Jump to content
Annons

jonis

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. jonis

    SATT SAM 82 Mixer

    Japp, håller ju med, men nu blev den köpt iallafall, det verkar som att intresset för dessa ökat på senare år.. såg en annons på vend där en låg ute för 12000 här om veckan så det verkar onekligen svårt att uppskatta pris för dessa. Nu blir det ett balanserat ut bygge till denna. Kanske onödigt egentligen, men vi kommer ha en längre multikabel till ljudkortet i lokalen där den ska användas. Försöker hitta vad det är för multikontakt på baksidan. Någon som vet var man kan få tag på en sådana?
  2. jonis

    SATT SAM 82 Mixer

    Hej, Tänkte väcka den här gamla tråden till liv med ett par frågor. Fråga 1: Har fått möjlighet att köpa en satt sam 82 av en vän för 5500 kr. Tyckte själv först att detta var i överkant då jag sett dem gå för 2000, 3500 tidigare i år. Med tanke på mängden lundahltrafos så tror jag iofs att man med direct out modden får rätt mycket mickpreamps för pengarna trots allt men det vore gött att höra vad ni själva tycker. Fråga 2: Är det värt att modda för att få balanserade utgångar? Jag tänker att man potentiellt påverkar signalen med modden mer än vad vinningen för att få balanserat ut är.
  3. Hej Har suttit och läst/lyssnat på Låtkritiktrådarna nu ett tag och slogs av hur lärorikt det är att höra en låt och sedan läsa vad folk tycker om mixen på den. Att man med hjälp av kommentarerna lär sig lägga märke till detaljer som man annars lätt hade missat. Jag vet inte om detta varit uppe tidigare på forumet här men jag tycker det vore riktigt intressant om man tex. kunde ladda upp en låt med någon artist (med artistens godkännande såklart), alternativt bara hänvisa till en låt av en känd artist och sedan diskutera mixen, komma med förslag till ändringar eller helt enkelt bara diskutera vad artisten gjort för att åstadkomma den specifika ljudbilden ifråga. Finns det något intresse för detta på forumet? Vad tycker ni? /Jonathan
  4. Någon som testat AKG k-301? Funderar på skillnaderna mellan dessa och tex. Beyer Dynamic DT-250 och även skillnaden med AKG k-301 xtra. Någon som vet?
  5. Alternativ 2 är bara giltigt om det är ett rörslutsteg du har. transistorer bryr sig inte. Det är rörslutsteg på min förstärkare. 🙂
  6. Har du ingen annan möjlighet att stänga av högtalaren då? Som jag nämnde ovan, finns hörlursutgång? Finns det pre- och postgain? Finns någon annan strömbrytare för slutsteget? Risken att spräcka elementen är inte så stor på låg volym. Och slutsteget går nog inte sönder om man kör utan last en gång, om det däremot är konsekvent kan det bli värre. En annan risk kan vara om "tamparna" till elementet hänger fritt och råkar kortslutas.. *FRÄS-RÖK-I-LÅDAN* Nej det finns ingen annan möjlighet, pre och post gain finns inte och vad jag sett ingen strömbryter för slutsteget. Det som finns är en tele hane från elementet som jag drar ut från förstärkarens anslutningar på baksidan (där även anslutning för line out och ext. speaker finns). Det hänger inga lösa "tampar" så kortslutning blir det inte tal om. Mvh Jonathan
  7. Slutsteget är endast till för att driva högtalaren. Du "hör" inte slutsteget om du kopplar ur högtalaren. Som sagt, det bästa är att inte koppla lös högtalaren och köra slutsteget utan last. 😠 Ok, det förklarar lite. Ingen fara dock, förstärkaren funkar finfint. Så om jag har förstått saken rätt så har man antingen att välja på att riskera att spräcka elementet (med last) eller att bränna slutsteget (utan last)? Vilket är värst, låter som pest eller kolera i mina öron?
  8. Hej alla! Det var en jäkla respons man fick för ett sådant inlägg, mycket glädjande! Körde basen genom min music man rd-50 till en mixer och sedan in i ljudkortet, med ett helt ok resultat. Kopplade dock ut elementet då en kompis till mig lyckats göra sönder elementet till sin fenderstärkare genom att spela bas på den. Nu blir det spännande att testa om slutsteget fortfarande lever. Det slutade ju aldrig fungera med basen så det borde väl vara lungt. Tack för alla svar! Jonathan
  9. Hej Jag vet att detta inte kommer ge något speciellt tillfredsställande resultat, men jag har lite tidsbrist med ett inte så hemskt seriöst projekt. Tänkte att jag skulle använda gitarrförstärkaren som basförstärkare då jag inte har någon basförstärkare. Jag har inte tänkt spela basen ut genom elementet utan bara line:a den vidare. Kan detta vara farligt för förstärkaren på något sätt? Tack på förhand.
  10. jonis

    Egna trumljud!?

    Jag har iofs inte haft några problem med andra samplingar som jag har använt.. Sitter på universitetet nu, men jag ska ta en titt på samplerates etc. när jag kommer hem. Tack ska ni ha!
  11. jonis

    Egna trumljud!?

    Ja självklart. Men jag ska testa att konvertera ljudfilerna till aif så ser jag om det funkar Det är i AIF som reasons egna ljudsamplingar är i va?.
  12. jonis

    Egna trumljud!?

    Har försökt med wavmen det funkade inte alls..
  13. jonis

    Egna trumljud!?

    Hej! Jag undrar vad man sparar ljudfilerna i för format för att man ska kunna öppna dom som samplade trumljud i reasons trummaskin. Tacksam för svar eller ledtrådar!
  14. Aha.. Tack för inlägget Fishnose, nu klarnar det lite.. Ska väl försöka hitta någon begagnad studio projects B1 men annars får det nog bli en ADK A51. Mvh Jonathan
×
×
  • Skapa ny...