Jump to content

Hakkuun

Medlem
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Hakkuun last won the day on June 28 2015

Hakkuun had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutralt

4 Followers

About Hakkuun

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Intressen
  www.soundcloud.com/hakkuun
 1. På tala om mastering så rekommenderar jag denna starkt: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/613255?programid=4112 Orkar man inte lyssna hela så lyssna i allafall mellan 27:00- 29:00.
 2. Tycker det låter helt ok mixing mässigt men musikaliskt är det riktigt nice! En grej jag tänkte på att reverbsen/delaysen skulle kunna städas upp lite, vet inte hur du har gjort men skulle rekommendera att skicka clapar och percs till en bus och ha en och samma reverb på dem, sen att du skär bort frekvenser under 150 hz från reverben( jag bruakr dock skära bort högre, men kan vara en bra punkt att börja på). På detta sätt kan mixen låta renare och också delvis mer sammanhängande. Sen tycker jag du skulle kunna minska reverben på vocalsen när låten kickar igång vid 0:52! Detta för få vocalsen att främhävas mer! Jag diggar synten som fan, tycker man skulle kunna höra den mer så du kan nog höja den lite! Tänk också på att reverb generellt sätt får ljud att låta som att de är längre bort, så de saker som du vill ska sticka ut bör du ha mindre reverb på! En grej till jag kan rekommendera, prova att muta alla equlizers, reverbs, delays etc och lyssna sedan hur allt låter. Försök från denna punkt att hitta rätt balans med volymen, och lyssna hur dina pannade element låter också. För mixar handlar mes tom balans egentligen, och har du rätt balans utan effeket och du fått det att låta så bra som du tycker det kan bli, så kommer det låta extremt jättefett när du sedan börjar använda dig av effekterna! Tycker dock du fått till det hyfsat med mixen och som sagt så är den musikaliska/kreativa aspekten av låten något jag gillar!! Forsätt med den, slutresultatet kan bli riktigt bra!
 3. Har hittills endast laddat upp remixar, under namnet hakkuun! Man får tyvärr inte ladda upp remixar här så om du vill höra så kan du gå in på min soundcloud!
 4. Hakkuun

  Börja dj:a / tips

  A monitorer är ju en investering i sig! Men gå in i nån musikaffär och kolla deras grejer, dom brukar ju ha de vanligaste dj seten framme så då kan man ju pilla lite och känna efter!
 5. Hakkuun

  Börja dj:a / tips

  Oj glömde det haha, just nu spara jag till ett Pioneer DDJ-SR, men kan hända att jag också köper ett begagnat djm-set också. Jag har valt just detta för att den har fått bra reviews och är väldigt lik de flesta dj-sets som används på klubbar/festivaler/överallt, så det blir ju ingen större svårighet att anpassa sig till de dyrare mer avancerade seten som finns på klubbar. Och detta set är ju hållbart, programmvaran ingår samt att knobsen har en skön tröghet. Vet inte om det spelar någon roll för dig men tex min polares set som jag fått låna har typ ingen tröghet alls så det känns som att man vrider luft istället för en knob.. Sen är jag ju en fattig student så då är ju detta set perfekt för mig! Men just nu fokuserar jag mer på att utvecklas produktionsmässigt så kan hända att jag sparar till ett mer avancerat set, då jag inte har speciellt bråttom med att börja dj:a
 6. Hakkuun

  Börja dj:a / tips

  Det är klart du kan lära dig dj:a utan att ta lektioner! Håller på spara till ett dj-set nu men har fått låna min polares och fått träna med det så länge. Har dock endast demot av programmvaran så har fått stänga ner programmet var 10:de minut och sen starta om det för att demot inte tillåter att man använder en dj-kontroller i mer än 10 min... Men det duger för att lära sig grunder som att beatmatcha, crossfada, använda acapellor och även ersätta en viss del av en låt med eget material. Och att ta lektioner kommer enligt mig inte göra dig till en bättre dj, utan kan istället möjligtvis ge dig vissa kunskaper och en viss färdighet liite snabbare än om du lär dig på egen hand( beror ju på hur mycket vilja du har haha). Lägg ner tid på att lyssna på mixar från dj:s som du gillar och lär dig från dom, då får du kreativ inspiration till dina egna sets! Sen är det ju alltid en fördel att lära sig på egen hand då du kommer veta varför vissa saker funkar/inte funkar av erfarenhet, istället för att följa vissa regler som följs bara för att man har blivit tillsagd att det ska vara så..Så det är bara ut på youtube och kolla tutorials och läs mycket på internet! Men jag är ju fortfarande nybörjare som inte äger ett set så vad vet jag. Om du verkligen vill ta kurser så kan du ju göra det, men det kostar ju pengar och som jag sa anser jag inte att det är det som gör dig till en bra DJ. Lycka till i alla fall, hur du än gör!
 7. Ta inte bort de möra ljudet på alla ljud! Däremot har du en poäng med att kicken sak vara högst, uppmuntrar inte att du ska ha det som regel men i mina låtar, samt när jag analyserar referenslåtar så är kicken alltid det mest högljudda elementet. Däremot märks det oftast inte att det är så när man lyssnar, utan det syns istället när man analyserar låtar med en spectrum analyzer/ equalizer som kan göra detta. Några tips jag kan ge dig: -Sidechaina basen med kicken så att de inte krockar med varandra. Om du inte sidechainar kommer kicken int elåta definierad ocjh inte heller basen, istället kommer det låta som ett oskönt mullrande, typ. - Mixa med mycket låg volym, jag kör jus nu så att masterchanneln är på - 18 dB. Detta för att din låt inte ska dista - Ha bara kul, prova nya saker. Försök inte låta som en annan artist, men rekommenderar att du kan göra om låtar som du gillar för att lära dig mixing/musikteori! Kan också dela med mig med en del tips som kommer från Ivan Gough: '' As an engineer of dance music for many years, and a guy who has had releases with Ax and others, I can tell you a big secret. I've noticed that with all the top producers, they rarely use any special plugins to get their sound. Usually it's a simple case of knowing how to get the best out of the plugins you have. The Swedes use a lot of Logics built in plugins, but they're careful about where and when they're used. They take time to find a good sound, then work on it in the synth to give it a unique timbre. The plug ins are then used sparingly because the sounds are already good. Once you have a clean track with less plugins, it will sound soo much tighter. Some tips.. - Start with all your channel faders DOWN 6-8db. - Don't use plugins to "fix" a sound. FInd a good sound to start with. - Turn the FX (especially reverb and delay) OFF your synths and leave them off. Dryer sounds = cleaner mix. - Use FX sends to add a small amount of reverb or delay to selected sounds, It will help prevent the whole mix sounding wishy washy. - Use groups to control volumes of similar sounds like drum mix, synth mix, bass mix, etc.. - Use LESS plugins. Less plugs=cleaner mix - High and low cut eqs are your best friends. I always use a low cut on everything that isn't kick or bass. - Don't boost frequencies on your synths unless you know what you're doing and why you're doing it. - Don't turn your kick drum up, turn everything else down. - Leave the master channel free of plug ins until you finish the track, and make sure nothing is driving into the RED level wise. - Finally reference other tracks while your making yours, as it will help no end to have a clear picture of what you're aiming for. '' Och kan slutligen rekommendera att du blir medlem på detta forum: www.thelab.maxvangeli.com Otroligt bra forum med mycket värdefull information, och den är inriktad i dansmusik också!!
 8. FabFilter pro-Q 2!! Annars tycker jag Izotope Ozones equalizers är bra, dock är jag inget större fan av dess utseende.
 9. har do kollat insällningarna för var datorn ska leta efter samples? För om jag tex sparar ett sample på mitt skrivbord så kommer FL inte hitta det, om inte jag flyttar filen till image-line mappen eller ändrar inställningarna så att FL letar även på skrivbordet
 10. Ja jag tror du har mer idéer än du tror, men missförstå mig inte, om du är taggad på sammarbeta med någon så kan du ju göra det! Menade bara att du inte bör göra det för att du får slut på idéer(vilket du inte verkar ha). Ja själv vill jag köra logic men kan inte då jag har windows..:/ Tyckte dock logic var svårare att använda jämfört med FL studio, men jag hade lätt bytt om jag kunde. För mig är FL jätte enkelt att jobba i men logics utséende och inbyggda plugins gör bara att man vill byta till det istället haha. FL är nästan för ''grått'' liksom haha. Men ju mer du förstår programmet desto enklare blir det ju att få fram dina idéer!
 11. Jag har svårt att tro att du kan få slut på idéer när du har gjort musik i två år.. Prova att göra något helt annorlunda! Tex att göra om en låt som du gillar men som också är en helt annan stil från din musik, eller att försöka remixa låtar som inte har en standard EDM vocal. Själv har jag utvecklats väldigt mycket av remixar, både i mixing men också i det kreativa och i sounddesignen. Jag gör mest house men när jag sedan har försökt bygga en låt runt en acapella som är lite indie-aktig har jag märkt att det dyker upp helt nya idéer, som inte annars brukar dyka upp när jag gör helt egna house låtar. Försök också hitta tutorials på låtar som är annorlunda, dessa två har defenitivt utvecklat min kreativitet: Hoppas det var till någon hjälp i alla fall! Tycker inte att du ska samarbeta för att du börjar få slut på idéer, fortsätt istället tills du kommit över denna block! Det kan ta tid men var bestämd och lägg ner tid så kommer du helt plötsligt inse att du har 40 000 000 000 000 idéer. Samarbetet kommer vara så mycket bättre när du känner att du har massa idéer(tror jag, har aldrig gjort en collab haha)än om du samarbetar utan nya idéer.
 12. Jag skulle lämna mastern helt tom och i relativt låg volym, exportera allt och sedan börja mixtra med den. Det jag sedan gör med den exporterade låten är att jag kör lätt kompression, och även lägger på Tape Saturation men också väldigt lätt. På mitt förra projekt tror jag endast 7% av min Tape Saturation plugin var inmixad. Till sist fixar jag volymen så den kommer så nära 0 dB som möjligt. Men man borde ju generellt sätt undvika effekter på masterkanalen som gör märkbar skillnad, förutom plugins som enbart ökar volymen utan att lägga på distortion osv. För mig är kompressorn på masterbussen mer som en ''final touch' och man hör skillnaden om man lyssnar väldigt noga, men det är en väldigt liten skillnad. Mer än så brukar för mig försämra mixen. Men om något låter bra, kör på det!
 13. Hakkuun

  Exportera filer

  Okej ska definitivt kolla upp Damage och EWQL Stormdrum! Nej om du avmarkerar mixerkanaler är de ej med i exporteringen, jag bukar göra det och samtidigt avmarkera alla tracks som jag inte vill exportera. De kommer ju inte med i exporteringen i vilket fall som helst men tänkte att det kan påskynda processen någorlunda.
 14. Hakkuun

  Exportera filer

  Har du många plugins och MIDIfiler i projektet? För något som har hänt mig var att jag en gång hade så mycket i ett projekt att min dator inte alls kunde hantera det, så när jag ville lyssna på tex 3 sek av låten kunde det ta 6 sek istället, med massa hack oosv. Man kunde inte ens höra själva låten för det var så mycket missljud som kom fram just för att CPU:n inte klarade av detta alls. Just detta projekt försökte jag exportera flera gånger, men ju mer jag försökte desto mer ljud försvann och ibland chrashade programmet under exporten. Dagen efter fungerade exporten perfekt, när jag hade låtit datorn vila. Så för dig skulle det kunna vara att ditt CPU helt enkelt inte klarar av det. Då kan du behöva solo:a individuella mixer tracks och exportera dem individuellt, för att underlätta arbetet för datorn. BTw så gillar jag filerna du länkat skarpt! Får man fråga varifrån trummorna kommer? Är det ett sample pack eller har du spelat in dem?
 15. Haha fick precis se att Magnificience använder reverb på sin kick för att få mer punch... Har dock av egen erfarenhet lärt mig att reverb oftast inte är en bra idé att ha på kicken och det är något som många andra också uppmanar att man ska akta sig för. Men får man det att låta bra kan man ju använda det! Var tvungen att skriva detta eftersom att.. ja.. rätt ska vara rätt. Jag uppmanar fortfarande inte att använda reverb på kickar men här har vi ju ett exempel på artister/producenter som gör just det. Så prova! Om det ger dig den kick du är ute efter så bör du ju använda det! Klippet där jag fick denna information finns här i länken:
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.