands. Men nu helt seriöst, hörde ej något burkigt. Men vet ej hur det låter senare då är det svårt att deducera något från en 5 sec refräng sampel.
  5. Jojo, fattar. Sigismund III Vasa, hans barnbarn, tyckte så mycket om polska damer att han blev ihop med en och resten av historien några av är kanske väl känner. Och han skulle väl kanake tycka mer om Nocco om han levde i XXI. Nej, jag kör Nocco alltid i monø en åt gången. Burkar ej så förfarligt om jag inte studsar tomt burken i miken, vilket jag aldrig gör 😉 jojo, ska inspela i mono då det är för mycket fas problematik med stereo, kanske bara experimentera lite med stereo.
  6. Om 2-3x2 ggr Noccos i veckan dricker jag, kan jag säkert klassifeceras som en kpd. Man kan ju stämpla vem som helst. PS. Aldrig tyckte om kaffet. Kanske det kan va konstig för er. Alla har sin smak. PS2. Plus jag är från Gen Y (nästan gen Z) och ser att alla som hoppade i trådet efter mig är från gen X så jäg tror att det är bara ålderskillnaden som kan orsaka det hära. Ska försöka följa alla community policies framöver, om jag ej följde några hittils.
  7. Vad? Jag är ingen Svenne. Dricker ba Nocco vanligtvis. Och bara när Jag måste ha mycket fokus. Är morgonpigg alltid. Är typ anti-ASMR s**t.
  8. Godmorgon! Skippar multi än så länge. + lite salivin för sore throat.
  9. Good job! Det ser ut att Du använder miken jämnt. Men tyvärr, grabben har inte längre stereo. Kanske mono. Eller ingenting alls. For shure. Iaf. dynamiska mikar har ingen stereo så... Ingen förlust öht. 😉
  10. nej, han är analog bara, ingen anal, det är bara därfor att han gör en analogi till alt.
  11. Hoppas ni fattar min svaart humor, det är ingenting inriktad mot någon, hursomhelst! PS. Har ni nån chat grabbar? Eller en artiskonto kopplad till messenger? Smaklig måltid.
  12. Köp maten i Mono, aldrig i Stereo. Om det finns såna butikerna som heter så, lol.
  13. jajjaaa, krejor hönder. Du vet aldrig kanske jag är nånstans i Kina, å för mig det är redan Fredag. För mig allt som är från 60/70 talet klassificeras som schalger. Och jag var född typ igår så tycker inte lyssna på det typ av musik. Po mitt språk szlagier - bytyder "något gammalt" ej den tyska Schaleger. Men alla har sin smak.
  14. jaja, det tänkte jag att det ska bli roligt 🙂 Darför ja lag in den.
  15. Och som sagt, det beror ju mycket på smaken. Men om ni säger att "det aldrig hördes i livet" då det är lite fel enligt det info som jag råkade googla. Fråga: do artist casually record their vocals in mono or stereo mode on a microphone during a strereo session? Svar: It often depends on the specific preferences of the artist and the engineer, as well as the style of music being recorded. In many cases, vocals are recorded in mono, even during stereo sessions. This is because vocals are typically centered in the mix, and recording them in mono simplifies the recording process and ensures a focused sound. However, some artists and engineers may choose to record vocals in stereo if they want to capture a particular ambience or spatial effect. Ultimately, it's a creative choice that can vary from project to project.
  16. Hej, Kör ett separat tråd i ett syfte att inte göra en för stort digression, simple. Det har blivit mycket uppvarv efeter mitt inlägg inom knappt en timm. Erbjuder alla till att dela sina egna åsikter. Det syns mer och mer, speciellt inom specifcka genre, såsom hh, trap rnb, trap, rnb, boombap, men even i diverse. Använd gärna lite ironi / sarkazm om ni ville, men hejta mej inte för att jag har mina egna åsikter. Vv, kolla på datorn så att det ser tydligt ut. Jaja, den killen från gifen överdriver, men det var bara ett exempel. @Fidden @Neosus @slejnard Nej, ni har rätt alihoppa, det skall man kanske inte göra (gunga med huvudet). Det är bara Ariana Grande som är så mikrofonkåt att hon måste ju kyssa membranen: Det här fella aldrig gör det också: Största världens duo succee, nevaaaa: Och från Sverige, Veronica Maggio: Och en schalger om ni tänker det är något nytt, han hoppar upp och ned. Plus det är en ovanlig teknik att skilja avståndet från micen, speciellt på konserter: Dans är ju påkopplad till att sjunga. Och tvärtom. Att gunga huvudet det är som ett naturell metronom. Några gör det mer några mindre. Men man böhever inte blir stiff som en pall vid mikrofonen. Varför då min yeti blue har typ 4 eller kanske even 8 microphoner i sig? vad skulle vara för syfte i det att sätta i så många? Och ha funktioner som stereo, cardioid och omnidirectional? Kanske jag har fel, jag är ju ej en altidsanning prophecy. PS. Kanske det bara räcker med någon reverb + delay, man man kör alldrig en "rå" röst. Alldrig hört. :)))))))
  17. @Jonatan Lundin Joo, bärjan lät nästan bra, skulle själv väl öka typ 1,5 dB mer. Men sedan, vet ej vad jag ska säga... Din röst slog ihop med instrumenter och lät som en av dem. Den måste urskiljas. Det är rösten som är viktigaste. Dem som snackar med dig hela tiden typ "panera lite cymbalerna mer" eller "lägg lite mer uttryck på gitarr" osv osv trollar dig helt enkelt. Jag bryr mig inte om det låter okorrekt. Du vill ha en konstruktiv feedback. Så du får det. Det är inget mer man kan göra med instrumentalen. Det låter som det ska. Bearbeta RÖSTEN. Kör kompression på hela instrumentalen, eller enklare, en envelope på refrengen, sänk den typ 4 dB, höj rösten på hela sången 1,5 dB. Och din röst låter helt rå? Använd nån convolver som reverb, sedan pytte lite delay, stereo separation, ingen eq behövs, och snälla gunga lite huvudet åt sidorna när du sjunger, så att det inte hörs som om din huvud sitter stiff när du sjunger, titta på artister videon i studion, deras huvud dansar med musiken och det gör hela panoraman. Tack.
  18. @Jonatan Lundin eller helst lada upp bara rösten, precis som det hörs i sången och vi kan kolla upp på det, för enligt mig det finns inte något mer att finslippa i instrumentalen själv. Det är röst som spelar roll mest i nuläget, många lyckas även om dem har en shi*** / medioker instrumental, minst så ser jag ut på i det hära.
  19. Mannen, det ser ut som om dina spenderingar är lite överdrivna lätt sagt. Kommer sticka till min Blue Yeti en så länge, det räcker för mig, tror Jag. Aså förmodligen Du inspelade i stereo men voicen låter några dB för lågt so kanske det hörs som mono. Inget ska dubbleras/ trippleras, kanske i chorus proffesionella brukar göra massor med dubblering t.o.m harmonizering, men annars inget mer än enkla fx. Om Jag vare dig ska jag höja upp voicen så att set är tydlig, lägga fx ( först och framst kompression, vet ej vad som för fx Du kör på i nuläget då det är rock och rösten ligger för lågt, osv osv), sjunga i rätt avståndet från micen om inget funkar, du kan göra stereo separation eller göra ngn funktion som kör en kanal typ 0,8 - 1,2 ms efter en annan kanal. Förlåt om det låter för komplicerat, hoppas du förstår det hära.
  20. Wow. Det förväntade jag inte mig. Bra att du skrev att det är utav max 5, annars så ska ja ha antagit att du menade 4/10 (jj). tack!
  21. tja. Har lyssnat på mina sony earphones som är ganska ok kvalitee. Mina första tänkar är, att det första sången hade för lågt röst volym, den andra lät lite bättre. Instrumental är helt ok och i full stereo. Dessutom det låter som om du spelar in rösten på telefonen, eller glömde att återvända knobben på micen till stereo, ursäkta om det låter ironiskt. Du kan kolla hur jag gör det i min tutorial på yt (bara en basic grej, laddat upp för 3 vckr sen), det är ingen auto-reklam, bara kanske kan för att hjälpa ngn, vet inte. Om det är mot era policies, hann ej läsa upp alla, så snälla ta bort inlägget, eller splittra trådet, men je mej ej varning. tack.
×
×
  • Skapa ny...