Jump to content
Annons

Hangar

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Då hänger jag med. Tack, ska ha det i åtanke.
  2. Med fasjustera menar du skära bort höga/låga frekvenser?
  3. Okej. Vad bra! Då får man tacka för det snabba svaret! Ska testa ikväll och återkommer om det skulle vara något ytterligare.
  4. Alltså det finns bara två ingångar fram på ljudkortet. Man kan välja att ha XLR eller line-in på varje ingång. Så dessa är kopplade till stereomicken som är försedd med två XLR kablar (left och right). Men ser nu att det finns två line-in ingångar bak på ljudkortet. Kan man koppla in gitarren i en av dessa? Det är en Taylor mini GS. Den har ES-Go mikrofon med exp<b></b>ression system. Edit: förstår nu vad du menar med Instrument line. Precis. Det är kombinerat.
  5. Jag menade PRO 24. Micken är Rode NT4. Det är enbart för att spela gitarr. Kanske är overkill, men tror det kan låta bra med lite mer bas i mitten.
  6. Hej! Jag har en stereomikrofon som tar upp all plats på ljudkortet (två XLR kablar). Men jag skulle vilja spela in med line-in signalen från gitarren också. Tanken är att panorera ljudet åt sidorna med stereomikrofonen och ha line-in signalen i mitten. Behöver alltså skaffa något som gör att jag kan spela in med en extra kanal. Vad behöver jag införskaffa och hur går jag tillväga när jag kopplar det till ljudkortet? Mitt ljudkort är Focusrite Saffire Pro 16
  7. Fick ett tips om att skaffa en mixer eller liknande, t.ex. http://www.thomann.de/se/behringer_xenyx_1204_usb.htm som jag kopplar till ljudkortet. Kan detta vara något?
  8. Ahaa, ett ljudkort var det, ja 🙂 Tack för tipset men behöver som sagt bara ett ljudkort med 3 ingångar då. Eller en preamp med en ingång som jag kopplar till ljudkortet.
  9. Ja, det låter bra när jag lyssnar på musik. Min HA INFO U2 Plus hörlursförstärkare låter lite, lite bättre dock. Och den är mer än hälften så billig. Förstår inte varför jag skulle behöva en preamp med fyra ingångar? Räcker det inte med två? Och så kopplar jag ihop det med mitt ljudkort som redan har 2 st. Men nu kom jag på att jag bara behöver en med en ingång för om jag ska spela in sång samtidigt så kommer jag ändå aldrig använda 3 gitarr-kanaler. Så tips på en stadig preamp med EN ingång skulle uppskattas 🙂 Jag vet inte riktigt men jag blir bara inte nöjd när jag har renderat spåren i Reaper och sedan lyssnar på filen. Låter bättre i programmet. Kanske är det fel på renderings-inställningarna då? Sen en generell, dum fråga: Om jag kopplar ihop t.ex. en extern preamp som har bättre och stadigare drivare med mitt ljudkort, slås dessa preamps ihop "till ett" då eller kommer det låta en aning sämre från ljudkortet än från preampen (om jag kör gitarr på ljudkortet och sång på preampen)?
  10. Hej. Har i dagsläget en Rode NT4 som kopplas till två ingångar på mitt ljudkort. Skulle vilja spela in med tre kanaler, dvs med guitar-input centrerat och NT4:n på sidorna. Vill även ha bättre ljud och är inte så jättenöjd just nu med mitt Saffire Pro 24. Gissar på att det är en extern preamp som jag behöver? Vill även i framtiden kunna spela in sång samtidigt som jag lirar gitarr. Så det är ytterliggare två ingångar jag behöver då. Någon som vill hjälpa med vad jag borde införskaffa?
  11. Har spelat gitarr ett tag nu, men enbart klassisk gitarr och har därför mestadels spelat fingerspel vilket jag tycker är jävligt kul. Nu är det så att jag vill investera i en stålsträngad western-gitarr. En ganska dyr sådan. Hade tänkt mig en gitarr för ~ 20,000:- Min fråga till er är vad jag ska tänka på vid köpet? Den ska gå hand i hand med fingerspel (med och utan fingerplektrum) men den ska såklart låta bra med de övriga stilarna också. Om den har en inbyggd mick så kan jag tänka mig att gå upp i pris några tusenlappar. Har kikat lite på gitarrer i 4Sound i Göteborg men inte riktigt hittat den "rätta" än
  12. Hangar

    Tips kring RØDE NT4

    Har nyligen införskaffat mig denna stereo-kondensatormikrofon till akustisk gitarr och undrar om någon har några generella tips vid inspelning? Jag brukar köra på regeln ~30 cm från stall och 12:e band när jag mickar med två småmembranare, men nu så vet jag inte riktigt vad som borde gälla. Om någon har några tips på hur jag ska rikta den vore jag jättetacksam! Sen undrar jag om jag borde investera i en preamp/mikrofonförstärkare? Kopplar den just nu enbart till mitt Saffire Pro 24-ljudkort och det är allt liksom. Vad borde jag köpa om ni fick välja som inte är allt för dyrt? Använder den enbart till att spela in på datorn som sedan ska upp på tuben. Eftersom att X/Y-positionen på mikrofonen är fastställt redan så underlättar det uppmickandet, men vad borde gälla i DAW:et kring vänster och höger ljudkanal? Vad tror ni om att jag kör på två spår med 100 % v och 100 % h? Eller borde jag gå på "tio i två" ? Eller är det bäst att köra ett spår med stereoljud bara? Antar att ljudet blir centrerat då om jag kör på det sistnämnda. Bild på mikrofonen Specifikationer
  13. Söker efter ett par bra öppna hörlurar som ska passa bra till mixning men även filmtittande och musik. Får gärna rekommendera ett bra internt ljudkort också som helst ska ha inbyggd förstärkare. Eller är det bättre med ljudkort och förstärkare separat? Blir inte klok på det där. Hur som helst, har en budget på max 6000 :- Ultrasone PRO2900 med Asus Xonar Essence STX kanske? Det ljudkortet har ju inbyggd förstärkare.
  14. Det var MixControl som var "fel" inställt ... När jag tryckte på det här evighetstecknet så fungerade allt som det ska Tack för hjälpen alla!
  15. Jag spelar in med två kanaler (två mickar) på en tagning. Jo, men jag hör inte enbart i vänster eller höger lur om jag mutar någon av kanalerna efter att jag har panorerat bägge till 100 % vänster & höger. Var lite otydlig i min beskrivning. Tror inte signalerna är allt för lika varandra faktiskt. Men hur som helst så ska det gå att höra en kanal fullt panorerad om jag mutar den andra. Här är en bild på vad jag menar (klicka på bilden för att förstora) http://imageshack.us/photo/my-images/138/dfdsfsdb.png/
×
×
  • Skapa ny...