Jump to content

Fredrik Osterman

Medlem
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About Fredrik Osterman

 • Rank
  Med i gänget

About me

Recent Profile Visitors

2,405 profile views
 1. Hej! Vad kul att du tycker det 🙂 Jag vet faktiskt inte riktigt vilken sångare jag hade tänkt mig. Någon som kan sjunga och är uppen för samarbete. Min stil är väl som sagt poprock/alternativt, tänk Coldplay/U2/Keane/Kent etc. Är du intresserad?
 2. Hej! Jag heter Fredrik och är en musiker, låtskrivare och mixare som bor i Stockholm. Jag tänkte spela in några låtar och behöver därför en kompetent manlig sångare som vill sjunga på låtarna. Spelar alternativ rock/ poprock. För samples av några låtar som jag själv skrivit och spelat in: https://open.spotify.com/album/6i2FnhUHJN30qhMZZTkVHL?si=ASS0uBNsRgyq8bzfcmy5PQ Någon som är sugen på att sjunga? 😄 //Fredrik 070-3626658 fredrikostermann@gmail.com
 3. Tack för bra kritik! 🙂 Eftersom detta är mitt första riktiga släpp har jag under processen förstått att jag aldrig kommer vara 100% med dessa låtar, haha. Men de ni påpekar är saker jag också suttit och funderat över - jag skulle nog antingen bara höjt volymen på voxen, spelat in en dubbel eller mixat den lite annorlunda! Men bra kritik som sagt, är jätteglad att ni tycker om låt(en)arna! Tack!
 4. Hej allesammans! 🙂 Fredrik Osterman heter jag! Jag skulle vilja dela med mig av min EP 'Summer Blue' som släpptes idag på Spotify bl.a. Har hållit på med musik sedan barnsben men detta är min första seriösa försök till att släppa något officiellt. Spelar mestadels rock/alternativ rock/pop-ish. För er som är intresserade: allt är inspelat i mitt sovrum inuti Logic Pro X. Till sångspåret användes en MXL V67. Gitarr och bass går direkt till mitt ljudkort (Focusrite Clarett 2Pre) och igenom Logics egna gitarr- och baspluggar. Trummorna är programmerade. Gitarren som jag använde under inspel
 5. Hej Kasper! Jag är tyvärr ej hemma denna helg. Kommer hem under veckan, så kan inte mixa/mastra den under helgen. Men om du kan tänka dig vänta några dagar så hjälper jag dig gärna! 🙂
 6. Det ska väl inte riktigt vara så, visserligen ska musiken vara någorlunda gitarrbaserad, just den låten är skriven på det sättet, helt klart. Men jag inser väl själv nu att jag mixat trummorna lite tokigt - hela mixen tappar lite i energi om man inte hör trumsättet rätt. Tack för feedback!
 7. Beyondish: jo, detta är en första mix så ska gå in och tweaka allt som jag känner bör förbättras, däribland basljudet, gitarrerna och lite annat. Bas är ju Midi så tycker inte det är helt enkelt att få ett bra ljud. Sång ska även sjungas över. Jon: Mjo, just nu är sången på -∞dB. Tycker du jag ska höja den eller kan lite kompression lösa problemet?
 8. Absolut, en smaksak. Jag upplever att du ger mer utrymme till mixen om man kör hard left och hard right, så det är därför jag kör så!
 9. Tycker egentligen inte gitarrljudet är dåligt, men kan hålla med om att det känns aningen för vasst ibland. Low pass filter, som Die Hard skriver! Om du fortfarande inte kan lösa problemet kan du vara tvungen att gå tillbaka till dit projekt och spela in nya gitarrer. Mickplacering? Eller använder du förstärkarsimulator?
 10. Eftersom gitarrerna slåss om samma frekvenser i ljudspektrat kan det bli att vissa frekvenser "överframhävs", speciellt i de låga mittenfrekvenserna om du har många gitarrer. Det låter som att problemet kan ha att göra med själva grunden i gitarrtonen? Annars kan man putsa mycket med EQ och filter, även om det är mycket bättre att få till tonen från början. Vad exakt har du gjort med EQ'n?
 11. Sedan är det också enklare att hitta en bra balans mellan instrumenten om du arbetar i mono. Sitter de bra tillsammans i mono kommer det låta ännu bättre i stereo, typ. Inter nödvändigtvis tvärtom.
×
×
 • Create New...