Jump to content
Annons

Ziggy

Medlem
  • Antal inlägg

    157
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Ziggy

  1. Hittade inget lämpligt ställe att fråga detta. Testade även att googla fenomenet men hittar inget. Har gjort ett par gitarrlåtar med kraftigt distat solo. Surt är det på sina ställen om man lyssnar noga, men det är helt försumbart och bara aningens aning mer surt än en gitarr "ska" låta. Varför är det då så surt i mobilens inbyggda högtalare? Alltså surt på många fler ställen än man hör i en normal hemma/bilstereo? Kanske finns det ett känt fenomen jag inte känner till? Kommer den egentliga surheten fram vid sån kraftig tyngd i diskanten eller förvrängs ljudet på nåt sätt? Det räcker att jag kopplar in en liten KS-cube bluetooth-högtalare som ryms i handen så låter det genast bra igen. Vad är det som händer? *Fortfarande nybörjare
  2. Hej. Flera år sedan jag var inloggad där. Jag hittar dock inte vilka som är admins. Men ger du mig forumnamn på några admins skickar jag PM till dom. Skriv det det du vill jag ska copy/paste i meddelandet.
  3. Sorry, kopplade på lurar i mobilen nu. Hörs tydligt att han tar dimackordet i pianot. Bara att han inte tar det direkt på nerslaget på basens Bb utan direkt efter. Aja, jag vill ändå ha ett annat ackord där med Bb i basen. Ostfisk, om du lyssnat på orginalet så hör du också att tjejen tvingar honom att ändra ackorden med sin stämma flera ggr som jag sa förut. Tror det är därför han blir osäker. Tex När dottern ringer finns, på finns håller hon tonen d#, vilket ger Cm, vilket inte är original. Sen går hon till B(7) varje gång i versen, vilket inte är original. Sen finns det 2 versioner med Vikingarna av denna låten som inte går likadant. Helsike kan ingen dra till med nåt smaskigt istället för Bdim där?
  4. Har kikat lite nu. Det ni kallar dim7 är för teorilösa mig ett "äkta, eller som ni säger fullt, dim. Dim använder jag hela tiden, inte minst i alla jullåtar på dragspelet vid denna årstiden. Och ibland blir det det ni kallar half diminished, pga att om jag lägger till den sista tonen i botten får ackordet inte exakt den nyans jag vill ha. Jag vet vad dim och dim7 är i praktiken. Jag trodde skillnaden på det var samma som att ta ett Cdur med tre toner eller bara tersen C och E, typ. Men då vet jag att det är två olika ackord så att säga. Och ja, Bbdim7 är snyggt att ta just där, men nej jag "hör" inte det ackordet i musiken. Inte heller hör jag att pianot faktist tar det ackordet, utan hör endast Bb i piano-basen. Min hjärna hör ett helt annat ackord som jag inte kan klura ut. Har nån en idé om vilket ackord det är jag letar efter, även om det bara existerar i min egen hjärna? Han går också sen direkt till A i basen i pianot (fortfarande på å:et i ordet förstå). Jag vet inte om Vikingarnas version är originalet, men det är inte så konstigt att han fipplar om det är genom Vikingarna han känner låten. Hade hon inte sjungit någon stämma hade han kunnat spela hur han vill, men hon följer inte Vikingarnas version utan smyckar ut den lite extra med sin stämma, som han inte är beredd på, och måste följa, eftersom det blir andra ackord. Håller inte fullt med. Och ´när (AM7) Dottern ringer (Cm) finns det inget mera (Bm) att förstå (Bbdim) Då har (Am7) ljusen (D) brunnit ner (G) Eller vad menas med ©? Bm där blir snyggt plus den fallande basgången enligt din modell, som skiter sig för mig i detta fallet eftersom jag hör A i basen på pianot som det första ackordet, och vill då ha ett Am7 där. Så vad är det pianisten drar till med, kan det vara nåt annat än Bbdim7?
  5. Lyssnat igen. Tycker inte det låter direkt sökande, utan som ett ganska bestämt nerslag där på Bb. Och det låter inte heller som ett dim i mina öron? Fast vet som sagt inte hur ett dim7 låter. Faen vad frustrerande att inte ha gitarr el piano här.
  6. Laban, du är en klippa. Återigen har jag inget instrument, så säg mig, om det nu är Bbdim7 (är ej skolad, vet ej skillnad på dim och dim7) så borde ackorden före det vara D, AM7, D, Bbdim7. Men direkt efter att pianisten tar Bbdim7 (Bb i basen) går han ner till, som då skulle vara (i basen alltså) A. Alltså tillbaka till AM7, eller vad går han till där?
  7. Syns att duktiga killen på pianot är lite nöjd med det också hehe!
  8. Lyssnar på denna härliga version av Vikingarnas "Den stora dagen" på YouTube. Hos föräldrarna några dar, inga instrument här, så kan inte kolla just nu, och kan ur minnet inte identifiera en läcker grej den följsamma pianisten drar till med. Det är preciis innan 2:13. Och när dottern ringer finns det, inget mera att förstå, precis på å:et där. Vet inte om det bara är i basen han ändrar, känner inte igen det. Vad är det för ackord han drar till med där? Läckert.
  9. Tack, nej det är inte den. Låten går, om inte exakt, så i det närmaste exakt som jag spelade. Tack du också. Har kikat på dom båda nu. Kom inte närmare tyvärr.
  10. Haha, ja, jag vet. Lustigt om jag hittar den efter så mycket sökande och den snutten också är 11 sek och låter precis som min.
  11. Tusen tack, det var verkligen bussigt av dig. Ska bli väldigt spännande. Och en jättebra guide till mig ang mixningen där. Tack för den med! Kommer kanske lina samtliga gitarrer då jag (just nu) blir mer nöjd med det ljudet än med ljudet i stärkaren. Och det kommer ta en helsikes lång tid. Blir kanske inte klart i år ens då det är lite annat som väntar också. Blir jag inte nöjd med min egen mixning kommer jag lämna in den till en hyfsat närliggande studio och överlämna mixningen till dom. Drömde från 1988-1997 om att en dag få spela in denna låten ordentligt. '98 la jag gitarrerna helt på hyllan men har lirat ett litet tag igen. 5 nya plankor har det blivit hittills 😊 , den senaste en Blade RH2 som blir Knopflerguran. PMar när den är klar. Till dig med Die Hard.
  12. Oja, det är i Robinson - som jag hört den, och inte senare än 2005. Vibbarna du får kan mycket väl komma sig av att det är filmmusik, och att du sett filmen den spelas i / är skriven till. Ja men det kunde jag ju testa! Kanske kan få lite info om vilken musik som funnits i de olika säsongerna. Tack för tipset.
  13. Den är instrumental, ja. Så det är en svår nöt. Vet dock inte om det är är introt till låten eller mitt i. Det är det enda jag minns av den.
  14. Har genom åren försökt med IMDB-forum, musikforum och andra obskyra ställen. INGEN vet någonting alls. Nästan så jag vill erbjuda något till den som sätter huvudet på spiken.
  15. En av säsongerna 1999-2005. Där fanns en låt med som säkert spelades i flera avsnitt (i samma säsong), eftersom jag minns den så väl plus att den aldrig lämnat min hjärna ifred. Jag har aldrig glömt den och spelade in en 11 sekunders-snutt snabbt. Det jag spelat in är dock det enda jag minns av den. Kan någon vänlig själ berätta för mig vad det är för låt. Klicka på play, länken är streamande. Har läst en del, och Robinson har använt sig av en del filmmusik. Tex från The Rock (1996). Jag har dock scrollat igenom OST för The Rock men inte hört min snutt. Det är nånting med den där låten som gör att jag aldrig kommer glömma den. Den etsade sig fast. Ska jag behöva dö utan att veta eller finns det nån 'nörd' här som känner igen den? http://www.filefactory.com/stream/2xvzpqloazof#
  16. Det ligger olika 'orginalvarianter' på YouTube. Bla en med bara gitarr och sång. En med enbart bas etc. Tänkte på dig Jayway, om du ville testa att spela in utan att höra orginaltrummorna.Men även orginaltrummorna finns som isolerat spår. Om/när du gör inspelningen, lägg gärna på en extra 25-30 sekunder i slutet. Eller t.o.m en minut. Jag kommer ändå fadea ut låten och skulle vilja ha möjlighet att spela lite längre.
  17. Hej Jayway. Om du menar som övning och att du inte tar betalt säger jag självklart inte nej till att först och främst testa det. Och tack för tipset (drumscometrue), det verkar vara ett gott alternativ. Ingen fara om det dröjer några veckor. Du kan uppdatera här i tråden eller PM:a, vilket du vill!
  18. Tack för det Bluddrik. Ska kika när jag är hemma. Vad kunde jag annars förvänta mig, mellan tumme och pekfinger, att få betala för inspelning av trummor av nån här som har möjlighet att göra detta i (sin) studio?
  19. Ska spela in den själv (i okommersiellt syfte). Sorry, hade brådis när jag skrev förut, menade helst riktiga trummor, men att även mjukvarutrummor går bra. Enda jag hittade var detta. Gissar att det är trumspåret i en mp3. http://www.karaoke-version.com/custombackingtrack/dire-straits/sultans-of-swing.html?aff=132 Skulle gärna haft mer att välja på.
  20. Helst oprocessade wavs. Men 1 enda mp3 får i värsta fall duga, bara den isf låter bra. Helst äkta annars mjuka. Har du något jag vill ha kommer vi överens om ett pris. Vet ej om jag postar i rätt forumdel. Ämnet känns inte trumrelaterat på *det* viset.
  21. Om jag förstått rätt har du inget val såvida du inte stängt av automatiska uppdateringar. Och har du inte gjort det har windows redan, utan att meddela dig, laddat ner windows 10 till din dator och förberett en tvångsinstallation. Kolla direktivet: C:\$windows.~BT Är den mappen, som på min stationär dator, typ 26kb så kör du ej automatiska uppdateringar. Men ligger den på mellan 3-6gb misstänker jag att det är kört. Kört om man som jag inte vill ha W10 will säga.
  22. Ziggy

    Klick på livespelning

    Har fått en stor spelning på lucia där jag kommer spela dragspel genom mitt PA. Inser när jag sitter och tränar på jullåtarna att jag har svårt för att hålla tempo i vissa låtar. Hur ska jag göra för att höra ett klick/trumkomp? Det ska helst inte höras nåt och närmaste publiken sitter runt 8-10 meter ifrån mig. Tror iofs inte det kommer va tyst där, utan folk sitter förmodligen och snackar när jag spelar. Kommer antingen spela genom mixerbordet eller portan.
  23. Tack. Det blev en Blackstar ID100 TVP istället med tillhörande låda (4x12). Det borde räcka med den 100Wattaren. Bra pris också på låga 6000 spänn med kablar och 4 paket strängar av skumt märke. Smart lösning med strängarna där föresten som hade en extra låg E-sträng i varje paket.
×
×
  • Skapa ny...