Jump to content
Annons

Pantera

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Pantera

  1. Rättkopplade? Ja det låter ju så det antar jag 🙂 . Kabeln är köpt, inte hemmafixad. Jag får något skräp med i signalen när jag kör Airport Express jämfört med kabeln direkt in i datorn. Ljudet spricker även på låga nivåer ibland.
  2. Pantera

    XLR eller TS kablage?

    Kör ett par aktiva m-Audio monitorer mot min MacBook Pro. Kör idag XLR - 3.5mm kontakt men undrar om det finns för/nackdelar med att köra TS - 3.5mm istället? Allt sitter anslutet till ojordade uttag. Vad skulle ni valt i denna setup? Kör med Airport Express ibland men har något problem med distortion då. Misstänker dock Airfoil då det inte distar med iTunes och inbyggda Airtunes. Tolkar jag Apple rätt att om jag ansluter XLR till mina högtalare (balanserad ingång) mot min dators 3.5mm som är obalanserad så kan det orsaka brum och jordloop? http://support.apple...US&locale=en_US When balanced or grounded audio equipment is connected to the sound output port on the Power Mac G4 (Mirrored Drive Doors) computer, you may hear a humming or buzzing noise. This is caused by what is known as a ground loop.
  3. Kan inte någon skapa en spotify playlist med detta tema och dessa förslag? 🙂 Mitt bidrag. Josh Turner – The Longer The Waiting (The Sweeter The Kiss)
  4. Jag har ett par m-Audio. Låter grymt för pengarna verkligen. Dock ena paj vid leverans men ska få nytt par nu. Jag skulle med den erfarenheten ha köpt av Thomann som ger 3 års garanti. m-Audio har haft lite problem med stärkaren i versionen innan denna.
  5. ÅF är en som varit med 15-20 år. Distributören Sveriges största ni vet vem. Nej de har inget sagt att jag skulle få tillbaka fraktkostnaden för reklamationen. Det är köpt som privatperson. Inväntar svar just nu. Inte OK. Då handlar jag tyskt framöver. De måste ju fatta vad konkurrens innebär 2011..
  6. Har köpt en produkt av ett företag som var trasig ur kartong. Nu vill återförsäljaren att jag ska betala returen till distributören vilket blir ganska mycket då produkten väger en del. Jag har senaste åren aldrig råkat ut för att man krävt kunden på pengar för en garantiretur så jag undrar, vad gäller egentligen? Enligt konsumentverket så tolkar jag det som att jag inte är skyldig att stå för denna kostnad. Jag tycker det är märkligt att man inte inser att Thomann ger bättre villkor och att köparen i slutändan hamnar där om man inte anpassar sig. Jag betalar gärna mer och till svensk ÅF/Dist men då får de baske mig sköta sig bättre och ta sitt ansvar med. För annars finns ingen mening kvar med att handla inom landets gränser.. Då kan jag lika gärna köpa tyskt och ge övriga pengar till välgörenhet.. http://www.konsument...sumentkoplagen/ Om det skulle vara något fel på varan - vad kan jag göra då? Om det är något fel på din vara kan du: kräva avhjälpande, det vill säga få varan reparerad. kräva omleverans, vilket innebär att du får en annan, likvärdig, vara. kräva prisavdrag eller ersättning för att rätta till felet. häva köpet om felet är av stor betydelse för dig, vilket betyder att du får pengarna tillbaka. hålla inne så mycket av betalningen som krävs för att få säkerhet för ditt krav. Säljaren har dock rätt att i första hand erbjuda dig avhjälpande eller omleverans om detta kan ske inom skälig tid och utan extra kostnad för dig. I Svensk Distanshandels Branschregler så skrivs även detta. http://www.distanshandel.se/material/SDh_Branschregler.pdf Reklamationer och garantier Konsumenten skall informeras om vad som gäller vid reklamationer, samt namn och adress dit man, som konsumet kan vända sig. Konsumenten skall ersättas för eventuella fraktkostnader. SDh:s medlemmar är skyldiga att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Konsumenten har rätt att reklamera en vara eller tjänst om varans eller tjänstens egenskaper avviker från det som avtalats eller som följer av lagen.
  7. Har snackat med Bosch då jag stör mig enormt på mitt nya kylskåp och framförallt frys med. De säger att kompressorn på nya skåp går 18 av 24h.. Jag har ställt mitt på dämpfötter och minskat endel stomljud men det är mycket brum kvar som hörs i hela huset tyvärr..
  8. Tror jag börjar med något liknande. Borde komma uppåt 20cm med två lecablock+de där fötterna och då är jag i hamn. Jag tycker ju det grå är ganska rått och snyggt ja 🙂. Annars målar jag det vitt bara. OT: Spelar de på bra de där Adam? Jag köpte precis ett par m-Audio BX5 D2 som spelar fantastiskt för sina 2000kr. Dock är den ena paj vid leverans...
  9. Köpt mig ett par monitorer som ska stå på skrivbordet men behöver ha upp dom 20-25cm. Förslag? Funderat på att i brist på att hitta detta bygga mig ett eget med IKEAs prylar. Då får jag upp dom ca 20cm. Tex Såga till denna samt måla vit. http://www.ikea.com/...ducts/20025047/ Och skruva ner detta i bänkskivan. Borde hålla för 5kg. http://www.ikea.com/...ducts/40051196/
×
×
  • Skapa ny...