Jump to content

TritoneAddiction

Medlem
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TritoneAddiction

 1. Tack Demonproducenten för dina svar. Kommer prova de här tipsen när jag gör min nästa skiva. Även ifall mycket handlar om att experimentera själv är det skönt att ha fått en del redan beprövade idéer så att man inte behöver göra alla misstag själv först. Förhoppningsvis får man ju ett bättre resultat mycket snabbare.
 2. Tack Signia för ditt långa svar. Det är bra att gå in på djupet ibland också. Det rör sig ju vanligtvis inte om nåt quick fix om man ska bli riktigt bra på nånting och varför skulle mixning vara ett undantag. Mycket att ta in på en gång men jag kommer gå tillbaka till ditt svar längre fram och experimentera. Uppskattar alla tips och svar, vare sig de är mer djupgående eller korta och enkla idéer.
 3. Jag jämför egentligen med det mesta som jag hör oavsett om det är metal, elektronisk musik eller vanlig radiopop. Jag försöker plocka tips från alla håll då min musik är en blandning av metal och elektroniskt. Men överlag brukar många proffs kunna få till en mix där det låter bredare medan det i min mix dras mer mot mitten. Jag antar att jag helt enkelt gillar att det blir en mer öppen ljudbild. Mitt mål är väl att få till en grov/köttig men ändå klar ljudbild om det nu ens är möjligt. Här är två exempel där jag tycker det låter bredare, en elektronisk och en metal: www.youtube.com/watch?v=s88JDxazUKo www.youtube.com/watch?v=LpZiuh0MlpM
 4. Det kan nog ligga nånting i det du säger. En del syntar är helt panorerade höger vänster, i regel 2 eller tre olika typer av syntljud som är dubblerade med lite olika inställningar. Vissa är dock rätt tysta i mixen. Det finns också en del andra synthljud som har lite stereobredd på men inte fullt ut (chorus), de ligger i mitten men är inte helt i mono. Sen kan det nog ligga en del reverb som smetar ut ljudbilden också. Cymbaler/hihats är väl också lite överallt i ljudbilden. Det kanske är de här sakerna som gör att det saknas en "riktigt väldefinerad mitt". Det som ligger helt i mitten annars är bastrumma, virvel och bas. Har endast använt lite stereobreddning i mastringen. Men har varit ganska försiktig då det snabbt blev en annan mix där trummorna fick för lite plats.
 5. Tack för tipsen. Pitchmetoden och att skruva ljuden lite olika är det jag har provat än så länge. Men jag skulle nog kunna ta ut svängarna mer än jag hittills gjort. Allt det andra du nämnde är helt främmande för mig, UN-16, refills, Combinator, patch. Som sagt, jag är på retard level vad gäller mycket av det här, så jag är väldigt tacksam för dina tips. Fick mycket att undersöka och prova nu. Kollade i grova drag upp vad UN-16, refills och Combinator var, men vad innebär patch?
 6. Hej. Jag tar gärna emot all hjälp jag kan få här. Idéer, tips om hur man kan få fram en bredare och större ljudbild. Nu har jag panorerat en del syntar höger och vänster precis som man ofta gör med gitarrer i metal och rock. Men det går liksom inte att panorera dom mer än max. Finns det andra knep att ta till? Tar gärna emot tips om mixning/mastring överlag om ni hör andra saker att förbättra. Jag har väl lärt mig det mest grundläggande vad gäller mixning men är extremt oteknisk så prata gärna på retard level så att jag förstår Gör all min musik i Reason 5 för tillfället, så jag har inga effekter eller pluggar utanför det förutom en enkel mastring med iZotope Ozone 4 som jag kör i Reaper. Min låt: www.youtube.com/watch?v=QNZiGv_W_jM
 7. Låter schysst. Tunga riff. Jag skulle kunna tänka mig att låten skulle gynnas av lite extra punch i trummorna, de låter aningens för snälla nu enligt min smak. Dock gillar jag verkligen när pukorna är med och bidrar med lite extra tyngd. Kanske går att bredda stereobilden lite i gitarrerna också. Annars gillar jag låten. Tummen upp!
 8. 5 downloads

  Japp den här låten är från mitt elektroniska metalprojekt Synthetic Flesh. Låten är från min förra skiva men jag håller nu på att göra nya låtar så jag tar gärna emot tips och tankar som jag kan använda till dem. Dom kommer att vara av liknande karaktär. Endast syntar och programmerad musik men med massor av metalinfluenser. Tankar, feedback ,allt är välkommet. Kan säga redan nu, sång finns inte med i min vision och kommer heller inte att göra det framöver. Är inte intresserad av ett "mänskligt" sound till det här projektet.
 9. Titel: Through the Asteroid Field - Synthetic Flesh Av: TritoneAddiction Uppladdad: 13 feb 2013 Kategori: Rock/Metal Japp den här låten är från mitt elektroniska metalprojekt Synthetic Flesh. Låten är från min förra skiva men jag håller nu på att göra nya låtar så jag tar gärna emot tips och tankar som jag kan använda till dem. Dom kommer att vara av liknande karaktär. Endast syntar och programmerad musik men med massor av metalinfluenser. Tankar, feedback ,allt är välkommet. Kan säga redan nu, sång finns inte med i min vision och kommer heller inte att göra det framöver. Är inte intresserad av ett "mänskligt" sound till det här projektet. http://www.youtube.com/watch?v=2SAa06aTD5w
 10. Jag tar och lägger upp en annan låt från samma projekt, Synthetic Flesh. Låten heter March into Battle.
 11. Go låt Under introt såg jag framför mig en julfirande Frank Zappa men det ändrade sig sen när den ljusare stämman kom in i bilden och låten tog fart. Skön svensk folktouch lite längre in på låten. Vad kallas det här, progressiv julfolkrock?
 12. Jag tycker det låter bra. Nu har inte jag kommit så långt i mina produktionskunskaper än men jag säger ändå vad jag tänker. Det som jag la märke till som störde lite var att kompet/instrumenten lät lite mer avlägset än sången, som lät mycket närmare. Var mest påtagligt i verserna. Vet inte om det beror på att det är ganska hög volym på sången eller om det kunde varit lite extra reverb på den för att få den att smälta in mer i helheten. Den sticker liksom ut lite nu. Det var vad jag tänkte på iaf. Annars schysst låt.
 13. hellfog: Ok, tack för feedbacken. Kanske provar sagoberättandeformen till nån framtida låt. Brukar aldrig skriva musik så, så det kan ju vara nåt nytt att testa.
 14. Bra slinga, lite catchy så där. Vore jag dig skulle jag hitta på nån mer del att byta med så att det blir lite mer variation. Skulle även kunna prova att jobba lite med trummorna, få dom låta lite mer levande. Det hörs att det är exakt samma trumljud som spelas varje gång och det är väldigt datortajt. Jag programmerar själv trummor till mina låtar och jag brukar lägga en del tid på att göra dom lite lätt "otajta" för att få lite mer liv i dom. Även lite volymförändringar på olika trumslag. Flera program har en humanize-funktion som man kan använda. Hoppas du kan dra nån nytta av tipsen.
 15. Schysst låt. Vart lite rädd när jag först läste opera-drama-grej men det var inte så farligt som jag föreställde mig Jag tycker mixen låter riktigt bra. Nu är jag rätt ny vad gäller produktionsbiten så du får väl ta mitt omdöme med en nypa salt. Men alla instrument kom fram bra och det var inget som jag "störde mig" på, om du förstår vad jag menar. Och då får man väl anta att det är ganska bra. Kommer nog lyssna fler gånger på den, så tummen upp!
 16. Wibben: Gött att höra. Ska kolla upp nån av dina låtar sen också.
 17. sadomachine: Jo det är ju en del som saknar sång, det är bara det att jag gör ju inte det Tanken är att musiken ska låta lite mekanisk, datoriserad och ha lite futuristisk karaktär. En röst skulle i mina ögon (eller öron) göra allt så... mänskligt. Men men, du är ju inte den enda som tyckt så, så det finns säkert en poäng med det du säger. Det är bara att jag vägrar se den Tack ändå för feedbacken, alltid kul att höra vad nån tycker.
 18. Lyssnade igenom Bleed out. Tycker den är schysst den här med. Har svårt att komma med nån direkt kritik, men skulle det vara nåt så skulle man kunna göra leadgitarren mot slutet lite mer varierad eller soloaktig. Men det är en skitsak egentligen. Bra jobbat! Vill du får du jättegärna ge feedback på min låt Mechanical Mayhem. Finns som en tråd här på Rock/Metal forumet. Jag skulle behöva lite produktions/mixningstips.
 19. dmn: Tack tack. Kul att höra att du gillart. Bra nu fick jag lära mig vad tbh betydde också
 20. Lyssnade på Beebop. Tycker det låter schysst. Kan inte så mycket om produktion och sånt än, men jag tycker att helheten är bra. Alla instrument kommer fram bra utan att nåt tar tar över (förutom möjligtvis gitarren vid 2:55). Bra spelat och sjunget. Bra låtskriveri. Lite konstruktiv kritik: Kanske att gitarren kunde lugna ner sig lite eller vara lite mer sparsmakad på nåt enstaka ställe. Låten är ändå lite funkig i sin karaktär och då behöver gitarren i vara så på hela tiden. Jag får ganska rejäla Red hot chili peppers vibbar av låten, vilket man kan tycka vad man vill om. Jag har personligen inget emot dom Är det nåt som ni är inspirerade av och eftersträvar så är det ju bra, men samtidigt blir det inte så originellt som om ni hade ett mer "eget" sound. Annars tycker jag det låter väldigt bra. Har du tid får du mer än gärna ge feedback på min musik också.
 21. 3 downloads

  Mechanical Mayhem från mitt projekt Synthetic Flesh. Kortfattat kan man säga att projektet går ut på att göra hård, relativt catchy syntmusik med massor av metalinfluenser. Jag är i grunden gitarrist men är lite trött på gitarr och det typiska metalsoundet så jag vill prova nåt nytt. Är ganska ny när det kommer till produktion, mixning, skruva på syntar osv. Tar gärna emot tips inom dessa områden. Annars är jag väldigt tacksam för alla typer av kommentarer. http://syntheticflesh.bandcamp.com/track/mechanical-mayhem
 22. Titel: Synthetic Flesh - Mechanical Mayhem (elektronisk metal) Av: TritoneAddiction Uppladdad: 14 dec 2012 Kategori: Rock/Metal Mechanical Mayhem från mitt projekt Synthetic Flesh. Kortfattat kan man säga att projektet går ut på att göra hård, relativt catchy syntmusik med massor av metalinfluenser. Jag är i grunden gitarrist men är lite trött på gitarr och det typiska metalsoundet så jag vill prova nåt nytt. Är ganska ny när det kommer till produktion, mixning, skruva på syntar osv. Tar gärna emot tips inom dessa områden. Annars är jag väldigt tacksam för alla typer av kommentarer. http://syntheticfles...chanical-mayhem
 23. Prelude: Pendulum har jag lyssnat på en hel del och visst finns det mycket att lära av deras produktioner. Är långt ifrån fullärd när det kommer till att skruva på synthar, använda effekter, mixa och mastra osv. Blir förhoppningsvis bättre på det för varje låt man gör.
 24. Jag lyssnar en del på döds, Cannibal Corpse är väl bland mina favoriter i genren, så mos framför melodi enligt mig Men det fanns ju mos så det räckte här med. Tyckte det var riktigt schysst, riffen, utförandet och produktionen. Bra helhet. Tummen upp!
 25. Tack för all respons och tips. Uppskattas verkligen. @axeman: Kommer nog inte ha nån sång med till det här projektet, stämmer helt enkelt inte med min vision med det här. Men du är inte den första som vill ha nån slags röst med @Prelude: Jag har provat att växla med nåt slags electrokomp på en lite äldre låt vilket jag tyckte funkade rätt så bra. Så det kommer jag säkert prova på nån mer låt i framtiden. Än så länge har det varit mer fokus metalsoundet än det elektroniska, men man får väl se vad som blir i framtiden. Lägger upp en till låt från samma skiva. Samma trum- och basljud som förra låten men andra syntljud. March Into Battle heter den.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.