Jump to content
Annons

offlineisonline

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det gör en väldig skillnad om du använder usb eller firewire pga. att firewire har bra mycket högre överföringshastiget än usb 1.0 som nästan alla ljudkort använder sig av. Utöver det så tycker jag personligen att firewire är bra mkt mer stabilt och o-buggigt än usb. Usb gränssnittet är helt enkelt inte så bra för ljudapplikationer. Mitt råd är alltså KÖP FIREWIRE!
  2. offlineisonline

    Bas

    Det där med nya strängar tycker jag är överdrivet för gitarr såväl som bas. Det beror ju helt på vilket sound man vill uppnå. Kan dock hålla med om att helt döda strängar inte är något att ha oavsett vilket sound man söker. Beträffande jams strängar så tycker jag att det är ett under att de överhuvudtaget får säljas under beteckningen strängar. Drog på ett sett på min elgura. Gick inte att få den att stämma eller intonera rätt, och sen kollade jag ner längs med strängarna så var de helt vågiga. De borde skämmas!
  3. Kan ju passa på att tippsa alla om en ännu bättre spelare. Olympus Mrobe. 5gb, mkt snyggare än ipoden, man slipper använda itunes, bättre gränssnitt, men framförallt bättre ljud. Ska köpa en så snart jag får råd.
  4. Jag skulle kanske vilja sträcka mig så långt att jag säger att det är den bästa tv-serien någonsin, men observera att jag säger kanske så hoppas jag slippa höra vilka serier som ni tycker är bättre osv.
  5. Jo jag kör med det. Tycker som föregående talare att det låte lite tunt, men som sagt fördelen är ju att det knappt tar nån platts, och inte är särskillt tungt för datorn heller.
  6. Mycket intressant där Fredrika. Synd att allt måste vara så förbaskat dyrt bara. Vill ju bara testa lite och se om det är nått att hänga i granen. Men egentligen är jag kanske inte sådär megaintresserad av att sitta och skriva stora verk utan snarare hitta riktigt bra orkesterljud till mina andra produktioner. Samtidigt är det ju förståeligt att det kostar med tanke på vilket jobb det är att skapa dessa samplingsbibliotek.
  7. Mmm... Brukar tyvärr ofta var så med "jätteflashiga" samplingsbibliotek och dyl. Tar typ en vecka att ratta in nått användbart. Själv tycker jag sådant tar död på kreativiteten, men man vill ju samtidigt att det ska låta bra.
  8. Tänkte bara kolla runt om det är någon här som provat vienna symphonic edition? Är grymt imponerad av det jag hört på deras hemsida: www.vsl.co.at Skulle gärna höra kommentarer från någon som provat på riktigt. Hur är det att använda, gränssnitt, vilka möjligheter finns osv.
  9. Alldeles riktigt favino... Skulle bara kolla om du var med 😉
  10. Grovt förenklat kan man säga de flesta låtar av pop/rock karaktär slutar på grundackordet. Alltså om låten slutar på ett dm så kan du exempelvis använda en dm-skala, dm-pentatonisk, eller kanske en F#-dur-skala. Enklast är kanske dm-pentationisk, då det inte finns några toner i denna skala som låter "fel" så länge låten stannar i tonarten.
  11. Jupp. Det var precis det jag menade. Ingen Roskildefestival direkt, men de kallade ju det festival.
  12. Jag skulle gärna lära mig lite mer om chipmusik. Läste i DN om en "chipmusikfestival" som hölls nu i helgen tror jag. Kunde tyvärr inte gå dit, men det kanske är någon som vet någon hemsida som man kan besöka för att lära sig lite mer? Vad behöver man för grejer för att börja lira t.ex?
  13. Måste hålla med om att detta är ett fantastiskt stycke musik, och ser verkligen fram emot att höra vad ni gör med edirol orchestral edition. Har själv användt det en del i mina produktioner av lite mer popkaraktär, och är mycket nöjd med resultatet. Men inget kan nog slå vienna orchestral på fingrarna. Är det någon som faktiskt använt det så skulle jag gärna höra lite kommentarer. Är nyfiken på det, men det är ju så ruskigt dyrt.
  14. Är det någon som har lyssnat på vienna symphonic liberary? Om inte kan jag verkligen rekomendera er att gå in på http://www.vsl.co.at/ och lyssna lite på demo-grejerna. Där kan vi snacka bra ljud.
  15. Nej jag körde inte bara på batteri, men energisparfunktionerna är tydligen ändå hela tiden mer eller mindre aktiva, även när man använder nätadaptern. Märkligt, men så är det i alla fall. Som svar på sista posten så måste jag säga att det verkar onödig att byta ljudkort när jag nu fått allt att fungera perfekt?....
×
×
  • Skapa ny...