Jump to content
Annons

Chuck

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag måste säga att jag är hur nöjd som helst med Scarlett. Nu har jag ingen jätteerfarenhet av preamps, utan jag har använt en och samma mixer i ungefär åtta års tid. Men det blev helt klart en uppgradering för mig, ljudet är riktigt bra! Nu har jag förvisso inte hunnit använda den speciellt mycket, men mitt intryck är att det var ett helt klart värt köp. All installation har gått som på räls, inga som helst problem.
  2. Det kan jag göra! Jag beställde Scarlett igår, så jag håller tummarna för att den dyker upp under veckan. Jag återkommer med en liten recension senare.
  3. Väl talat! Gott nytt år Martin!
  4. Tack så mycket för alla förslag! Det ser ut att bli en: http://www.ordermusic.se/produkter/studio/scarlett-2i2
  5. Hej! Jag sitter just nu med en gammal Behringer-mixer och ett M-Audio 2496-ljudkort. Jag har använt grejerna i ungefär sex år och nu har ljudkortet börjat strula, så jag hade tänkt köpa lite annat. Jag spelar endast in vokaler. Eftersom jag hade tänkt skrota både mixern och ljudkortet, så behöver jag lite hjälp med vad jag bör köpa. Jag fick rekommendationen att köpa "LEXICON I·ONIX U22", personen i fråga sa då att det är allt jag behöver. Det är alltså en preamp och ljudkort i ett, stämmer detta? Vad jag gör: Spelar endast in vokaler, samt spelar på midi-keyboard som jag kopplar in i USB. Med andra ord behöver jag bara koppla in mikrofonen. Vad jag söker: En preamp och ljudkort i ett. Jag vill kunna köpa denne, koppla in mikrofonen och sedan köra på. Givetvis vill jag ha ett så bra ljud som möjligt, men dessvärre är min budget liten. Jag ligger runt 2500-3000:- i budget. Tyvärr. Skulle LEXICON I·ONIX U22 passa mig bra? Är det bra ljud och stämmer det att jag inte behöver köpa ett ljudkort för att köra? *EDIT* Jag använder Windows 7 förresten. Tacksam för svar!
  6. Nope. Allt kollat. Problemet fortfarande inte löst och min depression når det ultimata snart. Snälla någon? 😲
  7. Har bytt till programmet du gav som förslag, tyvärr kvarstår problemet. Any other ideas?
  8. Det glömde jag skriva, ja det har jag gjort. Kan notera att jag använt mixern som är en Yamaha MG 10/2 tidigare med ett annat ljudkort och annan mikrofon, då uppstod inga problem. Jag använde min gammla mikrofon med det nya ljudkortet, men problemet kvarstår. Så varken mikrofonen eller mixern tycks vara problemet.
  9. Chuck

    Problem med inspelning!

    Har nyligen kirrat nya studiogrejer, nytt ljudkort och mikrofon dvs. Ett juli@ samt en ADK A 51. Problemet är att ljudet är extremt lågt, knappt så att jag hörs. Måste höja på mixern extremt mycket för att ens kunna höra min röst, nästan fullt på mixern för att kunna höra. Jag har försökt göra allt som står i manualen för mitt ljudkort, försökt fixa och dona i kontrollpanelen för ljudkortet etc. Utan någon förbättring. På min mixer där peaken visas så kan jag spela upp ljud från datorn så högt tills grannarna klagar, men när jag spelar in så får jag bara upp en eller två staplar, dvs. runt -20dB om det nu är så man räknar. Kopplat i mixer; Ljud in; 2tr in ljud ut; REC OUT Programmet jag använder är Cool Edit pro 2. Tacksam för all hjälp!
×
×
  • Skapa ny...