Jump to content
Annons

Paranoid Beredskap

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  1. Kul med en gratislabel. Sidan såg fin och proffsig ut också. Lyssnade på ett gäng låtar, gillade Radio Rental bäst hittils. Har ni något mer åt vocal hållet (mer sång)?
  2. Tack för alla svar! 🙂 Det fanns lite olika sätt att prova på då. Tror jag har Waves Ultrapitch inlagd. Men om man gör en slask-mix av bakgrunden och pitchar ner. Hur många steg bör man pitcha? Cubase egen pitch börjar låta väldigt mycket pip-smurf bara man pitchar två steg tycker jag. Det gör som sagt var inget om det inte låter precis som ABBA. Bara kul att kunna göra något liknande.
  3. Tjena! Idag hörde jag den berömda gruppen ABBA för första gången. 😄 Tror låten hette SOS. Sången lät cool och efter en sökning här så verkar det finns ett knep att efterlikna detta. https://www.studio.se/index.php?showtopic...indpost&p=76470 Hur kan man försöka efterlikna detta i Cubase? Förstår att det inte går att få exakt likadant, men något liknande hade varit coolt. Har tyvär inte Melodyne som ska vara bra att pitcha i.
  4. Hej igen! Tack för alla svar! Då kör vi på de här ackorden. Inspelning imorgon.
  5. Tjena! Vi brukar alltid ha samma ackord i vers och refräng eftersom vi inte kan något om musikteori och är tondöva. Nu har vi festat till det ordentligt och bytt ackord i refrängen på en låt. Verkar som versen går i A-dur men vad reffen är för något vet vi inte. Så här blev det: Vers: A, Bm, E, D, Ref: B, D, A, E Krockar vers och ref med varandra eller är det musikaliskt fel? Och i så fall hur många steg måste versen sänkas/höjas för att passa till refrängen? Ingen brygga gjordes eftersom vi inte hittar något "upplösningsackord".
×
×
  • Skapa ny...