Jump to content

Astronom1con

Medlem
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Reputation

5 Neutralt

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Alexander Paul Tack så mycket. Ja en lite kortare version av denna är nog en plan jag haft länge. Jag aimar ofta efter tv-spels-vibbar, så tack för komplimangen! Kanske är de "diffusa" ackorden som gör att melodierna inte fastnar för dig? Tack för du tog dig tid att lyssna och kommentera! @Hippo Som jag nämnde ovan, en lite kortare version är en plan jag har att göra framöver. Tack för idéerna där. Det är mycket möjligt att jag kanske provar på det framöver. Ville göra en liten "journey" med låten. Tack för du tog dig tid och lyssna och kommentera med!
 2. Jag är inte så pålåst om specifika takter och runt det, så skulle nog tro att det är därför det låter improviserat, som det nu faktiskt är. Om jag ska göra en pattern för rythm så provar jag mig fram tills jag hittar något som låter bra, men har ingen aning om vilken takt den nu är uppdelad i..därav är mycket av den musik jag skapar tvetydig. Men har fått en del positiva kommentarer angående det. Men också lite pisk på fingrarna haha. Sub basen i låten är väldigt låg om jag minns rätt. Är lite nybörjare på just baser och sub baser så går framåt lite försiktigt med det så kommer jag väl lära mig med tiden vad som funkar bäst och när. I just den här låten är pluckljudet i chord progressionen faktiskt en del av baselementet, plus en svag sub då. Så det är inte så mycket focus på just bas i låten. Men kommer göra en uppdaterad version av den här låten någon gång i framtiden när min kunskap har blivit lite bättre. Men ska lägga saturation och subtila lager i oktavern när det kommer till baser på minnet! Tack för tipset och framförallt att du tog dig både tiden att lyssna på låten och ge dina synpunkter på den. Tusen tack!
 3. Tack för inputen, uppskattas mycket. Förstår vad du menar, nu är ju låten redan släppt men detta ger mig ju en del idéer för att göra en version 2 av den. Så tack ska du ha för inlägget!
 4. Har fått några lyssningar genom denna tråd tror jag, men ingen som orkar skriva något här? 😄 6 minuter, mycket begärt, I know!
 5. Tja! Blev klar med en låt i morse så tänkte att jag lite snällt kunde be om någon form av kritik om någon är villig att lyssna. Det är en elektronisk, lite midtempo låt men ganska uplifting skulle jag säga. Bered er på ett ganska så långt intro innan det börjar hända grejer!
 6. Ett intro jag började på ikväll..lite arps, inget avancerat!
 7. Förstår att alla inte orkar lyssna genom en 6 minuters låt hehe, men för er som kanske orkar det skulle jag uppskatta lite kritik..Finns det något jag behöver ändra på innan jag gör den public? Tack på förhand till alla som orkar lyssna på den!
 8. Inte så mycket input mer än en subjektiv åsikt hehe, men det var så lite så!
 9. Hade gillat ett lite längre intro som stegvis byggs upp lite!
 10. Du borde prova dig att använda en spectrum analyzer där man kan "zooma" in på frekvenser för att höra vad felet kan vara. Jag använder Voxengo SPAN som är helt gratis. Här i bilden nedanför håller jag in ctrl+vänster klick för att den ska zooma in på ett specifict ställe, sen är det bara dra längst med spectrumet och försöka lyssna dig till vart "felet" nu kan vara. Du ser vilken HZ du ligger på i uppe i vänstra hörnet. Sen bara öppna en eq och rätta till det.
 11. Du klickar uppe i vänstra hörnet på det Pattern du vill ändra något i och trycker på "make unique" Så blir det ett unikt Pattern som du kan ändra noter i utan det stör resterande patterns
 12. Tack så mycket! Jepp håller med om att det är för mycket tryck..vid tripple-kicksen så clippar det lite tyvärr. Men kommer nog släppa en ny mix av låten framöver när jag får tid till det. Just nu fokuserar jag bara på att göra låt efter låt! Tack för att du tog dig tiden att lyssna!
 13. Yes, ju råare kritik desto bättre! Ja, det har jag kommit underfull mer, men av kritik från person har jag ju lärt mig tekniker, tricks, utfyllnad av frekvensrummet(?)och en jävla massa andra grejer. Ja du har helt rätt. Det händer att när jag arbetar med ett piano stycke så fifflar jag mycket med velocity och bygger in lite mänskliga fel här och där. Men elektroniskt gillar jag att det är ganska robot-aktigt. Jag har en workstation som jag kan använda som midi keyboard, den åker fram lite då och då(bor tillfälligt just nu så har inte hela "studion igång") Tack för din input. Ska försöka använda mig mer av keyboarden i framtiden, men är total nybörjare när det kommer till att spela på instrument så lite svårt att få till något bra(men får jag till något i FL försöker jag ibland lära mig det på keyboarden och vise versa). Japp det gjorde jag! Tack!
 14. Det händer att jag tar ner låtar efter vart för att förbättra dem. Jag har inte hållit på så länge med musik än så jag lär mig nya grejer varje dag. Kul att du gav den en chans till! Tack tack! Förstår vad du menar, försökte få till ett lead med lite hjärta i men lyckades inte få till något passande så jag nöjde mig med låten som den är nu. Tack för att du tog dig tiden att lyssna och även skriva vad du tyckte om låten. Uppskattar det som fan!
 15. Tjo! AirPods är väl ändå helt okej skulle jag tro, inte provat några men verkar ju ganska populära dock! Hah, man måste ju locka till sig lyssnare med något! Ok, grymt tack så mycket för inputen. Ska kolla om jag kan tona ner det lite mot slutet! Har inte läst något av H P Lovecraft, men jag vet vad Necronomicon är för något. Där har jag fått namnet ifrån, bara gjort om det lite!
×
×
 • Create New...