Jump to content
Annons

Fismumriken

Medlem
  • Antal inlägg

    217
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Fismumriken

  1. Fismumriken

    Mixer till tv?

    Halloj! Har min mixer (Behringer Xenyx X2222USB) tillsammans med mina högtalare (Fluid GSR12) ståendes vid tv:n då jag var tvungen att frisätta några kvadratmeter i studion. Tänkte försöka koppla detta till tv:n så man kan lyssna på bra musik och titta på Youtube samtidigt. Hur löser man detta bäst? Tv:n är en äldre smart Samsung 65 uhd. Har hdmi (även hdmi med ljud) , optisk, usb, hörlursutgånf, rca blablabla. Provade rca på tv till 6.3 stereo på mixern men funkade inte. Testade då hörlursutgången på tv:n till 6.3 stereo och då funkade det, men med sämre kvalité. Vilket alternativ är bäst om man vill få så bra ljudkvalité som möjligt?
  2. Ja det blir en mick! Har dock inte helt bestämt mig för vilken typ, men det kommer bli uppmickat. Det är ju en transistorstärkare så den låter ju relativt lika över hela volymregistret. Och denna stärkaren är absolut stor nog i replokalen. Vill ju mest att ljudet blir "större" och då tror jag att uppmickat blir bäst. Det har dock hänt vid 3 livespelningar att förstärkaren (ouppmickad och på ganska hög volym) har börjat låta lite sprakande/otydligt efter si sådär 2,5-3 timmars spelning. Tror ni det kan ha just med att det är hög volym under längre tid som är problemet, eller att det är något annat knas?
  3. Ursäktar för dubbelpost. Har en fundering på att spara stärkaren jag har, och köpa en mick för att micka upp den vid livesammanhang. Min tanke är att den kanske låter bättre om volymen inte är uppskruvad så förbannat högt. Däremot hade jag en tanke. Det är ju en öppen stärkare jag har. En Yamaha JX55 som faktiskt låter helt okej. Min tanke gick däremot om jag skulle ha konverterat den till en stängd låda för att få lite punchigare mid? Eller tror ni det bara blir grötigare och sämre då vid en uppmickning?
  4. Alright. Något tips på vettig stärkare som inte är allt för dyr? Lutar ju då att micka upp en stärkare. Hur stor bör jag ha? Transistor är tanken i alla fall. Vet att man inte kan mäta endast i watt, tänkte mer om det fanns någon fingervisning.
  5. Vi kör väldigt blandat. Country, blues, hårdrock. Trummor (ibland el, ibland mickade), bas, akustisk gitarr, med antingen piano/elgitarr och banjo/elgitarr. Kör en Vox multieffekt med kompletterande wah wah och whammy. Mixern är en Behringer Xenyx X2222USB och högtalarna är 2 st Fluid GSR12. Sen har vi 3 medhörningar också. Har provat att köra direkt in i PA:t genom multieffekten, men inte så roligt ljud...
  6. Hej på er! Var ett tag sedan jag var inne här så vet inte om detta inlägg ligger helt rätt. Jag är i behov av en ny stärkaren då min gamla Yamaha börjar ge upp. Dock är jag osäker på om jag ska köpa en större (mellan 50 och 100 W) eller köpa en typ 30-wattare som jag mickar upp med en typ sm57a eller dylikt. Har kikat lite på en Laney VC50. Men den väger ju en del också... Hur hade ni gjort? Spelar mest ute i pubar, men är ju en och annan lite större utekonsert under somrarna.
  7. Hejsan! Vet inte om det är rätt forum eller rätt område, men jag testar. Håller på och fixar farsgubbens akutsika gitarr. En Ibanez med inbygg preamp, samt tele och xlr-anslutning. Har införskaffat en ny preamp där batteriet byts i preampen. Denna preamp har en ingång på 2,5mm och en utgång på 3,5mm. Den befintliga ingången är en 2-pin och utgången är en 6-pin(?). Går det ens få ihop? Få ihop 2-pin fixar jag nog, men en 6-pin till 3,5 kanske är värre. Eller ska jag döda den slingan helt och använda 3,5mm + telejacket som följde med? Så får xlr och batteriluckan sitta som "dekoration"? Har sökt efter adapters men det verkar lysa med sin frånvaro... Anledningen till att jag byter preampen är för att plasthöljet som håller fast preampen har vittrat sönder, samt att det är lite glappt i den. Det är för övrigt en Ibanez AEG8E-BK. Hur hade ni gjort?
  8. Tjena! Har en Fluid GS12 aktiv högtalare kopplad tillsammans med en mixer, Behringer Xenyx qx1002USB. Lite ny på detta. Har anslutit min telefon via RCA men då jag bara har en högtalare så blir det lite konstigt för musiken ut spelas ju fortfarande i stereo. Ska man koppla på något annat vis eller är det fråga om inställning? Går ju liksom inte panorera ut master.
  9. Tja Kom över ett mixerbord av märket behringer Xenyx 1002fx. Dock utan nätadapter, och det verkar omöjligt att få tag på. Har Du en liggandes så köper jag. Annars kanske Du vet vart man kan skaka fram en?
  10. Haha alright! Har sysslat med cubase och dess former sedan 2012, men ändå är man alltid en "newbie" ^^ Som självlärd lever man på andras erfarenheter 😉
  11. Nu dubbelpostar jag, ursäkta mig. Men har du några konkreta tips eller inputs som du själv använder dig av? Någon gyllene regel? Uppskattar diskussioner om tekniker och konstruktiv kritik etc, därav min undran. 🙂
  12. Ja lite dött är det, men jag har min andra mic på annat håll. Sen behöver man ju nästan 2 mickar för att recorda acka^^ Nu ska här spelas in 🙂
  13. Sitter och grejar lite med ljudet just nu. Blir bättre och bättre får jag säga. Kombinerade lite olika tips och trix från Youtube samt vad mina egna öron uppfattar. Fick till riktigt bra ljud på ackan också, trots att den faktiskt är linad direkt in i ljudkortet 🙂
  14. Precis så jag gör nu, men är inte helt nöjd med ljudet^^ Men bra tips! Ska kolla på youtube. Sen förstår jag ju att alla har olika förutsättningar beroende på utrustning, samt vilken röst man har.
  15. Tjena! Spelar in ganska mycket i Cubase och postar lite på både Instagram och Youtube. Men när det kommer till lite snabbinspelningar med sång och akustisk gitarr kan man ju lätt bli lite lat. Hur brukar era grundljud se ut? Jag tänker om ni liksom har som ett sparat "projekt" med rätt ljud som ni återupptar vid varje inspelning, eller om ni gör nytt för varje gång. Jag själv har ett sparat projekt med 2 spår för akustisk, höger och vänster, som nästan är identiska samt 2 spår för sång, höger och vänster, med lite variation. Men hur ser det ut för er? Och vilka effekter använder ni i vilken ordning? Vill gärna ha lite inspiration på nyskapande sound 🙂 Var ett tag sedan jag var inne på forumet, så jag ursäktar redan nu om tråden är felpostad 😉
  16. Hejsan! Undrar om någon har något bra tips... Jag är med i ett band där vi kör allt akustiskt. Gitarrer, cajun, bas etc. Min del i det hela är att lira gitarr, banjo och slide/dobro. För att inte ta upp 3 platser på mixerbordet, samt för att lättare kunna ställa mitt eget ljud så undrar jag om det finns någon vettig multieffekt som lämpar sig för just detta? Just när det kommer till akustiskt verkar det vara rena preamps med en eller möjligtvis två kanaler att välja bland. Och att köpa en multieffekt (eller ta en som jag redan har) som är lämpad för elgitarr kanske inte är att föredra... Tips? Kan tillägga att det inte behöver finnas en uppsjö av effekter. Är mest ljudvolym och eq jag vill kunna styra. Möjligtvis om det även fanns med Reverb och kanske delay.
  17. Som dom andra skriver så är det mer speltekniken som gör genren. Har du dock svårt att ställa in stärkarens olika parametrar för att få det ljudet du söker då rekommenderar jag en schysst multieffekt. De har i regel många helt okej förinställda presets.
  18. Jag raderade just allt i detta inlägg då jag bestämde mig hur jag skulle göra. Jag installerade om Windows igår på en ny hårddisk samt formaterade den gamla. Så nu är jag på ruta ett igen. Cubase 10.5 har laddats ned under natten och ska antagligen aktiveras ikväll eller imorgon. Men nu till ett par frågor. Är 10.5 smartare än 5? För i 5:an kommer jag ihåg att jag var tvungen att lägga VST-pluggarna i specifika mappar. Är det samma här? Cubase blir installerat på SSD-disken. Kan jag använda HDD-disken till lagring av projekt och ljudfiler eller är det bara dumt?
  19. Hejsan! Installerade just en ny SSD i datorn som jag hade tänkt klona den gamla hårddisken till. Detta gick inte som tänkt, utan får installera Windows på nytt på den nya hårddisken. Men det är nog lika bra då hårddisken inte varit formaterad sen ny (typ 10 år gammal). Jag har i dagsläget Cubase 5 som jag använt sen.... ja typ 8-10 år tillbaka? I vilket fall så är det ju en massa filer lite härs och tvärs på hårddisken. Nåt jag bör tänka på att spara i filväg, och vart brukar dessa ligga? Kommer det bli några komplikationer att öppna dessa gamla filer med ett uppdaterat Cubase? Tänker att det är väl dags för Cubase 10.5 när man ändå ska installera om allt. Som sagt, vad ska man tänka på för att inte göra bort sig fullständigt?
  20. Nu har jag nog förklarat lite dåligt och rört ihop det. I AD stand-alone så ser jag trummorna MEN det genererar bara ljud ut ibland. Därav min fundering gällande att dubbla ljudkort. I Cubase så har jag tidigare sett trummorna som Midi-input MEN det har aldrig genererat något ljud av någon anledning. Och nu har tydligen trummorna hoppat ur så inte dessa heller syns. Varför dessa har försvunnit kan jag inte svara på, men får väl testa att installera om drivrutinerna eller nåt. Som sagt så ska inte trummorna användas till någon inspelning då jag programmerar allt för hand. Utan ska bara vara till för att lattjas med tillsammans med gitarr och sång. Millenium HD50, Roland Quad Capture UA-55, Cubase 5, Addictive Drums 2. Windows 7.
  21. Jadå, där är det ljudet ut som krånglar ibland. Ibland blir det ljud och ibland inte. Det var det jag tänkte kunde ha att göra med att datorn använder 2 ljudkort och inte riktigt vet vart den ska skicka ljudet? Då trummorna är inkopplade i datorns ljudkort medan monitorerna är inkopplade i det externa kortet. Eller så spelar det kanske ingen roll? Hur som helst så blir det inget ljud ut ibland. Har för mig att jag endast får ljud ut när jag precis startat datorn och inte använt några andra "ljudkällor" så som spotify, cubase och dylikt.
  22. Jag får ta och titta igenom. Har en midi-keyboard ansluten. Men den var lite enklare då den direkt syntes i midi-listan.
  23. Hehe många gissningar blev det. Jag kopplar så här va: Gitarr in i UA-55 Mikrofon in i UA-55. Trummor in i USB-porten på datorn. I ljudkortet är det ansluta 2 st HS-80 monitorer. Så det är dem som spelar upp allt ljud. Har fått trummorna att funka innan, men bara när jag kör genom addictive drums direkt, och inte genom en kanal i Cubase.
  24. Det är inget värstingset. Ett sådant här https://www.thomann.de/se/millenium_hd50_edrum_set.htm Men vore kul om det funkade. Inte för att jag själv använder de så mycket, men kul när polarna vill lattja lite.
  25. Okej, ja så kan det ju vara. Fått det att funka några gånger när jag spelar genom addictive drums direkt, inte genom cubase då. Men bara några gånger som det funkat. Och det beror nog på att datorn använder 2 ljudkort istället för 1. Konsigt som sagt. Men får kolla lite. Kanske räcker om jag får in det i Cubase igen. Men har som sagt för mig att det inte gick att köra via det externa ljudkortets drivrutiner då. Och bytte jag drivrutin funkade trummorna men allt annat laggade typ.
×
×
  • Skapa ny...