Jump to content

arkade

Medlem
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by arkade

 1. Ja.. Tro på dig själv, som backspin säger.. Men inte för mycket. Anta aldrig att allt kommer att löna sig bara du hoppar av skolan och håller på med musik. Jag vet att många kändisar har tragiska historier som har blivit till något magiskt.. Men det är inte bra att drömma för mycket och anta att detsamma kommer att hända dig. Du måste vara realistisk... Det finns MÅNGA MÅNGA människor som håller på med musik som aldrig kommer komma någonstans alls. Även folk som har talang också. Det är inte lätt för någon. Jag tycker du borde ta en paus totalt, och försöka inse att musik är din hobby och inte drömma iväg för mycket. Visst, fortsätt lära dig.. Fortsätt lägga ut din musik. Men gör det för att det är roligt, och inte för att försöka komma någonstans. Det hörs i ens musik om man hade kul när man gjorde den, för då är man mycket mer kreativ. Så ändra ditt mindset skulle jag säga.. Tänk inte på att jobba hårt. Gå klart skolan och fixa ett jobb, så kan du skaffa dig ännu mer musikprylar.
 2. Har en låt som jag påbörjade igår. Har redan börjat skriva text till den. Min första låttext! Finns väl några förbättringar att göra för att få den lite mindre cheesy och så. Men jag känner att jag vill fokusera på att få färdigt hooken först. Då jag har en färdig text kan jag fokusera mer på produktionen och få den att låta rätt, och passande.. Tyvärr så kan jag inte sjunga så bra själv då, men jag har lagt ut pianonoter för vilka noter jag tänkt att den skall sjungas i för demonstrerings syfte.. Fast utan texten.. Ni kan då lyssna på pianonoterna och samtidigt läsa texten är det tänkt. (Det börjar när kicken slutar slå.. Vid 16sek ungefär.. ) https://instaud.io/3FHY Är det för förvirrande med piano ovanpå piano så säg till. Jag hör iallafall vilka noter det är! Ni får också komma med förslag om något behöver ändras i nuvarande texten! Är ny på detta.
 3. Nog för att det går att göra i Sylenth också, men.. TB-303? Kollade precis upp.. Grymt att den finns som VST gratis, så kanske jag kommer lite närmare än vad jag gör med andra synthar. Ser lättanvänd ut också. Great. Kommer nog aldrig förstå hur folk som du kan höra skillnad på synthar för övrigt. Nog är det skillnad på te.x en bild på gudrun skyman inladdat som wavetable i serum och en sågtand i en gammal analog synth dock, men så specifikt? I dont get it.. Tack!
 4. Har letat men inte riktigt hittat rätt. Kan förmodligen hitta någon patch någonstans men jag är mer intresserad utav att lära mig skapa ljuden själv
 5. Tjena! Har påbörjat en låt där jag vill ha en 80s bassline eller vad man skall kalla det. Liknande den i låten nedan! Men jag är inte så duktig på sound design än, och skulle vilja ha tips på hur man skapar något liknande Jag har fått till något liknande men den låter inte alls lika bra.. Vill ha den väldigt clean då jag tycker det vore ett väldigt coolt kontrast till låten då resten är rätt dirty. Cutoff modulering osv.. Så långt har jag förstått.. Men kan någon berätta hur man får den så himla krispig,fyllig.. och clean? Det jag har fått till hittills: https://instaud.io/3Fo4 Basen börjar efter bar 4. Har tillgång till sylenth1 & spire.. Det räcker.. man behöver la ingen wavetable synth för detta Edit: Tror jag skrev i fel forumdel, mod kan flytta tråden kanske?
 6. Håller med. Texten är fin, men den är lite rakt på och väldigt personlig. Det hade nog känts lite som om man inkräktar i någons personliga kärleksförklaring till någon om man lyssnade på denna. Väldigt mycket "du" i texten. Poesi skulle jag kalla detta! Denna delen påminde mig direkt om Per Gessle:s När vi två blir en. Möjligtvis inspirerad av den? När jag ändå pratar om den låten så kan jag ta en liknelse från just den låten på hur man kan förbättra texten, eller ja.. Göra den mer öppen för publik att lyssna på. Denna vers ur När vi två blir en är t.ex. är Inte lika personlig. Försök att ha några liknelser i texten som människor kan relatera till för att den inte ska bli lika personlig skulle jag säga. Detta är den svåra delen av låtskrivandet... Min åsikt!
 7. Gillar kreativiteten, och du lyckas hålla ett tema och samma feeling rakt igenom. Det är bra jobbat. Du verkar veta vad du vill åt för något. Lyssnar på iphone lurar nu, så har inte mycket att säga om mixen, men en sak jag märker är att basen på din kick inte alltid slår igenom. Det låter i mitt öra som om det kan vara FX som tar upp låga frekvenser. Cutta låga basfrekvenser på dina whitenoise FX. Sidechain på explosions FX och annat som tar upp mycket bas. Då borde basen slå igenom. Mid-side eq kan också hjälpa
 8. Att denna tråd är så inaktiv.. Vore så jävla kul att ha vokaler att experimentera med..
 9. Typ 23848:e tråden jag skapar angående detta, men försöker igen. Jag är en kille på 22 år. De senaste åren har jag hållt på väldigt mycket med kompositioner och det är min starkaste sida. Jag har väldigt många komp som enligt mig har väldigt hög klass. Dessvärre inga släppta produktioner då jag inte velat släppa något jag inte tyckt varit färdigt, samt att jag tappat mycket motivation av att inte ha några kontakter inom musiken.. Har endast jobbat ensam. Jag diskriminerar inte någon musik utan jag lyssnar på det mesta och är intresserad av att pröva på det mesta, eller skapa något unikt! Vore bra att ha en polare som man kunde bolla ideer med, eller skapa någonting ihop med. Fördel om du också använder FL Studio. Jag kan min DAW väldigt bra, och jag har kunskaper med hårdvarusynthar (främst sylenth1).. Börjat lära mig lite Spire nu också! Jag har tillgång till det mesta jag kan tänkas behöva när det gäller synthar, samplade instrument osv. Jag kör helst direktkontakt via direktmeddelanden ELLER röstmeddelanden, och eventuellt teamviewer för att göra det enklare. Inga mail.... Hör gärna av er.
 10. arkade

  musik till text

  Det vore intressant! Vore bra att veta hur du vill ha den först dock.. Vilken stil, bpm, tonart och så.. Med bara texten så är det ju 100% improvisation. Kanske inte blir lika bra som du vill ha den då! Sjung gärna någon demo eller så, så experimenterar jag gärna med produktion.
 11. Du har nog väldigt rätt.. Har samma problem som denna grabben och jag har producerat i över ett år. Jag börjar alltså hela tiden på nya låtar, och det blir en loop som alltid låter jättebra, och jag sitter alltid och jobbar på mixningen på denna loop, eller fixar låtstrukturen på halva låten, och börjar sedan mixa innan det är helt färdigt, och jag blir aldrig riktigt nöjd med mixen, och den förblir halvklar och jag påbörjar ett nytt projekt. Har ändlöst med projektfiler liknande denna nedan när jag sitter och jammar på pianot och får så många olika idéer.. https://instaud.io/3mhR Har lixom nga problem med melodi eller liknande, men när det väl kommer till struktureringen så är jag så rädd för att experimentera och göra förändringar i det som redan lät bra. Svårt att bryta mönstret. Händer oftast att man sitter och mixar och lyssnar sönder låten tills man tappar sin kreativitet och motivationen att slutföra den.. Nån som kom ur detta som har några tips?
 12. Jäklar. Du kör med 50 tums tv du eller?
 13. Har du en massa reverb på mastern eller kicken, eller har du inte cuttat några frekvenser på andra instrument där kicken ligger alls? Väldigt grumlig mix. Du har för mycket sidechain också, den enda attack du har i dina leads är när din sidechain "slår" Snåla lite mer med reverb, samt sidechain och lägg lite av fokuset under mixningen på att man skall kunna höra kicken iallafall. Ha en referenslåt när du mixar, och kräma inte bara på med reverb och sidechain så mycket du bara kan
 14. Tjena. Har haft problem med mitt interface i flera månader nu, men det har nyss blivit ett snäpp värre.. För det första så slutar mitt ljud i resten av windows fungera då och då. Ofast då jag har min DAW öppen, trots att jag bockat ur "allow applications to take exclusive control of this device", men det händer när den inte är öppen också. Det löses alltid med att använda windows troubleshootern, fast väldigt störigt när det händer hela tiden. Jag googlade lite, och det stod att tidigare versioner av programvaran till mitt interface kan funka bättre, fast den versionen finns ju inte ens att hitta... Nu igår så fick jag ett annat problem. Jag hör en jävla massa brus när jag spelar musik i min daw. Har innan bara hört det där bruset då jag vridit upp gainen på mitt interface, men nu brusar det och låter helt förjävligt. Det är mest där jag har mycket lager. T.ex supersaws, annars så är det faktist inga problem med bruset. I övriga windows så låter musik bra, så det är inte så att mitt interface har gått sönder heller. Vad ska jag göra? Interface: Behringer umc204hd Bitrate windows: 24bit, 44100hz (Studio kvalitet) Daw: Sample rate 44100hz. UMC Asio inställningar: 256 samples asio buffer storlek 4 kanaler, 24 bits output.
 15. 22 år gammal. Har lärt mig musikproduktion i lite över ett år. Jag fick en keyboard av mina föräldrar då jag var runt 6 år gammal. Några år efter det så köpte jag en elgitarr. Konstigt nog så lyssnade jag på mycket mer 80-tals hårdrock osv som liten än vad jag gör nu. Jag började för några år sedan lyssna mer och mer på house-musik, country och lite allt möjligt. Köpte mig en aukustisk gitarr osv! Någonstans där så kom tanken på att börja med musikproduktion upp, då det finns så mycket som jag inte kan ådstakomma med bara en gitarr! Jag har alltid vetat att jag vill hålla på med musik på något sätt. Och jag har alltid varit väldigt driven, lite för mycket. Därav köpte jag en riktig kopia av fl studio, en synth, mic, midi keyboard & ett par högtalare först, Inga piratkopior här inte. Jag var väldigt seriös från första början, fast jag släppte lite skräp då.. Och jag är det än.. Jag har inte släppt musik på många månader, för jag är verkligen perfektionist. Jag vet vad jag vill höra, men jag har inte varit tillräckligt duktig för att återskapa det än, och jag vill att allting ska låta skitbra. Jag nöjer mig inte med att släppa något skräp. Det kommer musik om ett tag Och det kommer att vara musik som jag är väldigt nöjd med. Denna tråden fick upp ett minne som jag hade förträngt.. Jag var väl c.a 7-8 år gammal och jag hade skrivit en fånig låttext, och jag ville höra vad min pappa tyckte.. Den gick "I love your heart, you love my heart, i love your dreams, youre dreaming of me"....... Jag får en cringe-attack så fort jag tänker på det. Detta får mig att tänka på, har ni andra några pinsamma erfarenheter från tiden då ni kanske.. inte var så bra? (Kanske behöver en egen tråd?)
 16. I wouldn't call this trap. It's too melodic. It's more a poppy/girly upbeat type of rap beat? But well done. Very catchy. I like it! Yes it does sound compressed but i don't think that's a huge problem. It's added thickness, and in fact i like what you did with your sub. Very satisfying fullness Some of your drums has a bit too much treble attack in them though. Go a bit easier on the higher frequencies. 0:38 you could use some more stuff to make it fuller imo. It's a complete breakdown to only a lowpassed piano basically. Since the focus is on the piano, and it's lowpassed, it makes it sound boxy.. You gotta have something else there for the lowpass to fit in. It'd fit nice with a crispy ARP on top of the piano, during the transition to the chorus. Would also help create tension for the buildup! The clap there is a bit dry too. It needs reverb. Otherwise it's a pretty well produced i'd say! It reminded me of this song.
 17. Jag tycker melodin är rätt bra, du har känsla för det. Bra början. Det finns där det kan bättras, men du är på rätt spår För övrigt ang. kompet så tycker jag din riser som du gjort i verserna med dendär plucken är lite för långt, samt att du bör inte använda samma pluck som i ditt lead i din riser. Det får det hela att låta väldigt amatörmässigt. Det skulle vara någon mer variation där. En liten trudelutt med en annan synth i övergången till refrängen t.ex, så det fortsätter vara intressant även i verserna. Lyssna på musik du gillar för att få inspiration och lära dig olika tekniker. Lyssna inte bara för njutningens skull. Försök återskapa det du gillar i musiken du lyssnar på! Kicken som börjar vid 0:43 passar inte in. Den har inget syfte där. Du behöver bas + sub. Fler lager. Din pluck kan funka i resten av låten men i refrängen behövs det absolut mer lager. Den hoppar inte igång i refrängen lixom. Kolla upp på youtube "how to layer leads". Det saknas också brus(whitenoise) och impacts. Det är viktigt.. Om den är Kygo inspirerad, eller edm över huvud taget. Det gör en STOR skillnad.
 18. Hej. Har producerat i lite över ett år, och ett problem som får mig att fastna precis hela tiden är att få tillräckligt med variation i mina låtar. Jag är redan bekväm i min DAW och med melodier/ackord osv. Det är när det kommer till låtstruktur och variation som jag fastnar. Jag har många påbörjade låtar på lager men jag vill verkligen inte bara kopiera introt/första versen och loopa allt tills jag har en låt. Vill hålla det intressant, och jag vill verkligen inte släppa en låt som jag personligen inte tycker låter bra hela vägen igenom, proffsigt osv. Av någon anledning fastnar jag alltid på samma ställe.. Har man sång så skapar man mycket variation genom att ändra texten osv för att ge låten sin it-faktor lixom, men jag kan inte sjunga.. Ge mig inspiration. Vad kan jag göra för att fixa mitt lilla problem? Detta är vad jag jobbar på just nu. Som sagt, jag fastnar ofta efter refrängen. Därav har jag bara kommit dit hittills.. https://instaud.io/378k Edit: Märkte precis. Låten slutar vid 1:22. Glömt ta bort några random patterns ur playlisten som låg där i slutet....
 19. This. Rekommenderar dock Fabfilter Pro-Q som EQ för situationer när man vill höja någon frekvens väldigt mycket. Blir inte brusigt/resonant som i de flesta EQ:s. Färgar inte ljudet alls. Väldigt clean EQ.
 20. Påminner mig lite om martin gaye's let's get it on. Lovemaking music typ haha Bra jobbat
 21. Tyckte det var roligt bara. Du förstår mig säkert när du hållt på ett tag. Sönderlyssnade presets av de som använder sig av sylenth. Arp 303 saw är ett snäpp värre då det är det första man hör när man öppnar sylenth.. Liknande arps dock.. Unika, som sagt.. Men det är väl inga problem att experimentera med presets. Har jag inte sagt Det är så alla börjar, självklart. Kör på
 22. Bäst att ha en grövre kick i droppet snarare än en klenare kick. Kicken hörs bara tydligt vid 0:15 t.ex. Jag tycker mig dock höra att du använder en kick som en fill vid 1:07..? Använd gärna din kick till att skapa takt i låten, snarare än som fills. Du använder sylenths original presets Skydrops och Drive hör jag. Unik kombination minst sagt...
 23. Well, there is literally nothing to give feedback on. If it's your sound design, the pluck sounds good. Also this isn't a german forum barney
 24. helt okay mix. känns dock som att det är många arpar snarare än en melodi som låten är byggd omkring. Som att du lagt ihop ett gäng loopar. Dina melodier är bara på 3 bars. Därav känns de inte kompletta utan som arpar, och det blir repetetivt. Vill du skapa harmoni, förläng en melodi 3 bars till och ha lite variation där. Sedan kan du använda noterna i den melodin till att skapa ackord och arpar att ha för att harmonisera med melodin, och bygga intron, verser.. osv. På så sätt så får låten en karaktär och en melodi som man kan identifiera den med.
×
×
 • Create New...