Jump to content
Annons

gsgs

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Nu var du länge sedan du frågade men jag skulle kolla med Helmers Hi-fi (Nedre Fogelbergsgatan 1) eller Tommy Elf (http://www.tommyelf.com/index.htm)
  2. Tack för svar, jag har fått ett nytt exemplar av kortet nu eftersom det förra hade börjat glappa efter 2 veckors användande. Ska testa hårdare att spela instrument/använda micen via monitor i cubase för att se hur latencyn funkar. Jag återkommer säkert med följdfrågor.
  3. Hej! Har köpt ett Behringer FCA202 firewirekort till laptopen men är inte riktigt nöjd med det. Portar är ok, ljudkvalitén ok, uppspelningslatencyn är ok...<10ms men för inspelning ligger den på tok för högt - 29 ms och det är med minsta latencyinställningen vilket ger en jäkla massa dropouts. Det här är i Cubase SX med korrekt ASIO-inställning. Har jag missat något och finns det inga andra möjligheter att konfigurera kortet annat än latency (via en enda slide bar) och samplingsfrekvens? Eftersom nu kortet redan har börjat glappa i volymratten (efter ~1 månad) så tänkte jag försöka byta det och välja ett annat externt kort för under 2000:- Rekommendationer? Jag behöver bara stereo in, stereo ut och ev. midi.
  4. Stereo 48khz/24bit innebär ca 300k/s (2.4mbit) i ren dataöverföring så USB 1.0 klarar ju saken lätt. Detta kan dock vara mindre roligt, vad är det för typ av problem vi pratar om? Jag ska försöka hitta studo-exemplaren på biblioteket. Tack för alla svar..
  5. M-audio audiophile 24/96 Funkar prima; schysst latency, bra ljudkvalitet och ruskigt bra pris.
  6. Vad jag har hört så spelar inte det så stor roll om kortet har usb eller firewire, inte latency-mässigt iaf. Är det så pass viktigt? nossbokaj Hur pass låg latency får du för vilken frekvens/bitdjup och på vad för maskin? milton "M-audio duo", vilket ljudkort menar du? Tack för alla svar
  7. Hej, jag funderar starkt på att gå över till bärbart (pc), men en känslig fråga är externt ljudkort; dess pris och kvalitet. Kör idag med ett audiophile 24/96 på pc så jag har bara krav på stereo in/ut och 24bit/48khz. Hittade dessa på musikbörsen, men är osäker på vad man ska välja, vad har ni för erfarenheter med speciellt stabilitet & latency? Alla verkar iaf stödja ASIO2 M-AUDIO Transit - 1195:- Roland/Edirol UA20 - 1490:- M-AUDIO Audiophile USB - 1495:- Har du tips på andra kort i samma prisklass så tipsa mig gärna. Tacksam för svar
  8. Tack för hjälpen allihopa, jag har kommit underfund med rätt mycket senaste dagarna om vad jag bör leta efter. Kom gärna med fler tips etc, allt uppskattas.
  9. Måste jag gå upp till ett 8" baselement för att få vettig bas eller funkar det ok med ett 6.5" ? Jag uppskattar verkligen alla tips, tack.
  10. gsgs

    Udda brusfenomen..

    Nej, ingenting är jordat så det kan mycket väl vara lösningen. Problemet blir väl att hitta ett jordat uttag i den här lägenheten där jag bor inneboende. Tack för hjälpen
  11. Haha ok, det priset var för en högtalare såklart..
  12. Ett annat eventuellt intressant alternativ kan ju vara Behringers B 2031A Truth då de ligger klart lägre i pris än Tapcos S8. 162,00 € på http://www.musicstorekoeln.de/englisch/ Men hur är de högtalarna?
  13. Hm ok, det blir ett snäpp högre i prisläge och ekonomin är inte vad man önskar. Men det känns dumt att köra på något som inte håller speciellt länge. Jag hittade ingen fraktinformation för sverige på http://www.musicstorekoeln.de/englisch/, någon som har beställt därifrån och vet vad det kan ligga på ungefär?
  14. gsgs

    Udda brusfenomen..

    Jag har en dator innehållandes ett audiophile 24/96 som går ut till en vanlig äldre förstärkare och ett par standard-högtalare. När volymen på förstärkaren ligger på noll och jag öppnar något program där ljudkortet initialiserats (ex cubase eller reason) så uppstår ett skumt oljud med brus och någon ton. När jag drar upp volymen på förstärkaren så försvinner ljudet men när jag flyttar fönster etc i programmet så rasslar ljudet synkat till musrörelserna. Jag har experimenterat med kablarna på baksidan för att se om audio, ström och monitorkablar stör varandra, men ingenting har hjälpt. Jäkligt irriterande, var ska jag lägga energin på att fixa det?
  15. gsgs

    Tapco S5 vs ESI nEar 05?

    Jag har fått 2 st begagnat-erbjudanden; det ena ett par Tapco S5 för 2000:- och det andra ett par ESI nEar 05 för 1900:- Jag har tyvärr inte möjlighet att provlyssna dem eftersom de inte finns här i uppsala, inte i butik heller. Högtalarna kommer att användas i en sovrumsstudio ståendes precis intill en monitor. Musiken jag arbetar med är mestadels hiphop, jazzrelaterat och elektronisk musik så basen är klart viktig. Jag har ruskigt lite erfarenhet av monitorer så rekommendationer och tips önskas.
×
×
  • Skapa ny...