Jump to content
Annons

taragalinas

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. I dagsläget är det väl så att för 99,99% av befolkningen så är det den egna talangen (som artist, producent, ljudnisse) som sätter gränsen. Inte programmen. De är så bra att det mest handlar om vilket gränssnitt man föredrar. Åtminstone inbillar jag mig det.
  2. Har man en Kronos 88-tangenters tror jag inte att du någonsin behöver köpa någonting annat, vare sig i hård- eller mjukvaruväg, under resten av ditt liv. ☺️ Det känns så när man ser den här videon... http://www.youtube.com/watch?v=RtkRwUtqhkk
  3. Vill du på ett smidigt sätt kunna lägga lite fetare mattor (oavsett ljud) skulle jag satsa på någonting med åtminstone tre oktaver.
  4. Ah, givetvis. Jag tänkte mer i banorna finns det stöd för automatisk mappning. En del kontroller stöds av programmen, andra inte. Verkar inte stödjas med automatik av Ableton. http://www.ableton.com/pages/controllers/all_controllers
  5. Kolla: Att klaviaturet känns okej Om det finns någon smidig automatisk mapfunktion för det musikprogram du använder
  6. Nord Stage har okej pianoljud, men instämmer med Crimson i det att den har ett obehagligt klaviatur. Jag kör på Korg SV-1 och är glad som fisken i vattnet.
  7. Hej! Jag undrar om Ableton stöder olika taktarter under en och samma låt. Musiken jag spelar byter friskt mellan 4/4, 7/8, 9/8, 6/4 etc. Stöder programmet (och dess metronom) det? Vet att Cubase gör det, men nu har jag ju bestämt mig för att prova Ableton...
  8. Är ute efter någonting med klaviatur i första hand. Tack ändå.
  9. Polyfoni är trevligt. I egenskap av progrockare är en Moog en naturlig del av riggen. 🙂 Men det får bli i framtiden. Vill nog börja med någonting polyfoniskt.
  10. Hej! Jag ska köpa en synth för att komplettera min keyboardrig hemma. Har ett Korg SV-1 stagepiano hemma och är ute efter någonting som sitta "en våning upp". Tanken är en "synth" inte en "jag kan spela alla ljud som finns"-workstation eller liknande. Musiken jag sysslar med är progressiv rock/hårdrock (inte metal). Smärtgränsen känns som att den går vid 10000kr. Är en erfaren musiker och pianist, men jag är något av en nybörjare när det gäller ljudsyntes. Blir rädd när jag ser all knappar på de lite dyrare syntharna. Så många nya ord LFO, OSC etc... Men jag lär mig mer för varje dag! Hittills har jag kikat lite försiktigt på bl.a. Nord Lead 2x, Roland Gaia sh-01, Korg R3. Någon som har några fler tips eller som vill rekommendera/avråda ifrån de jag redan tittat på? Vill ni kan ni titta in på min blogg för att se hur jakten på synthen går och kika mer på vad jag är ute efter. http://synthgrisen.wordpress.com Tack på förhand!
  11. Då hänger jag med! Stort tack för era snabba svar. Tumme upp!
  12. Hej! Ruskigt grön vad gäller midiinspelning. De allra flesta ljudkort verkar bara ha 1in + 1out för midi. Är det bara jag som någonsin har funderat på att använda mig av TVÅ eller flera hårdvaror med midisignal? T.ex. två synthar? Hur löser man det. Det känns ju fånigt att behöva göra om midispåren till audiospår direkt. Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...