Jump to content
Annons

24-seven

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

3 Neutralt
  1. OM Apple hävdat att batteriet skall hålla MINST 50% av ursprunglig driftstid efter 1000 laddningar, hade man möjligen kunnat använda detta i ett civilrättsligt mål, där man dessutom vittnar om att den skötts enligt anvisningarna. Hade du mot förmodan vunnit detta hade du inte fått en ny iPad, utan ett byte av batteri. Den info som finns från Apple är dock att batteriet är designat för att hålla UPP TILL 80% av ursprunglig driftstid efter 1000 laddnignar, vilket inte säger någonting egentligen och heller inte kan användas som underlag för reklamation ens om batteriet bara klarar 2% efter 13 månader. Men jag tror inte du behöver oroa dig, min är 2 år om några veckor och jag märker ingen skillnad på batteriets livslängd från den var ny. Däremot känns den ganska gammal och trött i prestandamässigt (dock ingen skillnad från när den var ny), och jag tror det är detta som får 99,9% av iPad-ägarna att köpa ny, inte att batteriet blivit dåligt.
  2. Nej, det är allt annat än självklart att det skulle röra sig om fabrikationsfel om produkten slutar att fungera. Med slitage på en iPad menas: hur mycket produkten har använts, hur många laddnigscykler batteriet genomgått, har man laddat batteriet på ett optimalt sätt, vilken arbetstemp har den haft (sitter den i ett tjockt case en varm dag blir den för varm), vilken luftfuktighet har produkten vistats i, har den vistats i smutsiga miljöer, har man laddat med 3:e parts-laddare som ger fel strömstyrka, har den varit jailbreakad..... m.m. Under garantitiden är det säljaren som skall bevisa att kunden misskött produkten, efter garantins utgångsdatum (men under den 3-åriga reklamationstiden) är det kunden som skall bevisa för säljaren att han skött produkten enligt anvisningarna. Det är därför reklamationslagstiftningen är meningslös. Det har under många års tid sålts miljontals extraförsäkringar i samband med köp av nya elektronikprodukter. Dessa är oftast av typen "förläng din garanti 2 år (till totalt 3år) för 799kr" och liknande. Dessa skulle inte finnas om det var möjligt för en vanlig konsument att utnyttja den 3 åriga reklamationsrätt som konsumentköplagen omfattar.
  3. Gäller endast fabrikationsfel som fanns på produkten då den var ny. Om batteriets funktion skulle försämras avsevärt under första året då produkten fortfarande omfattas av garanti, KANSKE man skulle kunna få batteriet utbytt av Apple. Tidigare hade du 2 års reklamationsrätt mot fabrikationsfel som fanns på produkten då den var ny enligt konsumentlagstiftningen, och sedan drygt 5 år tillbaka är det 3 år. I praktiken är denna lagstiftning helt tandlös, då försäljningsstället oavsett produkt alltid kommer hävda att det handlar om vanligt slitage och du som kund inte kan bevisa motsatsen. Tror förövrigt att man är fel ute om man tror att en elpryl för några tusenlappar skall hålla i 10 år...
  4. Hade varit glad om batterierna i min iPad 1 började ge upp, så jag enkelt kunde motivera ett köp av den nya. Köpte min någon vecka efter lansering i USA, och har inte noterat någon försämring av batteriet.
  5. Är inte många av de tyngre namnen som som står och mixar CD-skivor med autodetect BPM. Om vi tar Deadmau5 som exempel kör han Ableton Live på scen där han mixar och manipulerar alla spår i aktuell låt live. Avicii däremot körde (enligt honom själv) så sent som för ett år sedan CD-skivor/mp3-filer, vet inte hur han gör idag. Om de hade varit enkelt att kopiera hade alla sålt ut 3 globen 3 kvällar i rad...
  6. Jag har för tillfället Behringer B2031A i min hemstudio, köptes beggade för en dryg tusenlapp. I hemstudion har jag hittills gjort uteslutande elektronisk musik (ElectroHouse), och dessa monitorer låter helt OK med tanke på inköpspriset men går helt enkelt inte tillräckligt lågt i frekvens för att det skall gå att mixa sub-bas på ett vettigt sätt. ALLA mixar har för mycket bas... Jag tror dock inte att 2031:orna är sämre på detta område än någon annan liknande monitor i samma prisklass, utan att man helt enkelt behöver sub för att göra vettiga mixar, alternativt bra lurar för att mixa de lägre registren. Tyvärr har jag AKG-lurar så de går inte att använda till SUB-mix heller för de spelar typ inget under 200Hz......
  7. Det beror helt på vad du gör. Spelar du in 16 spår simultant i 24/192 och kräver latency under 8ms med massor utav mjukvarusynthar och pluggar. Eller är det ett spår åt gången med DAW:ens inbyggda ljud och effekter? Jag tror det är ganska många som kör bärbart, men som du märker får man då ingen prestanda för pengarna jämfört med stationär. Själv ser jag inga direkta fördelar med en bärbar, då jag ändå inte (enkelt) kan släpa med mig midiklaviatur, ljudkort och monitorer. Most bang for the buck = stationär, om du tycker att bärbar känns bättre, spara en stund till och köp något vassare.
  8. Man blev nästan lite förvånad när det inte kom någon sång: de e feeeest nu, hos mange mange maaange.... Staben var inte helt olik 🙂 Skulle gärna vilja höra dropet efter pitch-risern dvs det som kommer efter videon tagit slut...
  9. Det är mycket möjligt, men fråga 10 random människor på gatan om låten American Pie, jag gissar att minst 8 säger att det är Madonna som gjort låten och att det handlar om någons sort paj. Är inte överförtjust i genren akustisk gitarr +halvfalsk sång, (Dylan) där jag även gissar att de är tätast bland de tyngre texterna, även om jag ibland även här kan uppskatta en snygg melodi eller ett skönt riff. Därför kan jag heller inte uttala mig om Flynn som jag antar hamnar i det facket. Jag vidhåller att ett textmässigt djupare innehåll än trallvänliga klyschor som rimmar är oviktigt för att slå kommerciellt i de allra flesta genrer, men sammanfattar med att det är tur att vi alla gillar olika musik!
  10. "flaming flowers that brightly blaze, swirling clouds in violent haze" Han har fått till texten i vincent helt klart! dock skulle jag förmodligen inte lyssna på denna låt igen just för texten utan snarare för att röst och melodi är trevlig att lyssna på. Don Mclean är förövrigt mest känd för American pie, som inte direkt är ett under av djuplodande innebörd utan snarare en trallvänlig samling ord som rimmar, vilket styrker min tes att text för de allra flesta är helt oviktigt för om man gillar en låt eller ej.
  11. Detta beror givetvis på vad vi pratar för genre, men gissar att ca 95% av all musik som spelas på radio har blaj-text. Ofta läser fans in underliggande djupa meningar i deras idolers texter, när det i själva verket är en text skriven på 5 min och orden valda för att de passade bäst rytmiskt/melodiskt eller imagemässigt, eller bara lät ballt att sjunga: born in the USA, you Start me up, yello submarine... Dessa låtar är även bevis på att melodin (hooken) är extremt viktig för att låten skall bli en hit. Personligen tycker jag texten är helt ovesäntlig om ljud och produktion är kass. Ge gärna några exempel på kända låtar där ni tycker texten lyfter ett trött arr, tråkig melodi och platt ljud...
  12. Intressant! Jag behöver på lite sikt skaffa ett nytt ljudkort och har tittat på Focusrite Scarlett 2i2, TC Electronics Konnekt 6 (firewire) och Alesis iO2. Jag gillar att Scarlett har lite större monitor-knob precis som konnekt 6, samt att preamp verkar hålla relativt hög nivå. Jag vill dock även kunna spela elgitarr/bas med VST-amp och är osäker på om latencyn är för hög på USB-korten. Har ca 15ms latency på nuvarande kort och det känns lite svampigt ibland. Vill även ha balancerad output för att minimera störningar/brus. Lutar för min del kraftigt åt TC Electronics Konnect 6 just nu, men skiv gärna ner dina erfarenheter om du köper Scarlett, så kanske jag ändrar mig...
  13. Jag har nu löst detta tillfälligt genom at köpa ett par billiga begagnade Behringer B2031A, för att kunna vänta in begagnade HS80 i närområdet. Har faktiskt inte lyssnat alls på Adam, då de i vettig storlek legat för långt över min budget. Jag tror även att jag behöver komma i mål med akustikbehandlingen av rummet innan jag har en lyssningsmiljö som är tillräckligt bra för att få nytta av bra monitorer. Måste dock säga att så länge inte min "Truth"-temporärlösning går sönder efter en vecka är det ganska prisvärda burkar för en dryg tusenlapp begagnat.
  14. Lyssnade faktiskt även på Tannoy reveal 6,5" idag, problemet var att jag jämförde dem med Event 20/20... Dock skulle jag nästan säga att jag gillade tannoy bättre än KRK. Jämförde HS 50 och 80 förra veckan, HS80 ligger något över min budget men låter riktigt bra, HS50 har alldeles för klen bas för min smak. Får kolla upp Equator d5!
  15. Var och A/B lyssnade några monitorer ikväll, tyvärr över min budget... Jämförde Event 20/20 bas V3 med i princip alla KRK i VXT och Rokit serien, och måste säga att KRK låter riktigt tråkiga i mina öron oavsett modell: platta, ingen punch, skrikig övre mid m.m. Event 20/20 bas V3 låter dock riktigt bra, kanske lite vass diskant men jag antar att den går att sänka någon db.
×
×
  • Skapa ny...