Jump to content
Annons

MrFunk

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av MrFunk

  1. Jaha okej, då rekommenderar jag antingen nord stage2 som ligger på 30 lax om man ska ha det fullstora med viktade tangenter. Eller så köper du något fint stagepiano av Typ Yamaha eller Roland och komplettera det med en nord synth, det borda bli det billigare alternativet då nl4 ligger på 1600? Och ett stage piano borda gå att få för 10000+ (fast det beror ju på hur bra du vill ha det). Då får du en bättre synth än den som sitter i stagen och med mera synthiga tangenter. Det du missar i det andra alternativet är nords underbara orgeldel, så det spelar in om du vill ha orgeln eller inte.
  2. Jag vet inte hur du menar men det är inte vekt.
  3. Jag förstår inte vad du menar nu haha, men som du ser på bilden så kan man skruva upp armen på mitten och ställa vinkeln på hela paketet upp eller ner. Så då vred jag ett halvt varv och då hänger ju skärmen uppochner, men då kan man ju bara skruva lös allt från mickstativet och vända på det så att det blir rätt. Krånglar jag till det? Jag har inte testat att jämföra men jag tycker att ljudet blev torrt ,så att det blev lättarbetat sen med virtuella reverb. Jag testade också att hänga upp en filt bakom för att få det ännu torrare.
  4. Både NL4 och NS2:s synthdelar är inte samplade ljud, utan man skruvar till ljuden själv och kan spara dem i program. Dock så har NS2 samplelibrary som du kan välja som vågform där det finns stråk och allt sånt. NL4 har en liknande funktion. Skillnaden mellan synthdelarna är då alltså inte vilka "ljud" eller samples dom har utan vilka funktioner de har som avgör vad du själv kan skruva till för patches. Om du inte har tänkt skruva till egna ljud så tycker jag att det är ett oerhört slöseri att betala så mycket för en sån synth/synthdel då det är det som du framförallt betalar för. Sen så är det så med alla Nordkeyboards, du betalar för ett grymt ljud och framförallt att du kan skruva till allt i realtid på och av scen. Ska man inte använda det på scen och inte har behovet att själv ändra på ljuden så finns det het klart billigare alternativ. Enligt inläggen ovan så fick jag kännslan av att du inte har de behoven. Men själv är jag ett stort nordfan och en ung livemusiker som är intresserad av alla klassiska keyboards och analoga synthar så tycker jag att de är det självklara valet!
  5. Jag har project studio och jag tycker att den fungerar bra. Jag har vikt ihop skärmens upphängningsarm så att den kommer hälften så långt ut från mickstativet, då räcker det med ett vanligt k&m-stativ för att det ska stå stadigt. Jag har använt det till sE x1 och Focusrite scarlett 2i2 och ljudet blir förvånadsvärt bra så den får helt klart godkännt från mig! Sen tror jag inte heller att det spelar så stor roll vilken av dessa reflektionsskärmar du väljer utan det är nog mera kvaliten och hur bra upphängningen är som skiljer dem åt och det är seriöst byggt på project studio skärmen.
×
×
  • Skapa ny...