Jump to content
Annons

Baztard

Medlem
  • Antal inlägg

    70
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    3

Allt postat av Baztard

  1. Ber om ursäkt för ett sent svar, men jag tror du kan ha rätt i det du säger. Jag har en limiter på mastern, men problemet verkar kvarstå även om jag stänger av limitern, har även testat att ta bort den helt från mastern. Ställer den till med nåt som ligger kvar även om jag plockar bort den vid ett senare tillfälle?
  2. Hej! Nej, inget reverb/delay på. Kan det vara att vissa VSTI's är extra krävande och orsakar problemet oavsett vilket instrument man spelar?
  3. Jag har flera projekt jag jobbar på, men det är endast på detta som problemet plötsligt har uppstått. Det blir en fördröjning av ljudsignalen från det att jag trycker ner en tangent på både mitt midi-keyboard, eller klickar manuellt i pianorollen. Det händer på alla kanaler, oavsett det gäller vsti eller enstaka lösa trum samples. Om jag däremot klickar med musen på valfria samples i browsern, så är det ingen latency alls. Men så fort jag vill få nåt in i projektet så kommer latencyn. Har förövrigt samma inställningar för sample rate och buffert size som på alla mina projekt, men det är som sagt endast på detta projekt som problemet nu uppkommit. Har avaktiverat allt jag har på masterkanalen för jag trodde det kunde vara där problemet kunde ligga men det hjälper inte.
  4. Exakt! Precis vad jag var ute efter, tack för tipset!
  5. Jag tänker mig någon vikbar ljudisolering att ha på skrivbordet bakom och på sidorna av micken vid inspelning av sång. Är det någon som har något liknande och kan ge tips på nåt som fungerar bra? Jag sitter i ett ganska litet rum men får tyvärr inte pimpa väggarna för tjejen.
  6. Det där är riktigt bra!
  7. Jag tycker också det låter bra. Det enda jag upplever som lite störande är synten som ligger så långt ut på kanterna. Det går inte ihop med resten känns det som. Kanske kan bli bättre med att välja ett annat ljud och dra in det mer mot mitten, inte helt centrerat dock.
  8. Suget på att göra musik finns hela tiden men att få en låt klar (instrumental) kan ta månader och då jobbar jag på andra låtar samtidigt också. Det känns som att jag inte har samma fokus idag som förr, då jag har flera projekt igång samtidigt. Som ung gjorde jag klart en låt innan jag påbörjade en annan. Idag är det trevligare att hela tiden börja på nytt, men tråkigare att göra något klart. 🙂
  9. När jag var ung och gjorde musik tillsammans med vänner så kunde vi spruta ur oss färdiga låtar. Vi var som en industri som bara rullade nonstop. Ett par snabba ackord för att få till en grundkänsla och sen kom resten på nåt sätt av sig själv. Vi bara lekte fram låt efter låt och texter var hur enkelt som helst att skriva. Allt lät bra, tyckte vi. Det var enbart kul och inga hinder fanns som gjorde att en låt inte kunde bli klar. På en vecka kunde vi säkert få klart 5-6 låtar. Idag när jag är vuxen så tycker jag att jag har fått ett helt annat förhållande till musiken. Jag är extremt självkritisk och går inte vidare med andra instrument förrän det jag håller på med sitter som det ska. Det är visserligen en stor skillnad då de flesta vänner från förr inte längre har musiken som intresse så jag får göra allt själv. Men att leka fram låtar som man gjorde på den tiden verkar inte längre funka. Om jag slänger på en kick,hi-hat, snare osv och inte tycker att svänget sitter som det ska, så kan jag sitta en hel kväll med att försöka få till det. Det är alltid nåt man stör sig på. Jag kan heller inte gå vidare förrän jag har EQ:at allt nytt jag lägger på så att det känns rätt. Om något inte låter som det ska kan det gå flera dagar innan jag lyckas komma vidare. Samma sak med text, där är det nästan ännu värre. Jag kan skriva klart hela verser och sen skrota allting för att jag dagen efter tycker att det är otroligt barnsligt skrivet eller dåligt rimmat. Är det fler som känner igen sig eller har ni kvar det gamla lekfulla sättet från ungdomen att skapa musik?
  10. Härligt inlägg! Nu har jag lite att pilla med ikväll, tack!
  11. Använder man sig av kompressor då? Just nu försöker jag lära mig att skapa afro beats. Där är det mycket shakers som skapar en del av svänget, men de låter nästan inte som shakers för de har gjort något med dom. De hörs tydligt men är väldigt mjuka, nästan som att de bara glider mjukt fram i beatet. Är det kompressor man använder sig av för att softa till dom eller är det genom en EQ?
  12. Jag tycker inte det blir någon skillnad oavsett buffersize. Om jag har alldeles för låg så låter allt illa, men ingen direkt förbättring heller på alla de andra inställningarna för buffersize. Visserligen låter musiken som den ska, men knastret från micken kvarstår. Jag blir heller inte av med den där fördröjningen av ljudet från micken in i FL Studio, så jag får hela tiden spela in utan att höra mig själv och sedan manuellt dra ljudspåret så att det hamnar i takt till musiken. Jag har provat med att använda både Audiobox Asio Driver och FL Studio Asio Driver. Kan det vara så att ljudkortet inte orkar driva micken, eller är det några inställningar jag bör göra i Windows 10, slå av eller på något?
  13. Jag har under hela dagen försökt lösa detta utan framgång. Ljudkortet jag har är detta. https://legacy.presonus.com/products/AudioBox-USB Mikrofonen jag kopplar in till ljudkortet är denna. https://www.midlothianmusic.com/products/presonus-m7-cardioid-condenser-microphone Jag jobbar i FL Studio 20. Så fort jag kopplar in micken så börjar det knastra i FL Studio. Inte hela tiden men med jämna mellanrum vilket gör att jag inte kan spela in sång. Ibland så orsakar knastret från micken att själva musiken börjar lagga. Musikspåret tappar på nåt sätt bpm och börjar att svaja och efter ett tag så kraschar FL Studio. Vad kan det bero på? Jag har Windows 10 Processor i7 5820 32 GB ram
  14. I och med att VR hela tiden utvecklas (då främst inom spel), så känns det som att det inte borde dröja alltför länge innan vi alla kan sitta i våra egna VR-studios och skapa musik. Tänker speciellt på mig själv som föredrar att jobba enbart på datorn då jag inte har utrymme för att bygga en egen studio i lägenheten. Visst är det härligare med fysiska prylar, men när utrymme för det saknas blir det att jag köper på mig ljudpluggar istället, det är dessutom många gånger billigare också. Även om jag kan ratta vissa pluggar genom mitt keyboard så är det faktiskt sällan jag gör det. Det känns många gånger omständigt att pendla mellan mus och keyboard och det blir att jag föredrar musen istället. Men tänk att ens DAW och alla pluggar i framtiden blir i VR, där du själv kan bygga din egen studio efter smak och ratta alltsammans med fingrarna. Vilken känsla, ändå? Är man en person som dessutom kräver en viss atmosfär för att skapa musik så är ju känslan av att sitta på en egen tropisk ö, på stranden under palmerna med ett vackert turkosfärgat hav framför sig, där de färgglada korallreven lyser igenom rätt så mysig. Vad tror ni, är det något som kan ske inom en snar framtid och är det något ni skulle använda er av?
  15. Oj, jag ändrade namnet på låtarna och märkte att länkarna då inte längre fungerar.
  16. Gammal gubbe som leker lite med egna beats.
  17. Gubbens gamla beats. Jag vet inte hur Soundcloud sköter balansen vad det gäller volymen, men det verkar bli olika inställningar för varje låt och jag kan inget om hur man mastrar en låt innan man lägger upp den. Finns det kanske något knep för att få lika jämn ljudbalans på allt man laddar upp? Låter det bra eller kan jag förbättra det hela?
  18. Var tvungen att redigera inlägget då jag var något glatt förfriskad av whisky igår. Men jag vill gärna höra åsikter kring vad som kan förbättras på detta beat. Jag tycker det låter aningen för högt och kanske lite rörigt?
×
×
  • Skapa ny...