Jump to content
Annons

manne_vxu

Medlem
  • Antal inlägg

    71
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om manne_vxu

  • Födelsedag 1982-08-31

Om mig

Socialt

  • Skype
    manne_vxu@hotmail.com
  1. Så här e det, jag väntar nu på samtalet från macforum om att våran Mac pro har trillat in och jag har börjat fundera på upplägget. Vi har idag bara mbox1 att använda som ljudkort då pengarna inte riktigt räcker till för apogee ensamble ännu. Men hur är det nu, finns det drivrutiner till Mboxen i det nya leapard? Har läst nåt om att det finns 3:e parts drivisar men de flesta är jävligt kryptiska och nämner inga namn på dom. Jag ska alltså inte köra med protools utan jag vill bara använda m-boxen som ljudkort. Nån som har en lösning på det hela? När jag ändå är igång kan jag ju passa på att fråga om det är nån som hunnit testa skillnaden mellan apogges rosetta 800 och den nya ensamble? tack på förhand /manne
  2. Är det den gode svaner de la cruz månnetro?:)

  3. jo men det har alltså funkat sen jag började använda den...
  4. Kan ju då tillägga att det va samma problem i protools:)
  5. Mmm, kan det vara så att du har någon annan plugg som drar ned latencyn? SIR tar ju en del i anspråk... Testade även att ha ett tomt projekt med endast en ljudfil. Det jag upplevde som att cubase hade högt latency på va när jag drog i volymreglaget.
  6. Nja så fall har cubase ändrat det av sig själv men när jag va och rotade i inställningarna så va det rätt. kan dock inte svära på att det va så...får ta en titt när jag kommer till studion.
  7. Tjena! Jag har stött på ett problem med min liquid mix som jag inte riktigt kan lösa. Det är så här då va att när jag ska lägga in liquid som plugg i cubase (sx3 f.ö) så får jag ett felmeddelande om att liquid mix inte kan jobba i mer än 1024 ms (eller samples mins inte) latency. Dock så har jag latencyn ställd till 512 i min delta1010 kontrollpanel. Jag har testat 44.1 khz och 48, 16 bitar och 24 men samma problem uppstår. Vilket är konstigt är att jag upplever som att latencyn är mycket högre i cubase också trots att den är inställd i kontrollpanelen till 512 och har dessutom testat det minsta värdet. Antagligen ligger problemet i cubase då eller i ljudkortet, vad tror ni? Är tacksam för svar. /manne
  8. manne_vxu

    Hjälp!

    Börja med att använda en mick istället om du är "nybörjare". Enkelt trick är följande: Mickmembranet mot mitten av högtalaren ger mer "näsa" åt ljudet och mickmembranet mot kanten av högtalaren ger "varmare" men luddigare ljud. Dubba och spela upp spåren stereoseparerade. MVH Lekrot. Har för mig att dom har marshall toppar och gibson- och fender-gitarrer vilket är bra utrustning och låter bra med en 57a nästan hur du än sätter micken(överdrift men ja ni hajjar). Sen tror jag att trycket du upplever är pgr av att basen sammanspelar bra med gitarrerna. Men det är nog ganska sparsmakat med disten om jag inte mins fel.
  9. Jag tycker båda har sina för och nackdelar. Om vi då ska börja med cubase så är det eller kanske var ett av dom DAW's som man ofta hittade hemma hos musiker och därav finns det ju en hel del kunskap om detta program dock så växer ju protools och som exempel så kom våran granne över här om dagen och behövde lite protools hjälp, how big are the odds liksom:). Som sagt det är ett ganska lätt program att använda och lära sig men jag själv kan tycka det är ganska plåttrigt och att man lätt kommer åt rec-knapp, solo eller annan funktion som kan göra det jobbigt att arbeta. Men sen finns det ju också möjlighet till att stänga av funktioner som att en kanal solas och rec-armeras vid markering vilket e schysst. Men den allra största fördelen som jag tycker är att det kräver inte lika mycket av din dator med cubase och vst-pluggar som protools och rtas-pluggar. När jag första gången använde protools fattade jag ingenting som gammal cubaseanvändare, tills jag fick lite tips och sen började inse att det är uppbyggt som det är med fysisk studio-utrustning. Alltså, har man jobbat med analog utrustning så är steget inte stort att ta till protools. Själv tycker jag all editering är mycket bättre i protools och man slipper det plottriga, kanske mycket pgr av färgen? Sen är ju PT's midi-redigering inte så bra som cubase's, så jag hade helt klart valt cubase för låtskrivning. Ehh ja för att dra nån slags slutsats. Jag jobbar med cubase hemma när jag gör låtar och enkla mixar men så fort jag ska in i en studio så tittar jag helst inte åt cubase, även om det ska ut på ett mixerbord eller mixas internt med ett HD system så tycker jag at PT är mycket bättre. Lär dig båda så har man en bra bredd och kan t.o.m snegla åt logic (men räkna med ett par svordommar:)).
  10. manne_vxu

    Virvel?

    Det bästa är väl att du åker ner, testar och själv lyssnar så vet du att du blir nöjd. Be nån annan att spela också så du kan lyssna från fler än själva "spel vinkeln".
  11. edit:stavfel A fan där ser man:) Men finns det möjlighet att uppdatera original platsen om man tex flyttar alla spår?
  12. "You have not lived till something you love has died " - Christian Kjellvander
  13. 1. En meny under "Arkiv" där man kan välja att öppna typ de senaste 10 aktiva projekt. 2. En funktion som drar spåren till sina ursprungsplatser om man tex flyttat fel och upptäcker det efter att man ändrat massa andra saker och ej kan använda sig av "ångra" funktionen. Dessutom en funktion där man kan uppdatera spårens ursprungsplats tex om man efter redigering väljer att flytta spåren till början av projektet. Nån sa att detta redan fanns men jag hittar inte funktionen.
  14. Hur pass lik e906:an är e609:an, och vad vill du ha för den? Skicka PM om du vill.
×
×
  • Skapa ny...