Jump to content
Annons

Mike_B

Medlem
  • Antal inlägg

    66
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Mike_B

  • Födelsedag 1981-07-23

Om mig

  1. Mike_B

    Det Torra

    DivineCo: Svar JA...det torra har gått så långt att de är som en sandöken utan regn på 30 år! Och dessvärre har detta varit trenden de sista årtiondet. Det gäller inte bara sången, utan instrumenten också. Det finns ju knappt ens utklingade ljud längre, alltså release-tails...allt gatas sönder. Inga gitarrer som klingar ut, inga synthar med lång release. Enligt amerikansk standard ska tydligen ett ljud inte vara längre än ca 5 millisekunder (överdrift men ni fattar)...och reverb och delay...används det ens idag? 😉
  2. Det lutar åt att jag köper en Allen & Heath mixer och sen kopplar den till min Digitech Rör-preamp/EQ för att värma lite och polera de sista =)
  3. Då gäller det bara att bli känd houseproducent 🙂
  4. Jag skulle även kunna tipsa dig om att skapa en simpel hemsida, t.ex. myspace där du lägger upp demos. Det räcker inte att säga "här finns jag"...du måste kunna backa upp det med att visa vad du kan. Lycka till!
  5. Mike_B

    Långa intron

    Personligen tycker jag att den mesta "Pop"-musiken kan ha sina intressantaste musikaliska delar i just intron, men iofs är jag ju svar för instrumental musik, filmmusik osv. Jag gillar när en låt byggs upp, till skillnad från att "börja på en gång". Frågan är bara hur mycket man kan bygga upp och ändå få sina låtar spelade på radio. Sen de där med 3-minutersregeln, hur hård är den? Spelar radio inte 5-minuterslåtar alls?
  6. Någon som provat SPL Vitalizer plugin som effekt? Tänkte om de kan vara nice att lägga på enskilda spår... Denna pryl är ju vad jag hört en världsberömd outboard för Mastering. Någon som har erfarenhet av både den äkta och pluginen som kan säga hur deras VST-version låter i jämförelse?
  7. Mike_B

    Långa intron

    Som musiker älskar jag snygga långa intron, men dessvärre verkar gemene man hata dem =/ Hur piffar ni rent kompositionsmässigt upp långa intron för att folk inte ska tycka de är "tråkigt". Själv gillar jag att lägga in nån cool överraskande effekt, typ en sampling av en pansarvärnskanon hade jag på en låt. ☺️ Vad är era tips på "intressanta" intron....och jag vill gärna inte höra att man ska undvika dem för att POP-världen säger det! 😄
  8. Haha, Tråden går lite åt fel håll nu, men jag har fått bra svar iaf...thanxz =) Här ska remixas! 😄
  9. Jag är ute efter att kunna shapa mina synthar, gitarr mm med en BRA analog mixer innan ljudet går in i datorn. Jag behöver inte många kanalar, räcker med 8 mono. Det jag vill ha är väldigt bra EQ del...4 band med 2 midband parametriska, och de ska vara riktigt bra kvalitét på EQ-delen. Jag har haft svårt att hitta små mixrar som har detta...kan någon tipsa mig om några? Drömmen vore en mixer med liknande kanalstrippar som SSL fast bara typ 8 kanaler.
  10. Jag gör ju Dance/Rock så jag lyssnar mycket på Scooter som referenslyssning när jag mastrar. Men överhuvudtaget modern musik där det finns mycket synthar så verkar de som de skurit väldigt hårt där uppe för att de inte ska låta vasst. Men jag tänker även på liksom en overall-eq i mastringen...jag har sett en film från cutting room där de boostade runt 1Khz och sen luften 14-20khz. Bör man i mixning vara "rädd" för vassa frekvenser på instrument?
  11. Hmm...mja vart går remixing in i för forum då? Men de låter ju som att det inte är någon fara då att remixa även stora artister...om det tas bort är ju lugnt, men man vill ju inte ha stämningar och sånt mot sig =/ Pikzel: Hur menar du med de där med namn, man skriver väl Artist - Låt (blabla nånting remix)?
  12. Mike_B

    Overall EQ sound

    Jag har försökt lyssna och analysera på massor med musik och tycker mig märka att de är väldigt mycket skuret vid "vassa frekvenser", speciellt i modern musik. Vad jag menar med vassa är de klassiska området 1-3khz och deesserområdet 6-8khz. Sen att synthar ofta har väldigt hårt lågpassfilter så att i princip de enda instrumenten med mycket high-end är hithats och cymbaler..vilka även de brukar vara deessade. Hur gör ni med t.ex. synthar som ju tenderar att låta vasst när man spelar högt...skär ni dem hårt i mixen? Och hur gör ni då för att inte tappa...i brist på bättre ord "edge"? slutsats: Är ni rädda för "brightness" eller har ni något knep för att hantera detta område?
  13. Mike_B

    TC Helicon Voicelive 2

    TC Helicon Voicelive 2 Jag har kollat på massa videos och läst reviews och är grymt sugen på denna produkt. Men jag vill gärna höra "vanliga" användare vad de anser. Är det någon som provat? Berätta vad ni tycker om den isf =)
  14. Hej, Jag är sugen på att göra remixar av kända artister. Typ som tributes, sen sprida dem gratis på nätet. Det är väl det som kallas bootleg-mixar? Jag undrar om någon vet om man kan hamna i strul pga av detta. Någon som kan upplysa mig i detta, jag är fett sugen på att göra lite remixar
  15. Jag har som sagt använt Cubase i 7 år...och ständigt har jag störts av minnesfel, segheten i programmet osv...och nu när jag bytt till Win 7 64-bit så visar de sig att cubase knappt stöder detta för att deras bridge för 32-bitar är kass! Jag känner en polare som arbetat med först Cubase, sen Logic, sedan Pro Tools, och som gick över till Reaper för 2 år sedan och han säger att han aldrig vill byta tillbaka. Det var han som tipsade mig 🙂 Och han läser musikproduktion på universitet där dom har Reaper i studion! så nog är det ett professionellt program om de föredrar det framför Pro Tools! Sen älskar jag deras synsätt på både programmering (Cleant och inge cpu-hogs) och vänligheten mot användarna...de lyssnar =) Jag tänker definitivt sprida ordet =) +1 för Forumdel till Reaper
×
×
  • Skapa ny...