Jump to content

hagmann

Medlem
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About hagmann

 • Rank
  På gång

Recent Profile Visitors

1,258 profile views
 1. Hej, Jag köpte en Shure KSM8 begagnad och när jag kopplade in den i min Focusrite iTrack Solo så "förstördes mitt ljudkort". Jag får ingen output alls, och den känner inte heller av ljudet från micken och hörlurarna tickar. Jag har bifogat hur det låter. Jag kan inte göra någonting. Den vill inte record'a något jag gör och om jag låter den vara opluggad ett bra tag så slutar den, men så fort jag sätter i shure KSM8an så händer det igen. Problemet är ju att ljudkortet är "plug n' play" och jag använder en Mac Book så kan därför inte uppdatera drivrutiner eller liknande. Jag har testat att byta USB-port och startat om datorn, jag kan också dra ut micken, men det låter exakt likadant, även om jag har micken utdragen, och stoppar in USB'n igen så blir det samma sak, först brusar det med klicket i bakgrunden i 3-4 sekunder och sedan övergår det till det som hörs på inspelningen. Det slutar om jag stänger av "direct monitor" och börjar igen om jag slår på den. Jag fick den att spela in, men det brusar väldigt mycket: Snälla hjälp??
 2. Tjena! Vet inte om detta är rätt forum men har sökt runt lite efter en ny dator att ha till musikproduktion. Dem kraven jag har är att datorn ska vara lätt (ca. 1,3 - 1,8 kg), ha bra batteritid och klara av att spela in både akustiskt och elektroniskt. Jag spelar trummor själv och kommer väl spela in det en del men huvudsakligen vill jag sitta med den på tåget och leka i Ableton där jag verkligen inte är något proffs utan nybörjare. Jag undrar vad jag vill få ut av min dator, lite mer specifikt; hur bra grafikkortet ska vara, vilken hastighet jag ska ha på processor och hur det spelar roll med RAM-minnet. Jag har nog bestämt mig att jag inte vill ha en Mac, ingen som kunnat övertala mig hittills..! Någon som har något tips om datorer som fungerar till musikproduktion?
 3. Okej, hur fungerar det där egentligen? Vad är det som är bättre med det där ljudkortet och inte m-audio:s? Vad är skillnaden hos ljudkort i allmänt förutom ingångar? Vad är en mickstärkare? http://www.thomann.de/se/behringer_mic2200_ultragain_pro.htm Sådan?
 4. Ja, det är ju självklart att trummor, rum m.m. spelar roll men i det mixerbord vi har nu så brusar/brummar det och ger väldigt dålig ljudkvalité för att vi använder bärbara datorns ljudkort(som inte är någon höjdare). Vad menar du med fasfel och ljudsvårigheter? Trodde det var att ju fler mickar man har desto lättare är det att kontrollera ljudet, det låter i alla fall logiskt i mitt huvud. Hittar inte inspelningen i länken du länkade! Hur hittar jag den?
 5. Tja! Är ny här på forumet och är sugen på att börja spela in mina trummor mer seriöst. Jag lirar hård metal med dubbelkagge i Captive Sight. Just nu har jag en JJLabs mixer som brusar och har en väldigt dålig EQ. Mina mickar är nog ingen större fara. Så alltså det jag vill köpa är ett nytt ljudkort. Det jag tänkte mig en M-AUDIO PROFIRE 2626 FIREWIRE. Är det någon som har erfarenheter av en sådan och kan säga ifall jag kommer få ett fett ljud bara av att inskaffa en sådan? Vad annars behöver man för att förbättra? Vad jag förstår så det jag gör då är att mixar inne i datorn. Med bandet brukar vi också spela in liverep för att höra hur det låter så vad ska man tänka på där? En del mickar tar ju upp ganska mycket ljud och det blir ju ganska rörigt inne i repan så ska man undvika overheads?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.