Jump to content
Annons

perhakan

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag fick ett tips av ett proffs en gång. Kom att tänka på det nu när jag läste din insändare. För att undvika den "grötighet" som kan uppstå med mycket reverb kan man ställa reverb -delayet på en ganska lång tid. Ända upp till 0.6 sek faktiskt. I praktiken blir det mer av ett delay då men det skapar en "fluffigare" rymd. PROVA!
  2. Finns det egentligen något sätt att kunna få ett Soundblaster Audigy kort att spela in i 44kHz i Cubase SX3? perhakan
  3. Själv använder jag Izotope Ozone som är en mastringsplugg med EQ- Reverb-Limiter-Stereobreddning-Exciter-Dynamics. Dessutom kan man göra en "avbild" av EQ-bilden på en låt man tycker är bra mixad och tillämpa det EQ-innehållet på den egna mixen. Efter det brukar det bli en vända i PSP Vintage Warmer för att "trycka ihop" ljudet litet till och få en hög och bra mix. perhakan
  4. Reverb hjälper ju onekligen till att skapa djup men om du laddar ned gratispluggen mda. stereo kan du dessutom använda Haas-effekten. Det är en fasförskjutning som får ljudet att låta som om det kom från olika håll i rummet. Du kan nöja dig med att bredda ljudet eller få det att komma bakifrån. Annars tycker jag att man kan tänka orkestern på scenen. Med panorering och reverb kan man skapa olika riktning och avstånd på ljuden.
  5. Hur då hamnar på fel ställe? På fel kanal eller?
  6. Om jag var du så skulle jag avinstallera Cubase och göra om installationen. Liknande fenomen har hänt mig efter att man kört div. rensprogramm o.dyl.
  7. Man tackar. Det löste problemet plus att Cubasen hittade några midi-in portar som den hade glömt. Much obliged!!!
  8. perhakan

    Cubase SX 2

    Finns det någon som kan hjälpa mig med ett problem i Cubase SX 2? När jag spelar in midi eller ett VSTi till ett annat midispår eller till metronomen så blir ljudet osynkat. Det jag spelar in kommer vid uppspelning för tidigt!!?
×
×
  • Skapa ny...