Jump to content

Nålens Öga

Medlem
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About Nålens Öga

  • Rank
    Nykomling

Profilinformation

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  • Min utrustning
    FL Studio
  1. Hej. Jag är en glad amatör som besitter intresse att då och då skapa musik på amatörnivå. Jag har FL Studio 9. Har sedan jag införskaffade programmet för ett antal år sedan lärt mig hantera det genom att testa mig fram. Jag gör sannolikt således en del "fel" i mina produktioner, men successivt så blir man trots allt bättre på det hela. Tänkte ta "två flugor i en smäll" här med ett par problem med förhoppningen att någon kanske kan hjälpa. 1) Efter att från början ha haft programmet på en annan lap top så återinstallerade jag programmet för en tid sedan till en nyare dator och förde över alla filer med kompositioner etc., till den nyare datorn. Alla produktioner har fungerat som de skall på den nya datorn efter överföringen, utom en av produktionerna. När jag öppnar denna produktion och trycker på play-knappen så uppstår inget annat än ett fruktansvärt outhärdligt skärande ljud som föranleder en att tro att man skall tappa hörsel och högtalare skära sönder av den enorma diskanten. Det är alltså inte en uns av spåren i produktionen som hörs och spelas utan endast det högt ilande och skärande ljudet!? Någon slags "rundgång" har alltså uppstått på just denna produktion. Någon som har en aning om vad som kan ha föranlett detta, och hur jag åtgärdar det!? 2) Ett allmänt problem som jag noterat ända från början med mina produktioner är att produktionerna låter helt ok när jag spelar upp ".fl-filen" i FL-studio, men efter att jag exporterat en fil och skall spela upp dem via samma dator, eller på annan dator, i ett annat media-program så låter de annorlunda. Vanligtvis är det för tok för mycket bas i den exporterade filen, och för lite diskant - för att hårdra det - när de då spelas upp. Detta gör att det blir svårt att höra hur produktionerna låter när man arbetar med dem i FL-studio, eftersom de avviker så pass mycket efter exportering och uppspelning via annat media. Och det spelar heller ingen roll om jag exporterar i tex. mp3-format eller wav - format etc. Någon som har någon tanke kring det ena eller det andra!? /Fredrik
  2. 122 downloads

    Min 2:a komposition. Svårplacerad i genre. Låtskiss/tillsvidare färdig komposition.
  3. 88 downloads

    Min första komposition. Döm mig inte för hårt, jag är nybörjare
  4. Tack för tipsen! Löste problemet genom att avinstallera FL-studio på min nya dator. Dock gick det inte att återinstallea programmet då jag inte hade installationsfilerna kvar. Men via inloggning på "image-lines" hemsida kunde jag åter ladda ner programmet. Kvittot på mitt tidigare köp av programmet fanns registrerat via min inloggning. Därmed fungerar det som det ska...
  5. Hej! Jag har ett stort tekniskt problem med FL-Studio 9, som uppstått efter att jag överfört programmet till en annan dator. Har någon koll på vad detta kan bero på så är jag tacksam för tips. Jag har haft FL-studio 9 på en Acer lap-top. Denna dator har sedan en tid börja bil långsam och trög, den har enkelt börjat bi gammal, och idag går den endast att starta i "felsäkert läge". Jag har därför skaffat en ny lap-top. Men jag får inte FL-studio att fungera fult ut på min nya dator. Jag är osäker på om jag gjort rätt när jag fört över filerna från min förra dator till den nya. Det jag gjort är att jag endast fört över hela "image-line" -mappen med FL-Studios alla tillhörande filer, från den gamla datorn till en extern USB-disk, och sedan överfört filerna från USB-disken till min nya dator. "Produkt-nyckel-filen" inkluderat. På min nya dator kan jag öppna FL-Studio programmet, Och några av mina produktioner går att öppna och spela upp någorlunda, dock blir jag informerad av programmet om att vissa ljud saknas och inte hittas. Detta är dock inte det största problemet. Det största problemet är att 90% av alla produktioner inte ens går att ens öppna. Meddelandet: "Error in acmStream Open (). No ACM flter found capable of decoding" kommer upp när filerna skall laddas upp. Det finns en mapp bland mapparna och filerna som heter "installers" där en mapp med namn; "VorbisACM" finns. I denna mapp finns och en installationsfil med namn "Vorbisacm". Dvs. en installationsfil som avser att installera acm-codec. Denna har jag installerat, men utan resultat. Jag antar att jag inte är den första och enda person som blivit tvungen att överföra F-Studio till annan dator. Möjligen är det otillräckligt att endast överföra filerna. Möjligen måste ominstallation av hela programmet ske!? Men det konstiga är att programmet fungerar i övrigt. Men de produktioner där jag använt Direct Wave-ljud som kräver "ACM-filter" för att öppnas går inte att öppna, vilket som sagt är de allra flesta filer/produktioner. Någon som har några förslag på vad som saknas, vad som orsakar detta problem, eller vad som behöver åtgärdas etc!? /Fredrik
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.