Jump to content

Fredrik Osterman

Medlem
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Fredrik Osterman

 1. Hej! Vad kul att du tycker det Jag vet faktiskt inte riktigt vilken sångare jag hade tänkt mig. Någon som kan sjunga och är uppen för samarbete. Min stil är väl som sagt poprock/alternativt, tänk Coldplay/U2/Keane/Kent etc. Är du intresserad?
 2. Hej! Jag heter Fredrik och är en musiker, låtskrivare och mixare som bor i Stockholm. Jag tänkte spela in några låtar och behöver därför en kompetent manlig sångare som vill sjunga på låtarna. Spelar alternativ rock/ poprock. För samples av några låtar som jag själv skrivit och spelat in: https://open.spotify.com/album/6i2FnhUHJN30qhMZZTkVHL?si=ASS0uBNsRgyq8bzfcmy5PQ Någon som är sugen på att sjunga? //Fredrik 070-3626658 fredrikostermann@gmail.com
 3. Tack för bra kritik! Eftersom detta är mitt första riktiga släpp har jag under processen förstått att jag aldrig kommer vara 100% med dessa låtar, haha. Men de ni påpekar är saker jag också suttit och funderat över - jag skulle nog antingen bara höjt volymen på voxen, spelat in en dubbel eller mixat den lite annorlunda! Men bra kritik som sagt, är jätteglad att ni tycker om låt(en)arna! Tack!
 4. Hej allesammans! Fredrik Osterman heter jag! Jag skulle vilja dela med mig av min EP 'Summer Blue' som släpptes idag på Spotify bl.a. Har hållit på med musik sedan barnsben men detta är min första seriösa försök till att släppa något officiellt. Spelar mestadels rock/alternativ rock/pop-ish. För er som är intresserade: allt är inspelat i mitt sovrum inuti Logic Pro X. Till sångspåret användes en MXL V67. Gitarr och bass går direkt till mitt ljudkort (Focusrite Clarett 2Pre) och igenom Logics egna gitarr- och baspluggar. Trummorna är programmerade. Gitarren som jag använde under inspelningarna är en Ibanez SAS36FM och basen är en Epiphone SG G-400. Allt är inspelat och mixat av mig själv! Vad tycker ni?
 5. Hej Kasper! Jag är tyvärr ej hemma denna helg. Kommer hem under veckan, så kan inte mixa/mastra den under helgen. Men om du kan tänka dig vänta några dagar så hjälper jag dig gärna!
 6. Det ska väl inte riktigt vara så, visserligen ska musiken vara någorlunda gitarrbaserad, just den låten är skriven på det sättet, helt klart. Men jag inser väl själv nu att jag mixat trummorna lite tokigt - hela mixen tappar lite i energi om man inte hör trumsättet rätt. Tack för feedback!
 7. Beyondish: jo, detta är en första mix så ska gå in och tweaka allt som jag känner bör förbättras, däribland basljudet, gitarrerna och lite annat. Bas är ju Midi så tycker inte det är helt enkelt att få ett bra ljud. Sång ska även sjungas över. Jon: Mjo, just nu är sången på -∞dB. Tycker du jag ska höja den eller kan lite kompression lösa problemet?
 8. Absolut, en smaksak. Jag upplever att du ger mer utrymme till mixen om man kör hard left och hard right, så det är därför jag kör så!
 9. Tycker egentligen inte gitarrljudet är dåligt, men kan hålla med om att det känns aningen för vasst ibland. Low pass filter, som Die Hard skriver! Om du fortfarande inte kan lösa problemet kan du vara tvungen att gå tillbaka till dit projekt och spela in nya gitarrer. Mickplacering? Eller använder du förstärkarsimulator?
 10. Eftersom gitarrerna slåss om samma frekvenser i ljudspektrat kan det bli att vissa frekvenser "överframhävs", speciellt i de låga mittenfrekvenserna om du har många gitarrer. Det låter som att problemet kan ha att göra med själva grunden i gitarrtonen? Annars kan man putsa mycket med EQ och filter, även om det är mycket bättre att få till tonen från början. Vad exakt har du gjort med EQ'n?
 11. Sedan är det också enklare att hitta en bra balans mellan instrumenten om du arbetar i mono. Sitter de bra tillsammans i mono kommer det låta ännu bättre i stereo, typ. Inter nödvändigtvis tvärtom.
 12. Har ibland samma problem. Vad sitter du i för DAW? Finns ofta ett plugin där du får en översikt över hela ljudspektrat!
 13. Ja alltså, jag har ju en del andra projekt jag håller på med just nu också. Denna låt såg jag från början mer som ett träningstillfälle, och när jag tyckte slutresultatet blev bra kände jag mig en gnutta stolt, eftersom jag visste att de metoder som jag tagit till mig i teorin fungerade även i praktiken. Sedan förstår jag så klart att detta resultat kanske inte alltid ger en 100-procentig bild om vem jag är som mixare, och var min kunskapsnivå ligger. Jag menar; skulle jag få chansen att mixa en låt inspelad av U2 hade ju resultatet blivit c.a. 1000 gånger bättre än om jag mixade en låt inspelad av mig själv. Det är ju logik. Jag ska dock ta till mig det du sagt, även om jag inte till 100 procent håller med på alla punkter.
 14. Jag ser din poäng! Men i ett sådant fall handlar det ju bara om hur mycket mindre pissig man kan göra den. Mixens slutresultat beror ju till stor del på kvalitén på inspelningarna.
 15. Nej, det gjorde jag inte Jag använde originalversionen som referens - men mixen är helt och hållet utifrån mina egna ställningstaganden. Sedan klart jag tillämpade tips som han gav, jag är ju inte dum. För att svara på ditt antagande; om jag hade velat att låten skulle låta annorlunda än originalet, så hade den gjort det.
 16. Nu kan ni höra en av mina senaste mixar; https://soundcloud.com/fredrik-osterman-1/joshua-list-in-this-death-mix
 17. Ja. Jag upplever det allmänt som svårare att göra en bra mix utan sång. Det handlar ju om att få den där perfekta balansen, och jag tycker det är svårt att göra det om man inte har något sångspår. Sedan finns det ju olika sound, t.ex. Foo Fighters har ju extremt gitarrbaserade sånger, men där är ju allt mixat korrekt så trummorna inte dränks.
 18. Tjenare Nilsson! Ja, gitarrerna dränker trummorna, haha. Detta beror på; 1, jag är gitarrist (blir så omedvetet) och 2, jag var snabb nog att inte referenslyssna lite innan jag bouncade låten. Men, som sagt är ju detta som tur är bara en tidig demo. Tack för feedbacken!
 19. Trevligt! I så fall, hör gärna av dig på fredrikostermann@gmail.com
 20. Kort svar; ja, med ett men. Spelar ju inte själv sådan musik, men tror inte det är så annorlunda. Många principer som faller på samma sätt i båda fall. Kan ju göra ett försök (det är ju gratis, haha).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.