Jump to content
Annons

BadSinger

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av BadSinger

  1. Visserligen skulle det kunna låta mer "harmoniskt" med att byta ut B:et i reffen mot Bm, men risken är ju att man tar bort dynamiken, och att låten blir lite trist och alltför konventionell. Att växla från moll till dur ger en mer spännande effekt, och tar verkligen inte bort harmonin ur låten. Dessutom måste jag säga att om man är totalt tondöv skulle man ju inte kunna förstå musik alls. Spelar man själv kan man ju helt klart utan att ha speciellt bra gehör höra om det låter dåligt eller inte. Mixa ackord friskt, hur som helst, det viktigaste är att kunna hänga med i tonartsväxlingar och dylikt när man sjunger. Växlar man tonart för ofta blir resultatet rörigt, men däremot ger det en spännande effekt att byta tonart, eller t o m takt mellan vers och refräng
  2. Har lånat Cakewalk Guitartracks Pro av en kompis. Skitbra! Tack för tipset
  3. Supersnabb hårddisk är väl inte så jätteviktigt, dock åär det viktigt att du verkligen har gott om utrymme kvar på hårddisken. Annars är det väl generellt så att ju mer minneskapacitet du har desto bättre kommer det gå att spela in och spela upp. Har du för lite minne kan programmet börja hoppa och hacka, och t o m låsa sig. 512 MB minne är minimum, tycker jag. Sedan beror det på vad du ska spela in genom ljudkortet. Se till att anslutningskablarna är kompatibla med ljudkortets ingångar. Vad gäller programvara finns en hel uppsjö av alternativ. Själv använder jag Cubase SX, vilket fungerar bra för mig.
  4. För det första: Akta dig för soundblaster-korten. Inte för att det är något dirket fel på dem, men de lämpar sig inte så bra för inspelning som Creative gärna vill ge sken av. Vänd dig till en musikaffär. Du kan kolla in JAMs hemsida, musikbörsen eller musikcentralen. Sedan är ju så lite som möjligt ett ganska vitt begrepp. Ett bra ljudkort att testa är ju Audiophile, finns på JAM för 1050, tror jag det var.
  5. I princip så finns det knappt några ofärgade ackord som krockar med varandra. Med det menar jag vanliga raka dur och moll. Kör de ackord som funkar tillsammans för er, så länge det låter bra krockar det inte. Var heller inte rädd att använda fler ackord. 😄
  6. BadSinger

    LM4 plugin

    Jag har LM4 Drum Machine pack till Cubase VST. Jag ser det när jag tittar på VST Instrumnets, och jag kan visserligen prova på det mixerbord man får fram när man väljer LM4. Frågan är: Hur får jag det att fungera i praktiken?
  7. Nåt schysst rättstavningsprogram att rekommendera? Jo tack! Jagg stavvar jo jetebra!! Tack för alla idéer från er som är intresserade att diskutera annat än rättstavning. Det finns säkert andra forum för det. Ska strax ut och shoppa!
  8. Riktigt bra! Skulle vilja säga att det inspirerar, men det har precis motsatt verkan. Ska sälja min gitarr, slänga ljudkorten och börja skriva skriva patetisk poesi istället! Kort sagt! Jag är grön... Av Avund!
  9. BadSinger

    Skivtipps!

    Apropå Country kan jag tipsa om hela genren Alt.Country. Artister som Richard Buckner och vår egen svenska Christian Kjellvander är några exempel. Gillar blandningen av Country och modern Rock.
  10. Faktiskt är kvalitén på musiken från OC riktigt hög på det hela taget.
  11. Jag funderar lite på vilket program som är bäst att avända för någon som inte fixat med musik på datorns så länge. Just nu använder jag Cubase VST, men har hört att Reason ska vara vassare. Det viktigaste just nu är att det ska vara lätt att förstå och ha en massa bra effekter, speciellt för gitarr.
  12. BadSinger

    Tascam US-122?

    Som nybörjare inom musikskapande på dator ställer jag nu en rätt grundläggande fråga. Jag har mic med Tele-uttag som via datorns inbyggda risiga ljudkort ger hur bra resultat som helst på rösten, men på mitt finfina ljudkort hörs jag knappt via tele-uttagen. 1. Varför? 2. Finns det något bra sätt, förutom att köra fantimmatningen, som bara verkar fungera på XLR-uttagen, att höja min röst i Cubase?
×
×
  • Skapa ny...