Jump to content
Annons

SolSkugga

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av SolSkugga

  1. Tackar! Om du undrar om jag slutat läsa studio så är inte fallet sådant, flyttat prenumerationen till Stefan Hallgren och Black Cat Songs bara ;) Ni gör fortfarande bästa tidningen. Nog smörat! Här är det storsjöyra för fulla muggar. Gött!

    Kramis!/Sol

  2. Hej där! Tack för visat intresse, jag återkommer på myspace!
  3. Tjenis! Söker med ljus och lykta efter två personer som bor i närheten av Östersund (Stockholm fungerar med) som är sugna på att lira lajv med mig, samt medverka på framtida plattor om vi kommer väl överens! Besök www.myspace.com/solskugga för att lyssna på vad det rör sig om. Jag samarbetar fram tills nu tillsammans med två grymma musiker som dock bor långt som f*n iväg och är busy med egna jobb samt projekt och inte har möjlighet att turnera som det ser ut nu. Musiken och mina framträdanden pendlar mellan stillsamt accustiskt och fullt ös med elektroniska bakgrunder, så det är kanon om du är en scenapa, men kan trivas i små cafeer med. Bifoga länk till något du spelat in i svaret tack! Hoppas att du/ni finns där ute så att vi kan rocka ihop i sommar/höst!!! Turne bokas fnv i USA av bolag jag ligger på där. /Sol
  4. Tack för den indirekta komplimangen, och jag håller med, det borde vara en självklarhet att man som vocalist kan använda pre-amps, tube-amps och dra lite grundläggande kablar, kanske veta sin eq-inställning etc. =) Dessutom är ju mixning kolosalt kul, fast alla kan ju inte vara geak-freaks...förståss =)
  5. Ahh, tackar, då har vi något gemensamt, älskar gitarrer som är använda lite "fel" =)
  6. Hej! jag sitter på en macBook + duet + reason 4, logic 8 samt div.pluggar =)
  7. He he, ja inte syns man mer för att man sitter hemma och stirrar på en tom skärm 😛 Om jag är en duktig sångerska är upp till varje öra att avgöra, men åtminstone älskar jag med själ och hjärta det jag gör och vill med alla medel möjliga nå ut till likasinnade =) Försöker beta av webben under januari/februari och idag var det studio forums tur...har inte anlitat något promobolag i sverige, så det får bli mun mot mun eller snarare tangent mot receptor taktiken för mig ;P Tjingeling!
  8. Hej! Jag har just släppt mitt andra album Gardenia och söker nu efter projekt att lägga sång på vid sidan av. Jag är klassiskt skolad med brett omfång. Van vid pop, rock, visa och jazz. Kan även erbjuda mix och mastring av låtar. info@solskugga.nu Hörs! /Sol www.solskugga.com www.myspace.com/solskugga
  9. www.solskugga.com www.myspace.com/solskugga Skolad sångerska med två egenproducerade skivor i ryggen. Rock, pop, folklore, klassiskt. /Sol
  10. Info skickat från info@solskugga.nu idag.
  11. Hej Lars, jag arbetar mkt med diverse ljudmiljöer och rattar ljud dagligen i min studio i Östersund. Har du något tema du behöver fylla ut, hör gärna av dig på info@solskugga.nu. Lyssna gärna på mitt nya album Gardenia för att få en liten koppling till vad jag gör. Jag har möjlighet att göra digitala ljud så väl som analoga samplingar ur både miljö samt stråkinstrument. /Sol
  12. Har precis släppt mitt andra album Gardenia, skall lägga upp på koblo som mixpaket, men tänkte först testa låtarna på er för att se vilken låt som är mest intressant för mixning, dra inom www.solskugga.com eller www.myspace.com/solskugga och digga skivan. Återkom för mixpaket i zip =) Har inte utrymme nog att ladda upp något ex här 😏 men ligger en låt på dels rock och en under elektronika i fil-forumet. Tjingeling!
  13. Tack så mkt, jag hittade medhörningsknappen! Nu fungerar allting utmärkt. Undrar bara hur du gör för att lägga en effekt rakt på kanalen? Utan att lägga den som i1, i2 eller s1,s2 menar du?
  14. fat channel?? hehe, vikken menar du då? alltså menar du när jag öppnar upp vst channel mixer settings desplayen? till höger där finns ju sends och till vänster inserts. Kruxet är att klickar jag eet på edit sends så kommer det inte upp listan på alla effekter som det gör när jag klickar på i1 i2 i3 osv... men jag har löst det med fx kanaler, men hur får jag mig att höra effekten när jag spelar in??? det är egentligen mitt ända problem fnv.
  15. jag testade att spela in nu med direct monitoring urklickad och med en tilldelad fxkanal med reverb uppdraget på max, men det hördes fortfarande inget utav effekten när jag sjöng, först efteråt. något mer tipps?
  16. SolSkugga

    Cubase SX 2.0.1

    Jag har tidigare använt cubase vst32 och nu uppgraderat mig till cubase sx 2.0.1, jag har fått ordning på allting utom hur jag skall lägga sends effekter. Jag har endast lyckats genom att klicka på en kanal och välja "add fx channel track". sedan har jag kunnat tilldela denna kanal en effekt och sedan i sin tur tilldela kanalen till övriga sendskanaler. Mitt främsta problem är att jag inte hör effekten när jag spelar in (sång) utan först när det är inspelat. Jag vill höra min röst med reverb etc på samtidigt som jag arbetar. Inserts effekterna har jag inte problem med. men inte heller där kan jag höra effekterna när jag lägger sång. I mitt fd cubase funkade allt detta utmärkt. Hur skall jag göra?
  17. Hejsan, jag brukar arbeta mest i reason och cubase, men eftersom att jag mastrar min musik i wavelab kändes det smidigt att börja lägga sången där åxå. Problemet är inte att det inte spelas in, det är att jag inte har någon hearing under inspelningen, dvs jag hör inte mig själv när jag trycker rec, inte när jag inte har rec i heller. Hur får jag min min microfone att höras??? /Sol EDIT: Förtydligade rubrik /admin
×
×
  • Skapa ny...